Palatul mutantului

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Palatul mutantului
Informații generale
AutorTim Powers
Genștiințifico-fantastic
fantezie
fantezie științifică
ficțiune post apocaliptică
dystopian fiction[*][[dystopian fiction (genre of fiction)|​]]
Ediția originală
Titlu original
Dinner at Deviant's Palace
Limbalimba engleză Modificați la Wikidata
Data primei apariții
Ediția în limba română
TraducătorRadu Paraschivescu
EditurăEditura Baricada, Colecția Fantasia 305
Data apariției1994
Număr de pagini414
ISBN roISBN 973-9081-32-0

Palatul mutantului (în engleză Dinner at Deviant's Palace) este un roman fantastic distopic de aventuri din 1985 scris de Tim Powers. Anul următor, a primit Premiul Philip K. Dick și a fost nominalizat la Premiul Locus pentru cel mai bun roman științifico-fantastic și Premiul Nebula pentru cel mai bun roman.[1] Într-o California devastată de război nuclear, un muzician umil începe o periculoasă căutare de a-și salva dragostea pierdută din ghearele unui cult religios devorator de suflete.

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

În secolul al XXII-lea, Orașul Îngerilor este o tragică umbră a ceea ce a fost odinioară, fiind demult ruinat și remodelat de un dezastru nuclear. Înainte de a fi într-o trupă în Ellay, Gregorio Rivas a fost un răscumpărător, salvând sufletele pierdute prinse de cultul Jaybirds condus de puternicul maniac Norton Jaybush. Rivas a sperat că acele zile vor rămâne în urmă, dar o rugăciune disperată a unui oficial puternic îl atrage înapoi în joc. Recompensele vor fi abundente dacă o va putea smulge pe Urania, fiica oficialului și prima dragoste a lui Gregorio, din ghearele sinistre ale lui Jaybush. Pentru a face acest lucru, răscumpărătorul renăscut trebuie să se confrunte cu hemogoblinii care sug sânge și alte monstruozități în drumul său către descoperirea secretelor finale ale acestei civilizații neo-californiene.

Traduceri[modificare | modificare sursă]

A fost tradus în franceză (Le palais du déviant),[2] germană (Zu Tisch in Deviants Palast),[3] italiană (Il palazzo del mutante)[4] sau română.

  • Tim Powers, Palatul mutantului, Editura Baricada, Colecția Fantasia 305, 1994, ISBN 973-9081-32-0 traducere de Radu Paraschivescu[5]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]