RO HO EN

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Logo-ul grădinii japoneze Ro Ho En

RO HO EN, frecvent Ro Ho En, (în engleză, The Japanese Friendship Garden, în japoneză, Ro Hō En), este o grădină japoneză autentică din orașul Phoenix, comitatul Maricopa, statul Arizona, Statele Unite ale Americii.

Numele grădinii[modificare | modificare sursă]

Ro Ho En este o combinație a trei kanji din limba japoneză. Ro (?) înseamnă stârc, pasărea simbol a orașului Himeji. Shira Sagi Jou, cunoscut și sub numele de Castelul Stârcului Alb, este un castel medieval din Himeji, care are peste 300 de ani. Ho ( ?) este semnul kanji pentru pasărea mitică Phenix (sau Phoenix), iar characterul En (?) înseamnă grădină.

Orașele înfrățite Himeji și Phoenix[modificare | modificare sursă]

Rod al colaborării orașelor înfrățite Himeji din prefectura Hyōgo, Japonia și The City of Phoenix (denumirea oficială a orașului), construcția grădinii Ro HO EN a demarat la începutul anilor 1980, fiind un proiect de lungă durată, aflat în continuă îmbunătățire și transformare.

Scurtă descriere[modificare | modificare sursă]

Aflată în centrul civic al orașului Phoenix, acoperind o suprafață de aproximativ 1,42 hectare, sau 3.5 acri, grădina conține, printre altele, diferite specii de arbori și plante, roci decorative, o plajă stâncoasă, un lac cu pești ornamentali (carași japonezi colorați, cunoscuți sub numele colectiv de koi), mai multe insule, o cascadă, un râu, multiple poduri și o casă a ceaiului, aflată în mijlocul unei grădini separate, dedicată de asemenea ceremoniei ceaiului.

Alături de pavilionul ceaiului, actualmente există alte două pavilioane, care fuseseră în construcție, dar care sunt acum terminate, unul care adăpostește facilități curățare și recreere, iar celălat care este dedicat privirii grădinii dintr-un punct de belvedere, din care grădina se relevă în maxima sa frumusețe.

Galerie de imagini[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de RO HO EN

Coordonate: 33°27′40″N 112°04′34″W / 33.461°N 112.076°V / 33.461; -112.076