Prietenii mei Extratereștrii

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Prietenii mei Extratereştrii)
Prietenii mei Extratereștrii
GenAnimație
Creator(i)Jeff Muncy
Dezvoltator(i)Jeff Muncy
Sadaf Cohen Muncy
VociCharlie Schlatter
Charlie Adler
Jess Harnell
Candi Milo
Țară de origineStatele Unite ale Americii
Limbă(i)Engleza
Nr. de sezoane4
Nr. de episoade52
Producție
Producător(i) executiv(i)Jeff Muncy
Sadaf Cohen Muncy
Perioadă de difuzare30 de minute
Difuzare
Canal originalCartoon Network
Difuzare originală23 ianuarie –
26 mai 2005
Cronologie

Prietenii mei Extratereștrii (cu titlul original din engleză Pet Alien) este un serial de animație pentru copii, transmis de postul TV Cartoon Network. El prezintă viața lui Tommy Cadle, un băiat de 13 ani, care s-a procopsit cu cei mai proști extratereștri posibili. El trebuie să-și vadă de treburile zilnice și să aibă în același timp grijă și ca animalele sale de casă să nu facă vreo năzbâtie (ceea ce se întâmpă orice ar fi).

Personaje[modificare | modificare sursă]

Personaje principale[modificare | modificare sursă]

  • Tommy Cadle - este un băiat obișnuit, de treisprezece ani, care încearcă să-și vadă de viață, dar care s-a nimerit cu cinci extratereștri proști pe capul său. El este foarte inteligent și cuminte, și, deși nu suportă școala, încearcă să învețe. El vrea să-și vadă de viața sa obișnuită, însă cei cinci extratereștri îi stau mereu în cale, încurcându-l și zăpăcindu-l cu prostia lor. Locuiește într-un far bătrân, de pe malul golfului DeSpray, alături de mama sa, a cărei față nu i s-a văzut niciodată, auzindu-i-se doar vocea printr-un difuzor instalat în camera lui Tommy.
  • Dinko - este un mic extraterestru de culoare verde și este cel care se înțelege cel mai bine cu Tommy. Felul în care i se adresează băiatului este „Pământeanule” sau „Tommy Pământeanul”. Este foarte prost, dar reușește de foarte multe ori să facă lucruri incredibile, pe care le-a învățat pe planeta sa natală. Fiecare propunere a lui rezultă o problemă, de cele mai multe ori acest lucru pornind de la inocența și dorința lui de a afla ceva despre ciudata planetă numită Pământ. Cu toate scandalele provocate, Tommy este totuși blând cu el și încearcă îi explice pe îndelete viața pe Terra, dar prostia fără limită a extraterestrului nu îi permite să înțeleagă.
  • Gumpers - este cel mai solid și cel mai prost dintre extratereștrii din far. El are pielea de culoare roz și puțin păr de culoare albastră-verzuie. Are un dinte de lapte care este viu, care știe să facă diferite giumbușlucuri și de care are grijă ca de ochii din cap. Gumpers înfulecă tot timpul câte ceva și are obiceiuri proaste cum ar fi cel de a râgâi, de a se scărpina în fund sau de a trage pârțuri de față cu toată lumea. În ciuda aparențelor sale fioroase de gorilă, Gumpers este ca un cățeluș fricos care se teme de întuneric și păianjeni.
  • Swanky - este un extraterestru albastru, slab, care are un buzunar în burtă ce poate adăposti diverse lucruri ciudate. Spre deosebire de ceilalți extratereștri, Swanky este puțin mai inteligent și mai șiret. El își dorește foarte mult să aibă camera pământeanului Tommy, pentru a avea propriul său pat și pentru a scăpa de nopțile grele în care dormea înghesuit pe o canapea cu ceilalți extratereștri. Acesta este foarte morocănos și mofturos, de cele mai multe ori refuzând să mănânce anumite mâncăruri fiindcă nu sunt destul de nobile pentru el. Pe tatăl său îl cheamă Harold și a apărut într-un episod alături de soția sa.
  • Flip - este un extraterestru pitic, asemănător unei maimuțe cu blană mov, însă care se comportă ca un papagal, dacă nu mai prost ca un papagal. El nu știe să vorbească bine bolborosind ceva, după care scoate unul sau două cuvinte fără sens, spuse cu voce joasă. El se înțelege foarte bine cu cățelul extraterestru Scruffy. Apare în fiecare episod al serialului, dar de obicei nu are o mare importanță, ci doar niște apariții bruște și nostime.
  • Scruffy - este câinele extraterestru al celor cinci extratereștri. Într-un episod s-a transformat la vederea lunii pline într-un monstru uriaș mâncător de oameni, care creștea și mai mult dacă mânca zahăr sau altceva al cărui gust era dulce. Scruffy se înțelege foarte bine cu Flip. Acesta are o limbă magică, lungă de peste trei metri, care este principala sursă de distracție pentru el și pentru Flip, desenându-i ochi sau purtându-se cu ea ca și cu un ființă obișnuită.

