Parcul Național Port-Cros

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Parcul Național Port-Cros
Categoria II IUCN (Parc național)
Port-cros-port2.jpg
Parcul Național Port-Cros is located in Franța
Parcul Național Port-Cros
Harta cu amplasarea parcului

Coordonate: 43°0′N 6°24′E / 43.000°N 6.400°E / 43.000; 6.400

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Parcul Național Port-Cros

Parcul Național Port-Cros franceză Parc National de Port-Cros a fost decretat la data de 14 decembrie 1963 de președintele Franței Pompidou. Regiune din jurul insulei Port-Cros se află la 10 km depărtare de Côte d'Azur, la est de Toulon și Hyères.

Geografie[modificare | modificare sursă]

Parcul național cuprinde aproape toată regiunea din jurul insulei Port-Cros și insulelor mai mici Bagaud, Gabinière și Rascas, ca și o fâșie cu o lățime de 600 m de pe coastă. Ocupând pe coastă o suprafață de 700 ha de uscat și 1288 ha suprafață de apă. El este primul parc național din Europa, care reunește o suprafață protejată pe uscat și apă. Din anul 1971 este alipit parcului suprafața de 1000 de ha, ce aparține insulei vecine

Fly at flower.jpg

Porquerolles cu institulul botanic marin (Conservatoire Botanique National Méditerranéen de Porquerolles) situat pe insulă. Pe teritoriul celor 30 de insule, localnicii ca și turiștii sunt obligați de a respecta regulile severe stabilite pentru protecția naturii. Baia este adimisă numai la trei ștranduri, la fel este interzis fumatul sau aducerea câinilor în parc. După declarația institului botanic există ca. 530 de specii de plante pe teritoriul parcului. In regiune din anul 1890 nu se mai practică agricultura, lăsând spațiul pădurilor. Se caută repopularea parcului cu focile din bazinul mediteran. Fauna este reprezentată prin ca. 114 specii de păsări, mai multe specii de gecko (șopârle), broaște pe insule care nu există pe continent.