Sari la conținut

Proiect:Programe educative/Baștina mea II

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Asociația Obștească „Asociația de jocuri intelectuale din Republica Moldova”, în parteneriat cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău intenționează realizează unei a doua ediții a proiectului „Baștina Mea” – program modular de implicare a tineretului în promovarea patrimoniului național.

  • În Republica Moldova există mai multe obiecte culturale și istorice care, din diverse motive sunt puțin cunoscute. Ca metodă de amplificare a efectelor proiectului mai sus menționat, asociația intenționează dezvoltarea unui modul de elaborare de către echipe de elevi din Republică a unor produse informaționale de tipul articolelor Wikipedia. Acestea sunt destinate să aibă, ca subiect, obiective de patrimoniu din localitățile natale ale participanților. Beneficiarii proiectului urmează să învețe să obțină rezultate concrete, prin realizarea unor produse informaționale de utilitate publică.
  • În măsura în care aceste articole vor putea fi create ele vor putea fi eventual și traduse, în cadrul aceluiași proiect, în limbi de circulație internațională. Acest obiectiv urmărește optimizarea accesului la informații despre patrimoniul național al Republicii Moldova.

Coordonare

[modificare sursă]

Coordonatori

[modificare sursă]

Pagini utile

[modificare sursă]

Informații curente

[modificare sursă]

Preliminarii

[modificare sursă]

Septembrie 2024

[modificare sursă]
  • Wikipedia:Întâlniri/Online#Următoarea întâlnire - 5 septembrie 2024, 19:00–20:30
  • Viitorii participanți sunt încurajați să facă fotografii ale monumentelor ocrotite de stat din Republica Moldova și să le încarce pe parcursul lunii septembrie în cadrul Wiki Loves Monuments Moldova (a se vedea și pagina de Facebook). Pagină utilă: Wikipedia:Imagini
  • Temă de strategie (întâlnire online propusă): "Un punct de vedere – reflectarea unei teme susținută de interes (o perspectivă asupra asupra expunerii informaționale a comunităților locale, în lumina diferenței dintre „Răcnetul Carpaților” și Wikipedia)"