Punctualitate

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Punctualitatea este o caracteristică a omului care desemnează capacitatea acestuia de a termina o sarcină la un timp prestabilit.[1] Un exemplu poate fi situația când cineva ajunge la timp la o întâlnire.Intotdeauna tine minte ca perceptia celorlalti despre tine este influentata de comportamentul tau. Daca esti un intarziat cronic, vei fi catalogat ca lenes si indisciplinat. Intarzierea iti va afecta reputatia, cariera, familia si viata sociala. Daca realizezi cat de important este sa fii punctual, sa devii organizat, sa inveti cum sa iti organizezi timpul in mod profitabil si sa te asiguri ca tii cont de orele stabilite si ca esti cel ce indica ora exacta, iti vei da seama ca economisesti timp! Asadar, fii punctual!

1. Impune-ti o regula de a-ti face un plan inainte de plecarea intr-un loc anumit. Prin acest lucru, iti vei putea aloca mai bine timpul.
2. Pregateste-ti lucrurile de care ai nevoie cu o seara inainte. Asa vei putea economisi timp pentru ziua de maine.
3. Trebuie sa stii ora exacta. Ceasul tau trebuie setat la ora exacta daca nu este.
4. Intotdeauna tine minte ca perceptia celorlalti despre tine este influentata de comportamentul tau. Daca esti un intarziat cronic, vei fi catalogat ca lenes si indisciplinat. Intarzierea iti va afecta reputatia, cariera, familia si viata sociala.

Daca realizezi cat de important este sa fii punctual, sa devii organizat, sa inveti cum sa iti organizezi timpul in mod profitabil si sa te asiguri ca tii cont de orele stabilite si ca esti cel ce indica ora exacta, iti vei da seama ca economisesti timp! Asadar, fii punctual!


Note[modificare | modificare sursă]