Tânăr și neliniștit

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Phyllis Summers Newman)
Tânăr și neliniștit
Gensoap opera[*]  Modificați la Wikidata
Creator(i)William J. Bell[*][[William J. Bell (scenarist american)|​]]
Lee Phillip Bell[*][[Lee Phillip Bell (scenaristă americană)|​]]  Modificați la Wikidata
Scenarist(i)Maria Arena Bell,
Hogan Sheffer
și Scott Hamner
Regizor(i)Sally McDonald[*][[Sally McDonald (American television soap opera director)|​]]  Modificați la Wikidata
ActoriJeanne Cooper[*][[Jeanne Cooper (American actress (1928-2013))|​]]
Daniel Goddard[*][[Daniel Goddard (actor)|​]]
John Driscoll[*][[John Driscoll (actor american)|​]]
Tammin Pamela Sursok[*][[Tammin Pamela Sursok (South African-born Australian actress-singer)|​]]
Michael Graziadei
Michael Damian[*][[Michael Damian (American actor, recording artist, and producer)|​]]
Bryton James[*][[Bryton James (actor american)|​]]
Kristoff St. John[*][[Kristoff St. John (actor american)|​]]
Diego Serrano[*][[Diego Serrano (actor american)|​]]
Blair Redford[*][[Blair Redford (actor american)|​]]
Jeff Branson[*][[Jeff Branson (actor american)|​]]
Christel Khalil[*][[Christel Khalil (actriță americană)|​]]
Joshua Morrow[*][[Joshua Morrow (actor american)|​]]  Modificați la Wikidata
Compozitor temă muzicalăBarry De Vorzon[*][[Barry De Vorzon (compozitor american)|​]]
Perry Botkin Jr.[*][[Perry Botkin Jr. (compozitor american)|​]]  Modificați la Wikidata
Temă muzicală de începutTema Nadiei
de Barry De Vorzon și Perry Botkin, Jr.
Țară de origine Statele Unite ale Americii[1]  Modificați la Wikidata
Limbă(i)limba engleză  Modificați la Wikidata
Nr. de sezoane51  Modificați la Wikidata
Nr. de episoade11.000 (la 1 septembrie 2016) 12.000 (la 1 decembrie 2020)
Producție
Producător(i) executiv(i)Jill Farren Phelps[*][[Jill Farren Phelps (TV producer)|​]]  Modificați la Wikidata
LocWisconsin  Modificați la Wikidata
Perioadă de difuzare30 minute (1973–1980)
60 minute (1980–prezent)
Difuzare
Canal originalCBS  Modificați la Wikidata
Difuzare originală26 martie 1973
Cronologie

Tânăr și neliniștit (titlul original în engleză: The Young and the Restless) este un serial TV american difuzat pe canalul TV american CBS din data de 26 martie 1973 și până în prezent. Inițial a prezentat familiile Brooks și Foster, precum și antiteza bogat-sărac sub forma căreia au fost expuse. Serialul a rămas cunoscut pentru schimbarea colosală de la începutul anilor 1980, când acțiunea s-a mutat asupra rivalității dintre familiile și companiile deținute de John Abbott și Victor Newman.

Acțiunea serialului[modificare | modificare sursă]

Când „Tânăr și neliniștit” a început să fie difuzat, acțiunea se petrecea în jurul a două familii: bogătașii Brooks și săracii Foster. Patriarhul familiei Brooks, publicistul Stuart Brooks, aparținea înaltei societăți, în timp ce Liz Foster abia putea să facă față facturilor și datoriilor.

Acțiunea se petrece în micuțul oraș Genoa City, din statul american Wisconsin.

Creatorul serialului, William Bell, a fost nevoit să elimine toată distribuția, mai puțin pe Jeanne Cooper (Katherine Chancellor) și Jess Walton (Jill Fenmore). Această schimbare a fost determinată de contractele restrictive încheiate cu actorii inițiali, ostili măririi duratei de difuzare de la 30 de minute la o oră întreagă. Astfel, Bell a mutat conflictul Brooks-Foster între familiile lui Victor Newman, John Abbott și Paul Williams.

Victor Newman a fost adus de Katherine Chancellor în Genoa City pentru niște afaceri, dar mai apoi a întâlnit-o pe Nicole "Nikki" Reed. Victor și Nikki s-au iubit încă de când s-au întâlnit. Victor a divorțat de Julia, actuala lui soție, căsătorindu-se cu Nikki, și având doi copii: Victoria Newman și Nicholas Newman. Victor a avut un accident de mașină peste câțiva ani, fiind salvat de o femeie, pe nume Hope Adams. Cu ea a avut un copil, Adam Newman, uitând de Nikki și ceilalți copii. O altă relație de-a lui Victor a fost cu Ashley Abbott, sora rivalului său, cu care are o fată numită Abby Newman.

La rândul ei, Nikki are un copil, un băiat din relația cu detectivul Paul Williams, relație pe care a avut-o înainte de a-l cunoaște pe Victor. Fiul lui Nikki și al lui Paul se numește Dylan McAvoy, personaj jucat de actorul Steve Burton și care apare în serial în anul 2013. La început, Dylan nu știe adevărul despre originea sa.

Nikki și Victor s-au cunoscut în anul 1981 într-un cabaret, unde Nikki era dansatoare. S-au căsătorit în anul 1984. Cei doi au divorțat în cele din urmă în anul 1988, însă s-au recăsătorit încă de trei ori: în anul 1998, în anul 2002 și în anul 2013. Melody Thomas Scott, actrița care joacă rolul Nikki, s-a alăturat distribuției serialului în luna februarie a anului 1979. Eric Braeden, interpretul lui Victor, s-a alăturat distribuției serialului în luna ianuarie a anului 1980.

Victor este o prezență impunătoare în serial și datorită cunoscutului portret de pe peretele din biroul său de la compania Newman. De-a lungul timpului, acesta a avut multe relații și câteva căsnici. Prima lui soție a fost Julia Newman, interpretată de actrița Meg Bennett, cu care a fost însurat până în anul 1981. Următoarea relație și, totodată, căsnicie a fost cu Nikki, apoi Leanna Love, Cassandra Rawlins, Eve Howard, Ashley Abbott, Hope Adams, Diane Jenkins, Ramona Caceres, Sabrina Costelana. Acestea sunt câteva dintre relațiile pe care Victor le-a avut.

John Abbott a avut doi copii cu Dina Mergeron, și anume pe John "Jack" Abbott Jr. și Traci Abbott. Dina a mai avut un copil, Ashley Abbott, despre care nu se știa că nu este a lui John. John s-a căsătorit cu Jill Fenmore, și a avut un copil cu ea, William "Billy" Abbott.

