Actul de confidențialitate din 1974 (SUA)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Privacy Act of 1974)
Salt la: Navigare, căutare

Traducere a Actului referitor la Intimitatea Privata (1974)

Acest act e la valoare mare in America si este protejat cu inversunare. Pagina echivalenta completa in engleza este <http://en.wikipedia.org/wiki/Privacy_Act_of_1974>

Acest Act din 1974, publicat in Legea Publics nr 93-579, 88 Stat. 1897 (Dec. 31, 1974), codificata in partea 5 a Codului Statelor Unite § 552a, a fost aprobat de catre Congresul Statelor Unite (camera bicamerala legislativa a Guvernului Federal al Statelor Unite formata din Senat si Camera Deputatilor al caror membrii sunt alesi direct de catre electorat) consecinta a abuzului acestui drept din timpul administratiei Presedintelui Richard Nixon.

Extras legislativ al Actului referitor la Intimitatea Privata (1974):

Nici o agentie nu va dezvalui vreun dosar sau date disponibile inclusiv de arhiva continute de un sistem de inregistrare sub nici o forma de comunicare altei persoane sau agentii, cu exceptia cazului cererii oficiale in scris, sau urmand consimtamantul individului al carui dosar este obiectul cauzei.

Exceptii specifice referitoare la accesul dosarelor personale:

Pentru scopuri statistice ale Biroului de Recensamant si al Biroului de Statistici de Munca Pentru scopuri rutine folosite de catre agentiile Guvernului American Pentru scopuri de arhiva cand un dosar are suficienta valoare istorica sau de alta valoare sa justifice pastrarea continua a acestuia de catre Guvernul Statelor Unite ale Americii Pentru scopuri de folosire ale autoritatilor de Politie Pentru scopuri de investigari ale Congresului Pentru alte scopuri administrative

Acest Act referitor la Intimitatea Privata imputerniceste fiecare agentie a Guvernului Statelor Unite ale Americii sa mentina sisteme administrative si de securitate pentru prevenirea neautorizata a eliberarii de dosare personale.