Prințul George Constantinovici al Rusiei

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Prințul George Constantinovici
Георгий Константинович.jpg
Casa regală Casa Holstein-Gottorp-Romanov
Tată Marele Duce Constantin Constantinovici al Rusiei
Mamă Prințesa Elisabeta de Saxa-Altenburg
Naștere 6 mai 1903(1903-05-06)
Sankt Petersburg, Imperiul rus
Deces 7 noiembrie 1938 (35 de ani)
New York City, New York, Statele Unite

Prințul George Constantinovici al Rusiei (6 mai 19037 noiembrie 1938), a fost fiul cel mic al MareluiDuce Constantin Constantinovici și a soției lui, Prințesa Elisabeta de Saxa-Altenburg.

După Revoluția Rusă din 1917, a plecat în Suedia în octombrie 1918 la invitația reginei suedeze împreună cu mama lui, sora mai mică, Vera Constantinovna, și alte rude, la bordul navei suedeze Angermanland.[1]

La Stockholm s-au întâlnit cu prințul Gustaf Adolf care i-a luat la palatul regal. Elizaveta Mavrikiyevna, Vera și George au trăit pentru următorii doi ani în Suedia, la început la Stockholm apoi la Saltsjöbaden; dar Suedia era prea scumpă pentru ei așă că s-au mutat în Belgia la invitația regelui Albert I al Belgiei, apoi în Germania, la Altenburg unde au trăit 30 de ani cu excepția a doi ani în Anglia. Elizaveta a murit de cancer la 24 martie 1927 la Leipzig.

George, care nu s-a căsătorit niciodată, a avut succes în domeniul amenajărilor interioare. A murit de complicații în urma unei operații la New York la vârsta de 35 de ani.

Arbore genealogic[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Zeepvat, Charlotte, The Camera and the Tsars, Sutton Publishing, 2004, p. 213