Conflictul Jill Fenmore - Katherine Chancellor[modificare | modificare sursă]

Conflictul dintre Jill Fenmore și Katherine Chancellor este cea mai notabilă și lungă rivalitate din istoria serialelor de televiziune americane.

Jill Foster era o manichiuristă observată de Katherine Chancellor, o femeie de patruzeci de ani a cărui mariaj este nefericit. Angajată ca damă de companie, Jill ajunge amanta lui Phillip Chancellor II, soțul lui Katherine. Foarte turmentată, Kay semnează actele de divorț, pentru ca la întoarcerea din străinătate a lui Phillip să-i spună că nu poate trăi fără el. Katherine conducea mașina în care se afla și Phillip, producând accidentul care celui din urmă i-a adus moartea. Pe patul de moarte, acesta s-a căsătorit cu Jill, care era însărcinată cu copilul lui. După câteva luni, Jill naște un băiețel pe care nu l-a putut numi Chancellor fiindcă Katherine a contestat divorțul ei de Phillip și, implicit, legalitatea mariajului dintre Jill Foster și răposatul: Kay era beată când a semnat actele.

Katherine a obținut custodia lui Phillip Foster, căruia i-a restaurat drepturile, sub numele de Phillip Chancellor III. După câțiva ani, adolescentul Phillip se împotrivește atât lui Katherine și Jill, după ce Nina, soția sa, îi naște un copil. Phillip Chancellor III își înscenează moartea într-un accident de mașină, lăsându-le pe Jill, Kay și Nina fără glas. Nina părăsește orașul peste un deceniu de tentative nereușite de recăsătorie, în 2001, iar rivalitatea dintre Jill și Kay ia amploare.

În 2003, Charlotte Ramsey îi spune lui Katherine că ea este mama lui Jill. Elizabeth Foster moare în 2010, dezvăluindu-i lui Snapper, fratele vitreg al lui Jill, că aceasta este fiica lui Neil Fenmore, tatăl lui Lauren Fenmore. Jill a aflat la sfârșitul anului 2008, când a efectuat un test ADN, că nu este fiica lui Katherine Chancellor, însă acestea rămân prietene, după ani întregi de rivalitate. În 2009, la întoarcerea Ninei, Jill află că nu Cane Ashby, presupusul fiu pe care Katherine l-a înlocuit cu „Phillip” care a murit în accident acum mai bine de două decenii, ci chiar un-foarte-viu Phillip Chancellor III este fiul ei. Testul ADN dovedește acest lucru.

În 2009, partenerul de afaceri al lui Katherine, Tucker McCall (cel care a preluat Chancellor Industries în secret) dezvăluie că Kay nu a avut o fiică, pe Jill, ci un fiu, pe el. McCall s-a răzbunat pe Kay după ani în care a plănuit acest pas. După ce Kay a pierdut orice speranță că va mai controla vreodată Chancellor Industries, fie prin defăimarea lui Tucker (realizată de Jill) sau preluarea agresivă a lui Victor, McCall îi returnează 50% din acțiuni, iar mai apoi încă 1%, pentru a-i reda mamei lui controlul gigantului industrial.

Conflictul Victor Newman și Jack Abbott[modificare | modificare sursă]

VIctor Newman Sr. și John „Jack” Abbott Jr. au fost permanent într-un conflict, ambii încercând să preia compania celuilalt prin metode mai mult sau mai puțin morale. Victor și sora lui Jack s-au căsătorit de două ori, în anii 1990-1993 și 2009-2010, în anii 2000 fiind născută fiica lor, Abigail Carlton Newman. Brad Carlton a avut un rol major în desfășurarea conflictului dintre aceștia.

În 2009, Victor îi plătește o operație estetică misterioasei Mary Jane Benson, pentru a se infiltra în viața lui Jack, în vederea facilitării preluării Jabot de către Newman. La sfârșitul anului 2009, Mary Jane Benson se dezvăluie a fi Patty Williams, prima soție a lui Jack și sora lui Paul Williams. Aceasta îl împușcă pe Victor în inimă, iar pe Collen Carlton o fugărește până la lacul unde, ironic, a murit înghețat tatăl ei, Brad Carlton, cu o săptămână în urmă. Collen intră în moarte cerebrală, iar Traci Abbott Connolly acceptă ca Victor să primească inima acesteia. Ashley o aude pe Nikki când îi spune lui Victor că îl iubește, și cere un divorț.

Dr. Emily Peterson, psihiatrul Patriciei „Patty” Williams este posesoarea „de drept” a noii imagini a Patriciei. Emily se mărită cu Jack și aranjează vizita Dianei Jenkins și a copilului acesteia cu Jack în primăvara lui 2010. „Emily” este defapt Patty care a închis-o pe adevărata Emily sanatoriu.

Fiul lui Victor cu Hope Williams, Adam Wilson Newman este vinovat de moartea unui bărbat dar aruncă vina pe o Patricia Williams instabilă mental, care acceptă vina în viața reală, dar scrie în jurnal adevărul. Adam rupe foaia din jurnal și o trimite pe Patty să devină călugăriță și să nu se mai întoarcă în Genoa City. Emily Peterson cea adevărată acceptă să ajute la găsirea Patriciei, împotriva voinței lui Jack, noul ei soț.

Victor o cere în căsătorie pe Nikki încă o dată, în iunie 2010. Nikki acceptă, însă Maggie McClaine, o barmaniță pe care a întâlnit-o în timp ce îl căuta pe Adam, se aliază cu Deacon Sharpe pentru a-i despărți pe foștii soți Newman. Victor o găsește pe Nikki în pat cu Deacon, iar Maggie îl convinge să plece. Aceasta îl droghează și se mărită cu el. Soțul lui Katherine, Murphy, își dă seama că Maggie este fosta lui noră și o escroacă, iar Victor anulează căsătoria și o dă pe McClaine pe mâna poliției. Ea plănuia să îl omoare și să moștenească toată averea.

Victoria și JT divorțează și fiecare își reface viața. JT își va reface viața cu Mackenzie și i-l va lua pe Reed Victoriei, iar aceasta se va căsători cu Billy Abbott, interpretat, la vremea respectivă, de actorul Billy Miller. Căsnicia celor doi va avea de trecut multe obstacole din cauza rivalității familiilor celor doi și se vor despărți de mai multe ori, dar vor birui. Persoana care se va opune cel mai mult căsniciei dintre Victoria și Billy este Victor.

