Portal:Planetă/Articole selectate

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Peisaj tipic, Marte (Craterul Gusev)

O planetă deșert (sau planetă pustiu) are un singur biom major, având în mare măsură un climat uscat/deșertic cu o cantitate mică de precipitații naturale sau, deloc. Planete de acest tip sunt cunoscut științei: un exemplu clasic, este chiar Marte. Multe din planetele asemănătoare Pământului în această definiție se dovedesc a fi planete deșertice. Cu toate acestea, acest termen este adesea folosit pentru a desemna acele planete, care ar păstra o posibilitate a existenței vieții.

Conform studiilor pe planetele pustiu este posibilă existența vieții, astfel de planete sunt mai frecvente, decât "analogii Pământului" citește mai mult...

Concepție artistică a lui COROT-7b

O planetă chtoniană sau htoniană (uneori scris greșit "cthonian" sau "chthonian") este o clasă ipotetică de obiecte cerești care rezultă din deposedarea unui gigant gazos de atmosfera de hidrogen sau heliu și de straturile exterioare, fenomen numită evacuare hidrodinamică. O astfel de separare atmosferică este un rezultat probabil al aproprierii de o stea. Restul de miez stâncos sau metalic ar semăna cu o planetă terestră din multe privințe.

citește mai mult...