Probstzella

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Probstzella
—  comună din Germania[*]  —

Stemă
Stemă
Probstzella se află în Germania
Probstzella
Probstzella
Probstzella (Germania)
Poziția geografică
Coordonate: 50°31′57″N 11°22′43″E ({{PAGENAME}}) / 50.53250°N 11.37861°E

ȚarăGermania Germania
LandTuringia
DistrictSaalfeld-Rudolstadt

Subdiviziuni locale20

Guvernare
 - PrimarSven Mechtold (SPD)

Suprafață[1]
 - Total74,26 km²
Altitudine340 m.d.m.

Populație (2006-12-31)
 - Total3.588 locuitori
 - Densitate48,32 loc./km²

Fus orarCET (+1)
 - Ora de vară (DST)CEST (+2)
Cod poștal07330
Prefix telefonic036735
Număr de înmatriculare autoSLF

Prezență online
www.einheitsgemeinde-probstzella.de
OpenStreetMap relation Modificați la Wikidata

Poziția Probstzella pe harta districtului Saalfeld-Rudolstadt
Poziția Probstzella pe harta districtului Saalfeld-Rudolstadt
Poziția Probstzella pe harta districtului Saalfeld-Rudolstadt

Probstzella este o comună din landul Turingia, Germania.

Istoric[modificare | modificare sursă]

În 1012 regele Henric al II-lea a dat. Domeniul imperial Saalfeld și Orlagau numărul de Lotharingia Ehrenfried (Ezzo). Pentru Orlagau apoi teritoriile sud-vest a aparținut Saalfeld spre creastă și, astfel, Probstzella. Ezzoii fiica Richeza, Regina Poloniei, a moștenit saalfeldischen deținut și a dat-1056 Arhiepiscopia Köln. 1071 mănăstirea benedictină Sf Petru și Pavel a fost fondat în Saalfeld și personal de către călugări din Köln. Acest lucru ar trebui (dar, de asemenea, Turingiei și coloniști francone) converti populația cea mai mare parte slavă la creștinism și să facă zona pădurii înconjurătoare cultivată, ceea ce a condus în 1300 la defrișărilor extinse în Saarfeld din jur. Pe parcursul acestui lucru, provostul Zella a fost fondat în 1116. Celula, inițial o mică casă de rugăciune, sa dezvoltat datorită numeroaselor fundații unui bogat președinte. Avea o structură asemănătoare unui castel, cu șanț și zid. Din acest moment s-au pastrat nume de case, cum ar fi Kreuzacker si Hofau.

În 1345, provostul a fost cedat Ducatului Saxonia. Odată cu secularizarea din 1553 ea a fost preluată de regula terestră. Din 1572 locul aparținea casei Saxonia-Weimar. În 1645 Probstzella a fost separat de biroul Saalfeld și a primit propriul birou.

În timpul războiului de treizeci de ani a izbucnit în 1627 și 1636 ciuma în loc. În 1678, numele "Probstzella" a apărut pentru prima oară pe o hartă. Din 1826 până în 1918 Probstzella aparținea lui Saxe-Meiningen. După încheierea Saxa-Meiningen Probstzella a fost în 1923 o parte din districtul Saalfeld nou creat în Turingia. Din 1952, aceasta aparținea lui Kreis Saalfeld în districtul Gera. De la reforma districtului din 1994, Probstzella aparține districtului Saalfeld-Rudolstadt.

1885 Probstzella a fost conectat la linia de cale ferată din Saalfeld și în continuare pe traseul frankenwald la Lichtenfels. 1898 linia de ramură a Probstzella a fost inițial pus în funcțiune la câmpul de forjare, care a fost extins la 1899 de Est și lumina primită în 1913, urmând linia de cale ferată pentru a Sonnenberg. În 1997, serviciul de tren a fost întrerupt în secțiunea pentru Ernstthal am Rennsteig.