Între timp, Diane Jenkins se întoarce în oraș sub pretextul că vrea ca fiul ei să petreacă mai mult timp cu tatăl lui - Jack Abbott. Victor se împacă cu Nikki și petrec o noapte împreună, însă a doua zi se însoară cu Diane. Ulterior, Victor divorțează de Diane, iar aceasta se aliază cu Adam pentru a-și înscena propria moarte și a da vina pe Victor. Diane își dă seama că nu se poate încrede în Adam și îi cere ajutorul lui Jack, însă acesta o refuză. Ea încearcă să îl seducă, iar o persoană misterioasă o privește din afara casei în timp ce îi făcea avansuri lui Jack.

Diane trimite câte un SMS lui Victor, Jack, Nick, Victoria, Adam, Phyllis, Ashley, Abby și Tucker după ce a trimis unui tabloid poze cu Victor și Nikki în pat, cu titlul: „Nikki Newman: Fostă stripteuză, prostituată întotdeauna”. Ea îi provoacă pe aceștia să vină în parc la miezul nopții pentru a o întâlni. Phyllis și Ashley vin, pe rând, și o agresează pe Diane verbal și fizic, Tucker și Nick o amenință cu moartea, Abby îi cere cheia de la seiful în care a ascuns înregistrarea în care aceasta recunoaște că a vrut să îl omoare pe Tucker, iar Victor află de la ea planul lui Adam. Victor îi spune că o crede, își ia ceasul ascuns de Adam sub un bolovan și îi spune lui Diane că nu o va ajuta nici într-un milion de ani, iar Victoria își face și ea apariția doar pentru a vedea cum Victor o lovește pe Diane cu bolovanul.

A doua zi, Murphy pleacă la pescuit și găsește cadavrul lui Diane în apa râului din parc. Ronan Malloy, fiul dispărut al Ninei Webster Chancellor, se întoarce în oraș pentru a investiga crima.

Victor, Jack, Tucker, Phyllis, Victoria, Nicholas, Adam, Ashley și Abby sunt printre suspecții în cazul crimei. Fiecare dintre ei a avut câte ceva de împărțit cu Diane. După câteva luni, grație unei filmări făcute de Patty Williams, se descoperă că persoana care a ucis-o pe Diane pe podul din parc a fost Nikki. Aceasta a omorât-o beată în legitimă apărare.

În cele din urmă, totul a fost o înscenare pusă la cale de Diane, care revine după mulți ani, căsătorindu-se, din nou, cu Jack spre nemulțumirea lui Ashley, Nikki și Phyllis.

Cuplul Nicholas Newman - Sharon Collins[modificare | modificare sursă]

Un alt cuplu destul de iubit de fanii serialului, după cuplul Victor - Nikki, este perechea Nicholas Newman și Sharon Collins.

Nicholas este al doilea copil al lui Victor cu Nikki. Sora lui Nicholas este Victoria. Personajul Nicholas Newman a apărut în serial în anul 1988. Acesta s-a născut în noaptea Anului Nou. La fel ca Victoria, Nicholas a fost trimis de la o vârstă fragedă la internat. Acesta a fost jucat de diverși actori - copii până în anul 1994, când debutează actorul Joshua Morrow. Nicholas revine de la internat, din Elveția. În anul 1994, Nicholas - Nick - cum este numit de cei apropiați, revine la vârsta adolescenței, la 16 ani. Acesta era într-o relație cu Amy Wilson, însă era îndrăgostit de cea mai bună prietenă a ei, Sharon Collins.

În perioada adolescenței, Nick era lipsit de griji și prototipul băiatului de „bani - gata”. Odată ce s-a implicat în relația cu Sharon, a devenit protector și iubitor. Până să se mărite cu Nicholas, Sharon locuia cu mama ei, Doris Collins, care era într-un scaun cu rotile. Când au început relația Nicholas cu Sharon, Doris s-a confruntat cu o mare durere și avea nevoie de o intervenție chirurgicală care costa mult. Victor a plătit operația.

Spre deosebire de Nicholas, Sharon a crescut în condiții modeste. Nikki nu era de acord cu relația fiului ei cu Sharon, considerând-o ipocrită și o oportunistă. Nicholas a crezut-o pe Sharon virgină, însă Matt Clark, fostul ei iubit, a deconspirat-o. Acesta a dezvăluit un secret de-al lui Sharon: a născut la șaisprezece ani o fetiță pe care a dat-o spre adopție. Fetița se numea Cassie, iar tatăl ei era un bărbat matur din trecutul lui Sharon, bărbat numit Franklin Baritt. Doris a convins-o pe Sharon să o dea pe fetiță în adopție, deoarece nu aveau posibilități să crească un nou născut. Speriată, Sharon îi mărturisește lui Nicholas că Matt a violat-o în mașina lui, într-o noapte. Furios, Nicholas a cumpărat un pistol și a fugit până în garsoniera lui Matt. Când a ajuns, ușa apartamentului era deschisă, Nicholas intră și îl găsește pe Matt împușcat, pe podea, într-o baltă de sânge. Doi polițiști, chemați de o vecină din cauză că Nicholas a strigat după Matt la ușă, tulburând liniștea publică, îl văd pe bărbat împușcat și îl arestează pe Nicholas. Băiatul este declarat vinovat pentru tentativă de omor, iar Nikki o acuză pe Sharon de situația în care se află fiul ei. Matt supraviețuiește și revine în Genoa City după câțiva ani. Cât timp Nicholas este în închisoare, Sharon îl vizitează. Persoana care l-a împușcat pe Matt este Amy, din cauză că a violat-o. Aflându-se acest lucru, Nicholas este declarat nevinovat și iese din închisoare.

În anul 1996, pe 19 februarie, Sharon cu Nicholas se căsătoresc, iar în noaptea nunții, Nicholas o trece pragul noii lor case, în brațe, pe Sharon mireasă. Cei doi vor locui într-o cabană aflată pe pământurile familiei Newman.

Nefiind, momentan, pregătiți pentru a deveni părinți, Sharon a luat pastile anticoncepționale, însă a renunțat la ele, apoi a rămas însărcinată. Nicholas i-a spus că nu este pregătit încă să fie tătic, dar Sharon i-a spus că sarcina a fost neașteptată. Convinsă de atitudinea soțului ei, Sharon a programat un avort, însă s-a răzgândit în ultimul moment.

