Portal:Muzică pop

De la Wikipedia, enciclopedia liberă


modificare 

Muzică pop

Muzica pop reprezintă un gen muzical și cea mai consistentă parte componentă a muzicii corespunzătoare culturii de masă (en. popular culture) de-a lungul secolului XX, continuându-se până în prezent. În marea majoritate, structura muzicii pop este una lejeră, pe ritmuri agreabile, adeseori dansante. Subiectele predilecte pentru genul pop sunt: dragostea (împlinită sau nu), libertatea, reușita ș.a.
modificare 

Articole selectate

modificare 

Biografie selectată

Christina María Aguilera (numele de familie Aguilera este de origine spaniolă fiind pronunțat în spaniolă [a.ɣi.ˈle.ɾa];, respectiv în limba engleză [æ.gi.ˈlɛ(ə).ɹə];), născută pe data de 18 decembrie 1980, este o cântăreață pop și o compozitoare din Statele Unite ale Americii. Aguilera a semnat cu casa de discuri RCA Records imediat după înregistrarea piesei "Reflection" pentru filmul Mulan, devenind ulterior bine cunoscută după lansarea albumului său de debut, "Christina Aguilera" (1999). Două albume de compilație, unul în limba spaniolă intitulat "Mi Reflejo" și un alt album conținând cântece de Crăciun, intitulat "My Kind Of Christmas, au fost lansate în anii 2000. Cel de-al doilea album de studio al Christinei Aguilera, Stripped a fost lansat în anul 2002. Un al treilea album de studio al interpretei a fost lansat în anul 2006 fiind intitulat Back to Basics. Pe plan mondial, interpreta a vândut peste 38 de milioane de albume, dintre care 5 milioane de copii vândute. citește mai departe >>>

modificare 

Știați că...

  • Albumul Thriller al lui Michael Jackson este cel mai comercializat material discografic din istorie (acumulând vânzări de peste 106 milioane exemplare).
  • Christina Aguilera are, conform unui clasament publicat de către revista Cove, cea mai complexă voce a generației sale.
  • Georgia Brown are, conform Cărții Recordurilor cel mai extins ambitus vocal, ea putând susține note cuprinse pe opt octave.
  • Madonna a devenit cea mai apreciată cântăreață solistă a tuturor timpurilor (conform Cărții Recordurilor), cu vânzări care au depășit 270 de milioane de discuri în toată lumea.

Concursuri muzicale:

  • Megastar este un concurs în care diverși concurenți din regiuni diferite interpretează melodii deja existente. Acesta se difuzează pe postul român de televiziune Prima TV. Prezentatoarea emisiunii este Andreea Raicu. Concurenții sunt notați de către juriul concursului, dar totuși, cel care decide este publicul.
modificare 

Legături externe

modificare 

Portaluri asemănătoare

modificare 

Imagine selectată

Madonna, una dintre cele mai reprezentative personalități ale muzicii pop în anul 2008.
modificare 

Citate

  • Visul meu din copilărie era să mă pot urca zilnic pe scenă și să le pot cânta fanilor. (Avril Lavigne).
  • Aceasta este pentru toți cei aflați aici diseară, cei care vor să-și împlinească un vis-niciodată nu vă dați bătuți! Niciodată nu ascultați părerile altora, când vă descurajează o fac pentru că ei s-au dat bătuți, crede-ți mă! (Mariah Carey)
modificare 

Liste

modificare 

Categorii

modificare 

WikiProiecte

modificare 

Lucruri pe care le poți face

Acesta este doar începutul Portalului Muzicii Pop. Mai sunt multe de făcut, așa că vă invităm să ne dați o mână de ajutor.

modificare 

Subportaluri

Cântăreți de muzică pop
Christina Aguilera
Pop , din 1998
Madonna
Pop, din 1982
Mariah Carey
Pop, din 1990
Formații de muzică pop
[[Image:|70px|Portal:Maroon 5]]
Maroon 5
Pop, din 2001
modificare 

Asociația Wikimedia

Următoarele proiecte ale Fundației Wikimedia oferă mai multe despre acest subiect:

Wikimanuale
Manuale

Commons
Media

Wikiștiri 
Știri

Wikicitat 
Citate

Wikisource 
Texte

Wikiversity
Resurse de învățare

Wikivoyage 
Ghiduri de călătorie

Wikționar 
Dicționar

Wikidata 
Bază de date

Wikispecies 
Director de specii