Pauline Ranvier

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pauline Ranvier
Informații personale
Născut(ă) (30 de ani)
Paris, Franța
Înălțime1,74 m
Greutate61 kg
ȚarăFranţa Franța
Armăfloretă
Mânădreptace
Antrenor naționalFranck Boidin
ClubCercle d'escrime Melun Val de Seine
Clasamentul FIEcurent

Pauline Ranvier (n. , Paris, Franța) este o scrimeră franceză specializată pe floretă, laureată cu bronz pe echipe la Campionatul European din 2015 și la Campionatul Mondial din același an și la cel din 2016.

Carieră[modificare | modificare sursă]

S-a apucat de scrimă la clubul Paris Suffren, apoi s-a transferat la clubul de scrimă din Melun în anul 2013. Activează și în cadrul lui „Pôle France Jeunes” (centrul de pregătire pentru juniori) din Aix-en-Provence.

A cucerit medalie de argint la Campionatul European pentru juniori din 2012 de la Poreč și a fost laureată cu bronz la ediția din 2013 și ediția din 2014, precum și la Campionatul Mondial pentru juniori din 2014.

În 2015 s-a alăturat lotului francez de senioare. A cucerit medalia de bronz pe echipe la Campionatul European din 2015 de la Montreux, după ce Franța a fost învinsă de Italia în semifinală, și a câștigat cu Germania în finala mică. La Campionatul Mondial din 2015 de la Moscova a și obținut bronzul, Franța pierzând de data asta cu Rusia în semifinală, apoi învingând Ungaria.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Pauline Ranvier