În anul 1997, Sharon a născut prematur un băiețel căruia i-a pus numele Noah. Atât Sharon, cât și Nicholas s-au temut că bebelușul nu va supraviețui. Aflând că băiețelul lui Nicholas și al lui Sharon ar urma să moară, prietena cea mai bună a lui Sharon, Grace Turner și iubitul ei, Antonio „Tony” Viscardi, au decis să-l caute pe primul copil al lui Sharon pentru a-i ușura durerea. Grace a sosit în Genoa City împreună cu Tony din Madison. Aceștia au găsit-o pe Cassie, în vârstă de cinci ani, care locuia cu mama ei adoptivă, Alice Johnson, și cu bunica adoptivă, Millie Johnson. Dându-și seama că nu poate avea grijă de fetiță, Millie le-o încredințează pe Cassie lui Grace și lui Tony, care o aduc în Genoa City. Noah a supraviețuit, în cele din urmă, iar Grace decide să păstreze identitatea lui Cassie secretă față de Sharon și Nicholas. Tony o ajută cu reticență. Deși lui Cassie îi era dor de Millie, a ajuns să-i vadă pe Grace și pe Tony ca pe niște părinți. Grace le-a prezentat-o pe fetiță lui Nicholas și lui Sharon ca fiind nepoata ei dintr-un alt oraș.

După un an, Grace îi dezvăluie lui Sharon originea lui Cassie, iar fetița se va muta cu Sharon, Nick și Noah. Liniștea lor va fi tulburată din momentul în care Alice Johnson, jucată de actrița Tamara Clatterbuck, dorește să o recupereze pe fetiță. Soții Newman, reprezentați de Christine Blair, se vor lupta pentru custodia lui Cassie în instanță cu Alice Johnson, reprezentată de Michael Baldwin. Procesul este câștigat de Sharon și Nicholas.

Phyllis Summers[modificare | modificare sursă]

Un alt personaj - cheie al serialului este Phyllis Summers, personaj jucat de actrița Michelle Stafford. Personajul a mai fost interpretat, de-a lungul anilor, de actrițe precum Sandra Nelson și Gina Tognoni. Phyllis a apărut în Tânăr și neliniștit în anul 1994. Aceasta a debutat drept o fană înfocată a cântărețului de muzică rock, Danny Romalotti, jucat de actorul și cântărețul Michael Damian. Danny avea sentimente pentru Christine Blair, interpretată de Lauralee Bell. Este cunoscută în istoria serialului rivalitatea dintre Phyllis și Christine „Cricket”.

Din cauza obsesiei pentru Danny, Phyllis l-a drogat și s-a culcat cu el. Femeia i-a dezvăluit că este însărcinată cu copilul lui. Adevăratul tată al copilului este un bărbat cu care Phyllis avusese o relație înainte de Danny, bărbat numit Brian Hamilton.

Echipa de actori[modificare | modificare sursă]

Regretata Jeanne Cooper, cea care a jucat-o pe milionara Katherine Chancellor de la începutul serialului și până în 2013, a lansat o carte autobiografică în anul 2012, numită Not Young, Still Restless. Cartea a fost publicată la un an înaintea morții ei.

În semn de respect și de omagiere, a fost difuzat un episod dedicat lui Jeanne, în care actori precum Melody Thomas Scott, Eric Braeden, Heather Tom, Peter Bergman, Tricia Cast, Michelle Stafford, Christian LeBlanc, Tracey Bregman, Beth Maitland, Jerry Douglas, Bryton James, Kristoff St. John, Daniel Goddard, Greg Rikaart, Laurallee Bell, Doug Davidson, Joshua Morrow, Billy Miller, Stephen Nichols, Kate Linder, Michael Fairman și Jess Walton au vorbit despre actriță, despre relația cu aceasta de pe platourile de filmare ale serialului.

De asemenea, Eric Braeden, interpretul lui Victor Newman, a publicat cartea I'll be damned în anul 2017. Melody Thomas Scott, interpreta lui Nikki Newman, a publicat la sfârșitul verii anului 2020, romanul autobiografic Always young and restless. Actrița relatează despre bunica sa autoritară și strictă, dar și despre hărțuirea sexuală de care avut parte, când era doar un copil, de la Cosmo Morgan, fondatorul Teatrului pentru copii din Hollywood. În primăvara anului 1964, Melody a dat probă pentru rolul Marta Trapp din celebrul lungmetraj Sunetul Muzicii. Rolul a fost însă atribuit actriței Debbie Turner.

Actrița Heather Tom, care a jucat-o pe Victoria Newman în episoade din perioada 1990 - 2003, este sora mai mare a actorului David Tom, interpretul lui Billy Abbott în episoadele din perioada 1999 - 2002 și din anul 2014.

Actorul Joshua Morrow, interpretul lui Nicholas Newman, a cântat muzică soul - pop într-o formație alături de actorul Eddie Cibrian, care l-a interpretat pe Matt Clark în episoade din perioada 1994 - 1996, și de cântărețul canadian CJ Huyer. Formația celor trei băieți s-a numit „3Deep” și a activat între anii 1998 - 2001. Primul lor album Da Da Da... Nu Nu Nu, cu titlul original Yes Yes Yes... No No No, a fost lansat în anul 1999 și a prezentat cel mai mare single de succes, numit Intro you, un hit de top zece în topurile canadiene.

O participare specială în serial a avut-o, în anul 2001, cântărețul Lionel Richie.

Actorul Kristoff St. John, cel care l-a interpretat din anul 1991 pe Neil Winters, a fost găsit mort în propria casă în anul 2019. Actorul avea 52 de ani. Povestea de dragoste a personajului său cu Drucilla Winters, personajul Victoriei Rowell, a fost una dintre preferatele admiratorilor serialului.

În 15 septembrie 2023, înainte cu două zile de a împlini 44 de ani, Billy Miller a murit. Miller a interpretat personajul Billy Abbott în perioada 2008–2014. Conform spuselor managerului său, numit Marnie Sparner, actorul suferea de o depresie maniacală. Miller a murit în Austin, Texas.

