Porsche Bank România

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Porsche Bank România
TipPublic
IndustrieFinanțe - Bănci
ProduseServicii financiare
Prezență online
www.porschebank.com

Porsche Bank România este o bancă din România, parte a grupului internațional Porsche Bank, care este deținut de holding-ul german Porsche. Banca oferă servicii financiare pentru clienții companiilor de autovehicule Porsche și Volkswagen.

Grupul Porsche este prezent pe piața românească din 1999 și cuprinde Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare și Porsche Mobility[1]. Porsche Bank România, membră a holding-ului Porsche, oferă produse de finanțare a autoturismelor comercializate de către importatorul Porsche România: Audi, SEAT, Skoda, Volkswagen, Porsche și Bentley[1].

În anul 2006, cele patru divizii ale Grupului Financiar Porsche, leasing, bancă, broker de asigurare și management de flote, au realizat o cifră de afaceri de 58,6 milioane de euro[2].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Afacerile Porsche Bank Romania in 2007 au ajuns la 250 mil. euro, 4 Martie 2008, wall-street.ro, accesat la 20 august 2010
  2. ^ Romania, cea mai mare piata din regiune pentru Porsche Holding, 18 Aprilie 2007, wall-street.ro, accesat la 20 august 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]