Rebelul din Dayworld

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Rebelul din Dayworld
Informații generale
Autor Philip José Farmer
Gen SF
Serie Dayworld
Ediția originală
Titlu original
Dayworld Rebel
Limba engleză
Editură Putnam Publishing Group / Lucman
Țara primei apariții S.U.A.
Data primei apariții 1987
Format original paperback
Număr de pagini 334
ISBN 973-9439-75-6
OCLC 14588824
Ediția în limba română
Traducător Radu Șerban
Data apariției 2001
Cronologie
Dayworld {{{text}}}
Dayworld
Dayworld terminus
Dayworld terminus {{{text}}}

Rebelul din Dayworld (1987) (titlu original "Dayworld Rebel") este un roman science fiction, al doilea din trilogia Dayworld scrisă de Philip José Farmer. Acțiunea se petrece într-un viitor distopic, în care criza suprapoluării este rezolvată prin obligativitatea fiecărui om de a trăi doar o zi pe săptămână.

Acțiunea romanului[modificare | modificare sursă]

Evadând din închisoarea lui din Manhattan în pădurile din New Jersey, Caird dă peste un grup de spărgători de zi care părăsiseră civilizația, fiind căutați de poliție pentru fărădelegea de a rămâne treji șapte zile pe săptămână. În cazul în care ar fi prinși, ei riscă spălarea creierului. Dar una dintre personalitățile lui Caird este în posesia unor cunoștințe de inestimabilă valoare pentru guvern și, de aceea, vânătoarea lui are doar două scopuri: aflarea informațiilor sau uciderea lui Caird, pentru ca ele să nu ajungă pe mâna altcuiva.

Caird și noii săi prieteni ajung în Los Angeles, oraș ale cărui turnuri se ridică din oceanul care l-a inundat cu câteva generații în urmă. Aici află că guvernul îi manipulează și îi minte pe oamenii pe care a jurat să îi apere. Astfel, grupul pune la cale un plan de a recâștiga libertatea omenirii, într-o lume în care acest cuvânt aproape că nu mai are niciun înțeles.

Legături externe[modificare | modificare sursă]