Distribuția principală[modificare | modificare sursă]

Actor Personaj Durată
Jeanne Cooper Katherine Chancellor 1973 - 2013 (deces actriță)
Brenda Dickson/ Bond Gideon/ Deborah Adair/ Jess Walton Jill Abbott Fenmore 1973 – prezent
Melody Thomas Scott Nikki Newman 1979 – prezent
Eric Braeden Victor Newman 1980 – prezent
Terry Lester/ Peter Bergman Jack Abbott 1980 – prezent
Kate Linder Esther Valentine 1982 – prezent
Jerry Douglas John Abbott 1982 - 2006
Eileen Davidson/ Brenda Epperson/ Shari Shattuck/ Eileen Davidson Ashley Abbott 1982 – prezent
Beth Maitland Traci Abbott 1982 – prezent
Marla Adams Dina Mergeron Abbott 1983 - 1986, 1991, 1996, 2008, 2017 - 2020 (pensionare actriță)
Lauralee Bell Christine Blair 1983 – 2006, 2010 –
Tracey Bregman Lauren Fenmore Baldwin 1983 – prezent
Heather Tom/ Amelia Heinle Victoria Newman 1990 - 2003, 2005 – prezent
Kristoff St. John Neil Winters 1991 – 2019 (deces actor)
Christian LeBlanc Michael Baldwin 1991 – 1993, 1997– prezent
David Tom/ Ryan Brown/ Scott Seymour/ Billy Miller/ Burgess Jenkins/ Jason Thompson Billy Abbott 1993 - 2003, 2006, 2008 – prezent
Joshua Morrow Nicholas Newman 1994 – prezent
Sharon Case Sharon Newman 1994 – prezent
Michelle Stafford/Sandra Nelson/Gina Tognoni Phyllis Summers 1994 – prezent
Vanessa Carson/ Brooke Marie Bridges/ Christel Khalil/ Davetta Sherwood Lily Winters 1996 - prezent
Madison și Morgan Reinherz/ Rachel și Amanda Pace/ Darcy Rose Byrnes/ Hayley Erin/ Marcy Rylan/ Melissa Ordway Abby Newman 2000 – prezent
Greg Rikaart Kevin Fisher 2003 – prezent
Bryton James Devon Hamilton 2004 – prezent
Elara și Rhea Kerwin/ Sophia și Angelia Hert/ Samantha Bailey/ Lindsay Bushman/ Hunter King/Allison Lanier Summer Newman 2006 – prezent
Chris Engen/ Michael Muhney/ Justin Hartley/ Mark Grossman Adam Newman 2008 - 2016, 2019 – prezent
Alyvia Alyn Lind/ Reylynn Caster Faith Newman 2009 – prezent
Melissa Claire Egan Chelsea Lawson 2011 – prezent
Camryn Grimes Mariah Copeland 2014 - prezent
Courtney Hope Sally Spectra 2020 - prezent

Distribuția secundară

Actor Personaj Durată
Deidre Hall Barbara Anderson 1973 - 1975
Tom Hallick Brad Elliot 1973 - 1978
Gary Giem Larry Larkin 1973 - 1978
Pamela Peters Solow Peggy Brooks 1973 - 1981, 1984
James Houghton/ Brian Kerwin/ Wings Hauser/ Howard McGillin Gregory „Greg” Foster 1973 - 1982, 2003, 2010
Julianna McCarthy Elizabeth „Liz” Foster 1973 - 1982, 1984 - 1986, 1993, 2003 - 2004, 2008, 2010
William Gray Espy/ David Hasselhoff Dr. Snapper Foster 1973 - 1975, 1975 - 1982, 2010
John Considine/ Donnelly Rhodes Phillip Chancellor II 1973 - 1975
Robert Colbert Stuart Brooks 1973 - 1983
Jaime Lyn Bauer Lauralee „Lorie” Brooks 1973 - 1982, 1984, 2002, 2018
Trish Stewart/ Lynne Topping Richter Christine „Chris” Brooks 1973 - 1982, 1984
Tom Selleck Jed Andrews 1974 - 1975, 2005
Beau Kazer Brock Reynolds 1974 - 1980, 1984 - 1986, 1990 - 1992, 1999 - 2004, 2008 - 2011, 2013
Robert Clarke/ Paul Stevens Dr. Bruce Henderson 1975 - 1976
Cathy Carricaburu Nancy Becker 1976 - 1978
Dick DeCoit Ron Becker 1976 - 1978
Brandi Tucker Karen Becker 1976 - 1978
K. T. Stevens Vanessa Prentiss 1976 - 1981
Dick Billingsley/ Chris Hebert/ Jimmy Keegan/ Thom Bierdz Phillip Chancellor III 1976 - 1983, 1986 - 1989, 2004, 2009 - 2011
Joe Ladue/ Caleb Stoddard/ Jeff Cooper Derek Thurston 1976 - 1984
Tom Ligon Lucas Prentiss 1978 - 1982
Roberta Leighton Dr. Casey Reed 1978 - 1981, 1984, 1985 - 1989, 1998
Doug Davidson Paul Williams 1978 - 2020
Josh Albee Tony Baker 1979 - 1980
Darlene Conley Rose DeVille 1979 - 1980, 1986 - 1987
Alex Rebar Vince Holiday 1979 - 1980, 1986 - 1987
Janet Wood/ Cynthia Elibacher/ Rebecca Staub April Stevens 1979 - 1982, 1992 - 1994, 2008
Meg Bennett Julia Newman 1980 - 1984, 1986 - 1987, 2002, 2018
Margaret Mason Eve Howard 1980 - 1984, 1993
N. P. Schoch/ J. Eddie Peck Cole Howard 1980 - 1981, 1993 - 1999, 2023, 2024
Marguerite Ray/ Veronica Redd Mamie Johnson 1980 - 2004
Michael Evans Colonel Douglas Austin 1980 - 1985, 1987 - 1995
Carolyn Conwell Mary Williams 1980 - 2004
David Winn Steven Williams 1980 - 1981
Lilibeth Stern/ Andrea Evans/ Stacy Haiduk Patty Williams 1980 - 1984, 2009 - 2016
Michael Damian Danny Romalotti 1980 -1998, 2002 - 2004, 2008, 2012 - 2013
Nicholas Benedict Michael Scott 1981
Steven Ford Andy Richards 1981 - 1987, 2002 - 2003
Peter Brown Robert Laurence 1981 - 1982, 1990
Susanne Zenor Claire Laurence 1982
Elizabeth Keifer Angela Laurence 1982 - 1983
Mark Tapscott Earl Bancroft 1982 - 1983
Lynn Wood Alison Bancroft 1982 - 1984
Christopher Holder Kevin Bancroft 1982 - 1984
Alex Donnelley/ Susan Walters/ Maura West Diane Jenkins 1982 - 1984, 1986, 1996 - 2004, 2010 - 2011