Personaje majore[modificare | modificare sursă]

  • Gabby - este o fată din orașul DeSpray, care este îndrăgostită nebunește de colegul ei de clasă, Tommy Cadle. Aceasta poartă ochelari și are codițe, având o înfățișare destul de urâtă, dar din politețe, Tommy nu îi spune acest lucru și, din contră, îi cumpără cadouri și îi scrie felicitări de Sfântul Vanentin (Valentine's Day). Dacă cineva se ea de el, Gabby are grijă ca cel ce a făcut-o să regrete amarnic că s-a născut.
  • Granville DeSpray - este norvegianul care trăiește într-un conac de pe o creastă abruptă, deasupra golfului DeSpray. El are părul de culoare roșcată-maronie și poartă tot timpul un monoclu. Este foarte bogat și poate să-și permită și o statuie proprie. Este înnebunit după frumusețea Melbei Manners și crede că Tommy încearcă să o atragă cu diferite chestii ciudate. Cel mai bun prieten al lui este o păpușă, sub forma unui animal (probabil șoarece), numit Amiralul Puffy, cu care acesta se comportă ca și cum ar avea viață.
  • Clinton Fillmore Jefferson al XIII-lea - este colegul de clasă a lui Tommy Cadle care mereu își bate joc de el. Acesta este blond și deobicei poartă un costum de fotbalist (american). Acesta crede că orice lucru este un concurs sau o întrecere, chiar și atunci când fuge să-și salveze viață considerând că e o competiție în care trebuie să ajungă primul la „Finiș”. Fiind principalul inamic al lu Tommy, este principalul inamic al lui Gabby, care nu scapă niciodată ocazia să-l învețe minte să nu se mai ea de el.
  • Melba Manners - este fata din vecini care este mereu pusă pe scandal și care nu-i suportă pe cei care fac gălăgie, în special pe Tommy și pe extratereștrii lui. Ea are părul roșcat și este fata pe care Granville DeSpray o place. Aceasta nu-i acceptă cadourile sau invitațiile norvegianului, și în schimb, îi dă cu ele în cap sau face efortul de a-l bate singură. Fiind foarte dură, Melba îi poate obliga pe toți să-i facă pe plac, dacă aceștia nu doresc să aibă de-aface cu ea.
  • Căpitanul Spangley - este un marinar bătrân și țicnit care lucrează într-un magazin, în care vinde tofete, dulciurile preferate de majoritatea oamenilor din oraș. Acesta este obsedat de povestirea întâmplărilor sale de pe mare și spune că a văzut un monstru în golful DeSpray. Căpitanul a organizat diferite concursuri bizare, premiul pentru câștigător fiind, deobicei, o cutie uriașa de tofete. Dușmanul său de moarte este un pescar bătrân și țâfnos. Îi e frică de apă.

Personaje secundare[modificare | modificare sursă]

  • Mama lui Tommy - locuiește într-un far bătrân alături de băiatul ei, însă acesteia nu i s-a văzut niciodată fața. Doar vocea i s-a auzit dintr-un difuzor pus în dormitorul lui Tommy. Aceasta nu știe de extratereștrii fiului său și câteodată îl pune în situații jenante. Uneori este foarte strictă, interzicându-i lui Tommy diferite lucruri sau obligându-l să îndeplinească sarcini grele. Ea are multe rude, pe care fiul ei nu le cunoaște.
  • Bătrânul Bitters- este un zănatec ce își petrece toată ziulica pescuind sau dăndu-le de mâncare pescărușilor din Golful DeSpray. El este foarte morocănos și urăște să fie deranjat în timp ce el muncește. Este dușmanul de moarte al căpitanului Spangley, apărând în multe episoade certându-se. Este un personaj care apare des în serial, dar care nu are mare importanță.