Influența determinantă asupra dezvoltării Probst Zellas în prima jumătate a secolului 20 a avut pionierul industriale Turingiei Franz Itting. A construit prima centrală electrică pe cărbune, care a intrat în funcțiune la 2 septembrie 1909. În 1913, a furnizat mai mult de 60 de comunități cu electricitate, iar ulterior mai mult de 120 de municipalități. In 1920 Itting a construit casa poporului, un hotel cu mai multe etaje, proiectat de arhitectul Alfred Arndt. Este considerat cel mai mare ansamblu Bauhaus din Turingia.

În epoca național-socialismului, „casa“, un fost hambar pe strada Marktgölitzer, un centru pentru adunările creștinilor Bisericii Mărturisirea, care a fost condus de pastorul luteran Walter Korth a fost. El a fost expulzat din retorcă de către conducerea bisericii germane-creștine. De mai multe ori el a fost arestat de Gestapo pentru că a cerut rugăciune pentru pastorul Martin Niemöller, u. a. la Burg Wespenstein din Graefenthal. Spre sfârșitul celui de al doilea război mondial, în aprilie 1945, coloanele de prizonieri un marș moarte din lagărul de concentrare de la Buchenwald au trecut de brad lumină la fața locului. Pentru victimele FIR 1971 a ridicat o piatră memorială la gară.

După sfârșitul celui de al doilea război mondial, a fost Probstzella la granița de sud a zonei sovietice de ocupație, din 1949 RDG. Din 1954, locul aparținea zonei restricționate de cinci kilometri, ceea ce a făcut imposibilă vizitele la alți cetățeni ai RDG. Turismul a ajuns la un popas, astfel încât Casa Poporului, care a fost folosit ca o casă de agrement și convalescență după război, a trebuit să înceteze operațiunile. Pentru a preveni exodul tot mai mare a cetățenilor Probst Zellaer și unii antreprenori în direcția Bavariei, urmat în 1952 și 1961 forțată relocarea a „oameni nesigure politic“ în interiorul RDG-ului. Stația, care a fost acum stația de frontieră pentru trenurile de la Berlin la Munchen, a fost extinsă pe scară largă. Pentru trenurile traficului intern de Saalfeld către Sonnenberg o buclă de cale a fost creată pentru a eluda stația de frontieră și stația de Probstzella set breakpoint. 1976 o clădire cu patru etaje pentru trecerea frontierei a fost construit, în timp ce Casa Poporului a fost centrul cultural al trupelor de frontieră. În 1983, Roland Jahn, al cărui unchiule dr. Arthur Petzold a lucrat în Probstzella ca medic, apoi a fost deportat forțat la Occident.

După 1990, postul a pierdut funcția de post de frontieră. Terminalul a fost demolat la sfârșitul anului 2008, în timp ce Casa Poporului a fost complet renovată între 2003 și 2008.

Geografie[modificare | modificare sursă]

Probstzella se află într-un bazin adânc al Munților Slate din Turingia, în Munții Ardealul Thuringian / Parcul Natural Upper Saale, unde Zopf curge în Loquitz. Munții din jur ridică uneori peste 200 de metri înălțime. Prin oraș curge Loquitz, un afluent natural de 35 kilometri lung al Saale. Zona Probstzellas este foarte împădurită. Rennsteig se află la aproximativ 15 kilometri sud de sat. Cotele cele mai înalte sunt Kolditzberg și Bocksberg.

Extinderea municipiului[modificare | modificare sursă]

Probstzella este după Uhlstädt-Kirchhasel, a doua zonă mai mare din cartierul Saalfeld-Rudolstadt. Comunitatea unitară se extinde în formă de semilună în Loquitztal.

Comunitățile învecinate[modificare | modificare sursă]

În sensul acelor de ceasornic - începând din nord: Saalfeld / Saale, Kaulsdorf, Leutenberg, Wurzbach, Lehesten, Ludwigsstadt (Bavaria), Gräfenthal și Reichmannsdorf.

  1. ^ Alle politisch selbständigen Gemeinden mit ausgewählten Merkmalen am 31.12.2018 (4. Quartal) (în germană), Statistisches Bundesamt[*][[Statistisches Bundesamt (German registration authority)|​]], accesat în