2022 - prezent

Patty Weaver Gina Roma 1982 - 2009, 2013
Veleka Gray Ruby Collins 1983
Veleka Gray Dr. Sharon Reaves 1983 - 1984
Joy Garrett Boobsie Caswell Austin 1983 - 1985
Jim Storm Neil Fenmore 1983 - 1985
Jon St. Elwood Jazz Jackson 1983 - 1986
Stephanie E. Williams Amy Lewis 1983 - 1988
Christopher Anne Templeton Carol Robbins Evans 1983 - 1993
Dorothy McGuire Cora Miller 1984
Jim McKullan/ Bert Kramer Brent Davis 1984 - 1985
Logan Ramsey Joseph Anthony 1984 - 1985
Phil Morris Tyrone Jackson 1984 - 1986
Frank M. Bernard Marc Mergeron 1984, 1987 - 1988
Nathan Purdee/ Randy Brooks/ Adam Lazare - White Nathan Hastings 1984 - 1996, 2000
Anthony Pena Miguel Rodriguez 1984 - 2006
Amy Gibson Alana Anthony 1985
Colleen Casey Farren Connor 1985 - 1987
Robert Parucha/ Richard Gleason Matthew „Matt” Miller 1985 - 1987, 2003, 2018, 2020
Don Diamont/ Russell Todd Brad Carlton 1985 - 1996, 1998 - 2009
Danny Breen Alvin Peyser 1986
Lee Nicholl Sven Petersen 1986
Susan Quick Helen Lansing 1986
John Shearin Evan Sanderson 1986 - 1987
Conci Nelson Betsy Sanderson 1986 - 1987
Drew Pillsbury/ Michael Corbett David Kimble 1986 - 1991
Fay Hauser Salena Wylie 1986 - 1996
Brett Hadley Carl Williams 1986 - 1991, 1998 - 1999
Tricia Cast Nina Webster 1986 - 2001, 2008 - 2014, 2020 - 2021
Eldon Quick Fred Lansing 1987
Rod Arrants Steven Lassiter 1987 - 1988
Barbara Crampton Leanna Love 1987 - 1993, 1998 - 2002, 2006 - 2007
Quinn Redeker Rex Sterling 1987 - 1994, 2004
Jonathan Farwell George Rawlins 1988 - 1989
Lynne Harbaugh Lisa Mansfield 1988 - 1989
Rebecca Street Jessica Blair Grainger 1988 - 1989
Nina Arvesen Cassandra Rawlins 1988 - 1991
Peter Barton Dr. Scott Grainger 1988 - 1993
Laura Bryan Birn Lynne Bassett 1988 - 2005
John Discoll/ Donny Boaz/ Justin Gaston/ Connor Floyd Phillip „Chance” Chancellor IV 1988 - 2001, 2009 - 2011, 2019 - 2021
John Phillip Law/ John O'Hurley James „Jim” Grainger 1989 - 1990
Mark Derwin Adrian Hunter 1989 - 1990
John Castellanos John Silva 1989 - 2004
Jeanne Cooper Marge Cotroke 1989 - 1990, 2008 - 2009
Devon Pierce Diane Westin 1990 - 1991
Kimberlin Brown Sheila Carter 1990 - 1993, 2005 - 2007
Tonya Lee Williams Olivia Barber Winters 1990 - 2005, 2007 - 2012
Victoria Rowell/ Dawn McMillan/ Kent Masters King Drucilla „Dru” Barber Winters 1990 - 1998, 2000, 2002 - 2007
Darla and Sandra Greer/ Danielle Ryah/ Elizabeth Hendrickson Chloe Mitchell 1990 - 1991, 1994, 2008 - 2014, 2016 - 2017, 2019 - prezent
Marilyn Alex Molly Carter 1991 - 1995
Sharon Farrell Florence „Flo” Webster 1991 - 1996
Scott Reeves Ryan McNeil 1991 - 2001
Paul Walker Brandon Collins 1992 - 1993
Michael Tylo Alexander „Blade” Bladeson 1992 - 1995
Ashley, Kelly și Bobby Brown/ Caitlyn Taylor/ Jessica Jaymes Miley/ Natalie și Victoria McCormick/ Alanna Masterson/ Lyndsy Fonseca/ Adrianne Leon/ Tammin Sursok Colleen Carlton 1992 - 1995, 2001 - 2010
Terrence E. McNally Dr. Robert Lynch 1993 - 1994
David Cowgill Cliff Wilson 1993 - 1996
Signy Coleman Hope Addams 1993 - 2002, 2008, 2010, 2012
Hannah și Jessica Gist/ Joseph Tello/ Gemini Barnett/ Blair Redford/ Daniel Hall Scotty Grainger 1993 - 1994, 2005 - 2006, 2017 - 2018
Mark Haining Norman Peterson 1994
Michael Tylo Richard „Rick” Bladeson 1994 - 1995
Elizabeth Sung Luan Volien Abbott 1994 - 1996
Philip Moon Keemo Volien Abbott 1994 - 1996
Shemar Moore/ Darius McCrary Malcolm Winters 1994 - 2002, 2004 - 2005, 2009 - 2011, 2014, 2019
Pamela Bach/ Diana Barton Mari Jo Mason 1994 - 1996
Victoria Ann - Lewis/ Karen Hensel Doris Collins 1994 - 2003, 2005, 2008 - 2009, 2011 - 2012
Eddie Cibrian/ Russell Lawrence/ Rick Hearst Matt Clark 1994 - 1996, 2000 - 2001
Robin Scott/ Julianne Morris Amy Wilson 1994 - 1996, 2014
Wanda Acuna/ Jennifer Gatti Keesha Monroe 1995 - 1996
Abby Dalton/ Terie Lynn Davis/ Rosemary Murphy Lydia Callahan Summers 1995 - 1996, 1998
Phil Dozois Frank Barritt 1995 - 1997, 2003 - 2004
Steven Culp/ William A. Wallace Brian Hamilton 1995 - 1997, 2002
Tina Arning Sasha Green 1995 - 1997, 2002
David Fralick Larry Warton 1995 - 1996, 1999 - 2005
Duke Stroud/ Ken Howard George Summers 1995, 2002, 2012
Christopher Pope/ Malcolm Hunter/ Bryant Jones/ Walter Fauntelroy/ Brooks Darnell/ Sean Dominic Nate Hastings 1995 - 2002, 2011, 2018 - prezent
Aaron Lusting Dr. Timothy „Tim” Reid 1996 - 1997, 2001 - 2002, 2012
Josie Davis/ Jennifer Gareis Grace Turner 1996 - 2000, 2002, 2004, 2014
Nick Scotti/ Jay Bontatibus Antonio „Tony” Viscardi 1996 - 2000
Leigh McCloskey Dr. Kurt Costner 1996 - 1997, 2013
Heath Kizzier Dr. Joshua Landers 1996 - 1998
Tracy Lindsey Melchior/ Candice Daly Veronica Landers 1996 - 1998
Granville Van Dusen/ David Allen Brooks Keith Dennison 1996 - 2001
Andre Khabbazi Alec Moretti 1997 - 1998
Gordon Thomson Patrick Baker 1997 - 1998
Ernestine Mercer Mildred „Millie” Johnson 1997 - 2000
Sabryn Genet Tricia Dennison 1997 - 2001
Ashley Jones Megan Dennison 1997 - 2001
Camryn Grimes Casidy „Cassie” Newman 1997 - 2007, 2009 - 2010, 2013 - 2014, 2020.
Hunter Allan/ Kevin Scmidt/ Luke Kleintank/ Robert Adamson/ Rory Gibson Noah Newman 1997, 2005 - 2018, 2020, 2021-prezent
Leslie Bevis Ruth Anne Perkins 1998 - 1999
Vasili Bogazianos Al Felton 1998 - 1999
Rodney Van Johnson Trey Stark 1998 - 1999
Michelle Thomas/ Siena Goines Callie Rogers 1998 - 2000
Marissa Arena Marissa Barton 1998 - 2001
Tamara Clatterbuck/ Tiffany Salerno Alice Johnson 1998 - 2000, 2005, 2017
Carlos Bernard Rafael Delgado 1999
Beverly Archer Shirley Desmond 1999
Marc Singer Chet Delancy 1999
Gladys Jimenez Ramona Caceres 1999 - 2000, 2002
Ricky Paull Goldin Gary Dawson 1999 - 2000
Francesco Quinn Tomas Del Cerro 1999 - 2001
Ashley Bashioum/ Nicole Tarantini/ Kelly Kruger/ Rachel Kimsey/ Clementine Ford Mackenzie Browning 1999 - 2006, 2009 - 2010, 2018 - 2019
Vanessa Evigan/ Lauren Woodland Brittany Hodges 1999 - 2005, 2018
David Lago Raul Guittierez 1999 - 2004, 2009, 2018
Thad Luckinbill Jeffrey Todd „JT” Hellstrom 1999 - 2010, 2017 - 2019