Episoade[modificare | modificare sursă]

Premiera în România N/o Titlu român Titlu englez
PRIMUL SEZON
04.04.2005 01 The Boy With Six Legs
Evil Emperor
05.04.2005 02 The Amazing Atomic Tommy
Crater Of Doom
06.04.2005 03 Attack Of The 50 ft Boy
It Came From The Closet
07.04.2005 04 The Bride Of Gumpers
The Thing On The Corner
08.04.2005 05 I Was A Teenage Bearded Boy
Escape From Detention X
11.04.2005 06 Box Of Doom
Assault Of A Rodent
12.04.2005 07 They Came From Outer Space
Tentacles Of Terror
13.04.2005 08 The Great Movie Massacre
The Day That Wouldn’t End
14.04.2005 09 It Comes When You Sleep
Attack Of The Werescruffy
15.04.2005 10 Sounds Of Doom
Darkness
18.04.2005 11 She Comes For Your Heart
Beast Who Stole My Heart
19.04.2005 12 Night Of The Walking Cannonball
It Landed On The Porch
20.04.2005 13 Bay Of The Triffid
Doctor Of Doom
SEZONUL 2
05.09.2005 14 Invasion Of The Baloon People
The Little Monster Ball
06.09.2005 15 The Land That Size Forgot
The Day The Food Expired
07.09.2005 16 The Evil That Thumbs Do
Terror TV
14.10.2005 17 Bad Blood From Beyond
The Day Time Stood Still
09.09.2005 18 Horror Scope
Scare Affair
12.09.2005 19 Stage Fright
Night Of The Cat People
13.09.2005 20 Return Of The Ghastly Gobbler
Shipping And Handling Not Included
14.09.2005 21 The Boy Who Became Something…
Unleashed Beast Of Fury
15.09.2005 22 The Creature Of The Spray Bay
The Alien Who Sold The World
16.09.2005 23 Beware The Decider Maker
I Voted For An Alien
19.09.2005 24 A Pirate And His Dog
They Took Tommy’s Brain
20.09.2005 25 The Boy Who Ate Too Much Taffy
The Floating Head
08.09.2005 26 The Time That Time Ended
The Day Of Judgement
SEZONUL 3
02.07.2007 27 Creatura ce a plecat The Creature Who Left
Totul a început de la un fanclub It Came From The Fanclub
03.07.2007 28 O lume fără hamburgeri A World Without Hamburgers
Răul care m-a ciupit de picioare The Evil That Pinched My Feet
04.07.2007 29 The Earth Boy Who Needed Protection
Seventy Foot Tommy
05.07.2007 30 Island Of Doom
Him
09.07.2007 31 The Guest Who Wouldn’t Leave… Ever
Day Of The Naked Aliens
10.07.2007 32 Master Bakers!
The Horror That Is Klattou
11.07.2007 33 Merge și vorbește ca un extraterestru He Walks And Talks Like An Alien
Noaptea celor doi Tommy The Night Of Two Tommys +1
12.07.2007 34 Blestemul lui Tommy înghețatul Curse Of The Frozen Tommy
Noaptea băiatului norvegian Night Of The Norwegian Boy
16.07.2007 35 Curse Of The Invisible Boy
Remote Control Of Doom
17.07.2007 36 They Took The Toilet To Outer Space
This Phone, This Insanity!
18.07.2007 37 They Had An Aluminium Ticket
The Slo-Mo Terror
19.07.2007 38 Trapped In The Pink Purse Dimension
Race With The Clinton
23.07.2007 39 Big Hand Of Fate
The Beast That’s Stuck In My Foot
SEZONUL 4
15.03.2008 40 The Black Eye Of Doom
The Sheriff Was An Alien
16.03.2008 41 Crevice Of Doom
She Came From Conforma!
22.03.2008 42 Terror In My Nose
Belch Of Destruction
23.03.2008 43 Gumpers Of The Fututre
Planet Of The Granvilles
29.03.2008 44 The Boy Who Cried „Waaah!”
The Cow Says „Moo!”
30.03.2008 45 Duet From Another Dimension!
The Doctor Is In… Sane!
05.04.2008 46 The Horrible Workout Of Evil
The Incredible Floating Boy
06.04.2008 47 The Lookalike Girl Of Evil
Uranus Awaits
15.04.2008 48 The Night My Brain Froze
Scout’s Horror!
16.04.2008 49 When TV Ruled The World
The Thing With The Ugly Face
17.04.2008 50 Dr. Jekyll And Mr. Swanky
The Day That Flip Stood Still
18.04.2008 51 When Clinton Ruled The World!
Beware The Crack!
19.04.2008 52 The Alien Who Invaded The Taffy Shoppe
Hammy Of Earth!

Legături externe[modificare | modificare sursă]