Racing Point

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Regatul Unit Racing Point
BWT Racing Point F1 Team logo.jpg
Numele oficial BWT Racing Point F1 Team
Sediu Silverstone, Regatul Unit al Marii Britanii[1]
Manager România Otmar Szafnauer
Director Tehnic Regatul Unit Andrew Green
Piloți 11. Mexic Sergio Pérez
18. Canada Lance Stroll
Piloți de teste Belgia Stoffel Vandoorne
Mexic Esteban Gutiérrez
Șasiu RP20
Motor BWT Mercedes
Pneuri Pirelli
Debut 2019
Starturi 24
Titluri la constructori 0
Titluri la piloți 0
Victorii 0
Pole positions 0
Tururi rapide 0
Puncte 113
Loc sezonul trecut 7 (2019)

BWT Racing Point F1 Team este o echipă de Formula 1 care și-a făcut debutul la Marele Premiu al Australiei din 2019. Echipa a fost redenumită din Racing Point Force India F1 Team pentru sezonul din 2019.

Origini[modificare | modificare sursă]

Originea Racing Point se află în echipa Force India, care a participat pentru prima dată în 2008. Force India a înregistrat un succes moderat în cei 10 ani și jumătate în Formula 1, obținând un pole position la Marele Premiu al Belgiei din 2009, șase locuri pe podium și terminând locul 4 în Campionatul Mondial al Constructorilor atât în 2016 cât și în 2017. În timpul sezonului 2018, echipa a fost administrată ca urmare a unor probleme financiare și juridice întâmpinate de proprietarul echipei Mallya. Activele Force India au fost achiziționate de Racing Point UK, un consorțiu condus de omul de afaceri canadian Lawrence Stroll. Cu toate acestea, intrarea oficială a echipei de Formula 1 nu a fost cumpărată, marcând sfârșitul oficial al intrării originare din 1991. Echipa a fost redenumită Racing Point Force India pentru restul sezonului 2018 înainte de a deveni Racing Point pentru sezonul 2019.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Racing Point a confirmat în noiembrie 2018 că Lance Stroll și Sergio Pérez vor fi cei doi șoferi pentru sezonul 2019. Sezonul 2019 a văzut, de asemenea, echipa marcată drept „SportPesa Racing Point F1 Team”, recunoscând sponsorul principal SportPesa, o companie de pariuri sportive din Kenya. Echipa a marcat puncte la fiecare din primele patru curse ale sezonului, inclusiv un dublu punctaj în Azerbaidjan, deoarece Pérez și Stroll au terminat pe locul 6 și, respectiv, pe locul 9. În ciuda acestui succes timpuriu, Racing Point a continuat să se lupte în mijlocul sezonului, locul 9 al lui Stroll în Canada fiind singurul loc în puncte al echipei în următoarele șase curse. Cel mai bun rezultat al lor din sezon a venit la Marele Premiu al Germaniei din 2019, unde Stroll a condus cursa pentru puțin timp ca urmare a strategiei pneurilor pe vreme umedă, înainte de a încheia în cele din urmă locul 4.

Norocul lui Racing Point s-a îmbunătățit în a doua jumătate a sezonului, după ce echipa a adus îmbunătățiri semnificative înaintea Marelui Premiu al Belgiei din 2019. În următoarele nouă curse, Pérez a obținut puncte în toate, cu excepția unuia - retrăgându-se din Marele Premiu al Republicii Singapore din 2019 cu o scurgere de ulei. Această serie de puncte a adus-o pe Racing Point în fața echipei Alfa Romeo Racing în clasament, încheind sezonul pe locul 7 cu 73 de puncte.

La Marele Premiu al Belgiei din 2019, s-a confirmat că Stroll a fost semnat din nou pentru 2020 și că Pérez a fost semnat până la sfârșitul anului 2022. Pérez este acum pregătit să petreacă cel puțin nouă sezoane consecutive cu echipa în total de la intrarea în 2014, deși pe patru nume diferite. SportPesa și-a încheiat acordul de sponsorizare a titlurilor cu Racing Point, compania austriacă de tehnologie în apă BWT devenind noul sponsor al echipei.

Palmares în Formula 1[modificare | modificare sursă]

Sezon Piloți Șasiu Motor Puncte Loc
2019 Mexic Sergio Pérez (toate)
Canada Lance Stroll (toate)
RP19 BWT Mercedes 73 7

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Racing Point F1 Team info & statistics”. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]