Christopher Allport Gene Desmond 2000
Denice Duff Amanda Browning 2001 - 2002
Christopher Douglas/ David Lee Russek Sean Bridges 2001 - 2002
Garrett Ryan/ Blake Hood/ Hartley Sawyer/ Lachian Buchanan/ Michael Mealor Kyle Abbott 2001 - 2002, 2004, 2010 - 2014, 2015 - 2016, 2018 - 2022
Diego Serrano/ Greg Vaughan Diego Guittierez 2001 - 2003
Eva Longoria Isabella Braña 2001 - 2003, 2012
Peter Porte Ricky Williams 2002 - 2003, 2011 - 2012
John Martin Frederick Hodges 2002 - 2005
Mitzi Kapture - Donahue Anita Hodges 2002 - 2005
George Kennedy Albert Miller 2003
Linden Ashby Cameron Kirsten 2003 - 2004
Keith Hamilton Cobb Damon Porter 2003 - 2005
John Enos III Bobby Marsino 2003 - 2005
Lisa Canning Adrienne Markham 2004 - 2005
Cam Gigandet/ Michael Graziadei Daniel Romalotti 2004 - 2013, 2016
Johnathan Fraser/ Roscoe Born Tom Fisher 2004 - 2006, 2009
Joan Van Ark/ Judith Chapman Gloria Bardwell 2004 - 2018, 2020
Chene Lawson/ Debbi Morgan Yolanda „Harmony” Hamilton 2005 - 2006, 2011 - 2012
Eric Steinberg Ji Min Kim 2006 - 2007
Marisa Ramirez Carmen Mesta 2006 - 2007
Eyal Podell Adrian Korbel 2006 - 2008
Adrienne Frantz Ambriosa „Amber” Moore 2006 - 2010, 2013
Emily O'Brien Jana Hawkes 2006 - 2011
Vincent Irizarry David Chow 2007 - 2008
Sumalee Montano Marvia Bagano 2007 - 2008
Vail Bloom/ Eden Riegel/ Jennifer Landon Heather Stevens 2007 - 2012, 2023
Ted Shackelford/ Kin Shriner Jeffrey „Jeff” Bardwell 2007 - 2014
Daniel Goddard Cane Ashby 2007 - 2019
Jerry Douglas Alistair Wallingford 2008
Eva Marcille Tyra Hamilton 2008 - 2009
Carmen Argenziano Dennis Ellroy 2008 - 2009
Raya Meddine Sabrina Costelana 2008 - 2010
Laura Stone Skye Lockhart (Newman) 2008, 2010
Yani Gellman Rafe Torres 2008 - 2012
Erin Sanders/ Vanessa Marano/ Jessica Heap Eden Baldwin 2008 - 2013
Michael Fairman Patrick Murphy 2008 - 2014, 2017, 2020
Marcia Wallace Annie Wilkes 2009
David Leisure Roger Wilkes 2009
Wilson Bethel Ryder Callahan 2009 - 2011
Stacy Haiduk Dr. Emily Peterson 2009 - 2012
Yvonne Zima Daisy Carter 2009 - 2012
Sean Kanan Deacon Sharpe 2009 - 2012
William Russ/ Stephen Nichols/ Trevor St. John Tucker McCall 2009 - 2013, 2022
Riley, Olivia și Isabelle Jones/ Alix și Madeline Dubois/ Sophie Pollono Cordelia „Delia” Abbott 2009 - 2013
Robbie Tucker/ Max Ehrich/ Zach Tinker Fenmore Baldwin 2009 - 2015, 2018
Max Page/ Tristan Lake Leabu Reed Hellstrom 2009 - 2020
Jamie Elman Jamie Peterson 2010
Evan Parke Spencer Walsh 2010 - 2012
Angell Conwell Leslie Michaelson Shelby 2010 - 2017, 2019
Tristan Rogers Colin Atkinson 2010 - 2012, 2014 - 2017, 2019
Paul Leyden Blake Joseph 2010 - 2011
Sean Young Megan „Meggie” McClaine 2010 - 2011
Jeff Branson Ronan Malloy 2010 - 2012
Mike Starr Angelo Veneziano 2010 - 2012
Julia Pace Mitchell Sofia Dupre (Winters) 2010 - 2012, 2019
Ellen Greene Primrose DeVille 2011
Daniel Goddard Caleb Atkinson 2011
Sean Patrick Flanery Sam Gibson 2011
Genie Francis Genevieve Atkinson 2011 - 2012
Diana DeGarmo Angelina Veneziano 2011 - 2012
Monte, James, Vivana, Abigail și Olivia Moore/ Lily Brooks O'Briant Lucy Romalotti 2011 - 2013, 2023 - 2024
Jessica Collins Avery Bailey Clark 2011 - 2015
Darnell Williams Augustus „Sarge” Wilder 2012 - 2013
Lamon Archey Mason Wilder 2012 - 2014
Catherine Bach Anita Lawson 2012 - 2019
Marco Dapper Carmine Basco 2012 - 2014
Daniel Polo Jamie Vernon 2012 - 2013
Redaric Williams Tyler Michaelson 2012 - 2014
Ignacio Serricchio Alex Chavez 2012 - 2014
Holden și Ryan Hare John „Johnny” Abbott IV 2012 - prezent
Johanna Flores Adriana Stone 2013
Mark Pinter Congressman Marcus Wheeler 2013
Tony Todd Gus Rogan 2013
Ann Magnuson Madame Miranda 2013
Erin Chambers Melanie Daniels 2013
Leslie Stevens Rose Turner 2013
Kelli Goss Courtney Sloane 2013 - 2015
Cynthia Watros/ Cady McClain Kelly Andrews 2013 - 2015
Steve Burton Dylan McAvoy 2013 - 2017
Brady și Cooper Friedman/ Elle și Eve Tanz/ Michael și Nolan Webb/ Owen și Henry Leark/ Asher și Brayden McDonell/ Gunner și Ryder Gadbois/ Judah Mackey Connor Newman 2013 - prezent
Sean Carrigan Benjamin/ Ben „Stitch” Rayburn 2013 - 2017, 2021
Mishael Morgan Hilary Curtis (Winters/ Hamilton) 2013 - 2018, 2020
Stephanie Lemelin Jenna Rayburn 2014
Justin Hartley Gabriel Bingham 2014 - 2015
Chris Mckenna Mark Harding 2014 - 2015
Scott Elrod Joe Clark 2014 - 2015
Matthew Atkinson Austin Travers 2014 - 2015
Nadine Nicole Gwen Randall 2014 - 2015
Sally Kellerman Constance Bingham 2014 - 2016
Kelly Sullivan Sage Warner (Newman) 2014 - 2016
Ray Wise Ian Ward 2014 - 2016
Peter Bergman Marco Annicelli 2015
Elizabeth Bogush Dr. Sandra „Sandy” Anderson 2015 - 2016
Michael E. Knight Dr. Simon Neville 2015 - 2016
Jill Lover Angela Stephens 2015 - 2016
Miles Gaston Villanueva Luca Santori 2015 - 2016
Jensen Buchanan Elise Moxley 2015 - 2016
Sofia Pernas Marisa Sierras 2015 - 2017
Jared Breeze Max Rayburn 2016
Nichelle Nichols Lucinda Winters 2016
Michael Roark Travis Crawford 2016
Chrishell Stausse Bethany Bryant 2016
Mara McCaffray Natalie 2016
Abhi Sinha Ravi Shapur 2016 - 2018
Ryan Ashton Zack Stinnett 2017
Jessica Nicole Webb Alex Dettmer 2017
Max Shippee Graham Bloodworth 2017 - 2018
Cait Fairbanks Tessa Porter 2017 - prezent
Jennifer Taylor Rebekah Barlow 2018 - 2019
Alice Hunter Kerry Johnson 2018 - 2019
Jason Canela Arturo Rosales 2018 - 2019
Noemi Gonzalez Mia Rosales 2018 - 2019
Jordi Vilasuso Rey Rosales 2018 - 2022
Sasha Calle Lola Rosales 2018 - 2021
Eva LaRue Celeste Rosales 2019 - 2020
Nic Luken/ Tyler Johnson Theodore „Theo” Vanderway 2019 - 2021
Brytni Sarpy Elena Dawson 2019 - prezent
Mishael Morgan/ Karla Mosley Amanda Sinclair 2019 - prezent
Madison Thompson Jordan 2020 - 2021
Elizabeth Leiner Tara Locke 2021
Richard Burgi/ Robert Newman Ashland Locke 2021 - 2022
Jamison Jones Jesse Gaines 2021
Kelsey Wang Allie Nguyen 2022 - prezent
Zuleyka Silver Audra Charles 2022 - prezent
James Hyde Jeremy Stark 2022 - 2023
Hayley Erin Claire Grace 2023 - 2024
Colleen Zenk Aunt Jordan Howard 2023 - 2024
Brian Gaskill Seth 2024

