Rebelul din Dayworld

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Rebelul din Dayworld
Informații generale
AutorPhilip José Farmer
GenSF
SerieDayworld
Ediția originală
Titlu original
Dayworld Rebel
Limbaengleză
EditurăPutnam Publishing Group[1] / Lucman[2]
Țara primei aparițiiS.U.A.
Data primei apariții1987
Format originalpaperback
Număr de pagini334
ISBN973-9439-75-6
OCLC14588824
Ediția în limba română
TraducătorRadu Șerban
Data apariției2001
Cronologie
Dayworld {{{text}}}
Dayworld
Dayworld terminus

Rebelul din Dayworld (1987) (titlu original "Dayworld Rebel") este un roman science fiction, al doilea din trilogia Dayworld scrisă de Philip José Farmer. Acțiunea se petrece într-un viitor distopic, în care criza suprapoluării este rezolvată prin obligativitatea fiecărui om de a trăi doar o zi pe săptămână.

Acțiunea romanului[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Evadând din închisoarea lui din Manhattan în pădurile din New Jersey, Caird dă peste un grup de spărgători de zi care părăsiseră civilizația, fiind căutați de poliție pentru fărădelegea de a rămâne treji șapte zile pe săptămână. În cazul în care ar fi prinși, ei riscă spălarea creierului. Dar una dintre personalitățile lui Caird este în posesia unor cunoștințe de inestimabilă valoare pentru guvern și, de aceea, vânătoarea lui are doar două scopuri: aflarea informațiilor sau uciderea lui Caird, pentru ca ele să nu ajungă pe mâna altcuiva.

Caird și noii săi prieteni ajung în Los Angeles, oraș ale cărui turnuri se ridică din oceanul care l-a inundat cu câteva generații în urmă. Aici află că guvernul îi manipulează și îi minte pe oamenii pe care a jurat să îi apere. Astfel, grupul pune la cale un plan de a recâștiga libertatea omenirii, într-o lume în care acest cuvânt aproape că nu mai are niciun înțeles.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Publication: Dayworld Rebel, isfdb.org 
  2. ^ Publication: Rebelul din Dayworld, isfdb.org 

Legături externe[modificare | modificare sursă]