Transmisie în România[modificare | modificare sursă]

Canalul PRO TV a difuzat, începând cu anul 1996, episoade la o distanță de cinci ani de Statele Unite. Astfel, în România nu au fost difuzate episoade din perioada 1973-1991 decât în cadrul unei recapitulări transmise pentru a prezenta telespectatorilor trecutul serialului. Din vara lui 1996 și până în toamna lui 2014 au fost difuzate episoade din perioada 1991-2009.

La invitația postului PRO TV, actorul Eric Braeden a venit în România, în anul 2008, unde a fost invitat în emisiunea Happy Hour, actuala La Măruță, moderată de Cătălin Măruță. Actorul american a rostit câteva cuvinte în limba română: „Sunt bucuros că mă aflu aici”.

Serialul a difuzat în SUA episodul cu numărul 10.000 în toamna anului 2012.

Coloana sonoră a serialului este dedicată gimnastei române Nadia Comăneci. După performanța gimnastei pe arena olimpică din Montreal în anul 1976, la trei ani de la apariția serialului, melodia a fost denumită „Nadia's Theme” care, în limba română, se traduce „Tema Nadiei”.

De la 15 septembrie 2014 serialul a fost mutat la postul Acasă TV, unde și-a păstrat ora de difuzare.

În data de 30 decembrie 2015 în România s-a difuzat ultimul episod cu numărul 5201 pe postul Acasă TV, transmisia fiind întreruptă din cauza reducerilor de buget ale grupului Media Pro.

Patru ani mai târziu, pe 16 decembrie 2019, serialul a revenit pe postul Acasă TV, fiind difuzat zilnic, de la ora 15:00, apoi mutat o oră mai târziu, la ora 16:00. Difuzarea a început cu episoade filmate în anul 2011. La 18 mai 2021, difuzarea serialului a fost din nou întreruptă de Acasă TV. Ultimul episod difuzat a fost cel din 27 iunie 2013.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Fernsehserien.de, accesat în  

Legături externe[modificare | modificare sursă]