Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Pagina principala)
Salt la: Navigare, căutare
Bun venit la Wikipedia,

enciclopedia liberă la care poate contribui oricine.
353.096 de articole în limba română

Ajutor:Căutare

  Geografie
  Istorie
  Matematică
  Astronomie

  Oameni
  Politică
  Societate
  Economie

 Știință  
 Tehnologie  
 Informatică  
 Alte portaluri  

Introduceți titlul articolului:


 AjutorCum mă înregistrezCum modific o paginăÎntrebări frecvente | CafeneaCartea de oaspețiAmbasadă / EmbassyDonații | CăutareIndexCategorii

Articol de calitate

Madonna-like a virgin-bride.jpg

Like a Virgin este primul single al cântăreței americane Madonna de pe al doilea album de studio, Like a Virgin, lansat pe 6 noiembrie 1984, fiind inclus și pe compilațiile de hituri The Immaculate Collection (1990) și Celebration (2009). Versurile și textul au fost compuse de Billy Steinberg și Tom Kelly, doi muzicieni necunoscuți la acea vreme; după succesul obținut cu Madonna, au compus pentru Whitney Houston, Cyndi Lauper și The Bangles. Deși inițial o baladă, din cauza versului „like a virgin”, piesa a devenit un cântec pop cu versuri de dragoste, ce descriu devotamentul etern.

Piesa a debutat la prima ediție a premiilor MTV (1984), provocând polemici aprinse datorită interpretării scandaloase a Madonnei, fiind considerat unul din cele mai memorabile momente din cultura pop. Cântecul a fost primit pozitiv, atât de către criticii muzicali cât și de ascultători, iar în urma interpretării, a avut un mare succes, devenind primul ei disc single care a atins prima poziție în Australia, Canada, Japonia și Statele Unite, atingând top 5 în Africa de Sud, Germania, Irlanda, Israel și Marea Britanie. În prezent este considerat un moment cheie în muzica pop, „Like a Virgin” fiind numit ca unul dintre cântecele semnătură ale muzicienei, cântăreața interpretându-l în cinci din cele opt turnee ale sale, notabil în Blond Ambition (1990), unde a fost amenințată cu închisoarea în Canada datorită coregrafiei explicite sexual.

Pentru cele 1.000.000 de exemplare vândute în Statele Unite, Recording Industry Association of America i-a oferit discul de aur Madonnei.


Articolul de calitate se schimbă la fiecare 10 secunde. Dacă totuși când reîncărcați pagina vedeți mereu același articol, vă rugăm să apăsați aici.

Știați că...?

Prima traducere daneză a Bibliei, realizată sub auspiciile regelui Christian al III-lea al Danemarcei
  • ... prima traducere daneză a Bibliei (în imagine) a fost publicată la Malmö, astăzi oraș în Suedia?
  • ... regizorul Peter Strickland a investit banii dintr-o moștenire în realizarea filmului Katalin Varga, în loc să cumpere cu ei un apartament?
  • ... nuvela fantastică Nopți la Serampore de Mircea Eliade a fost publicată în două antologii în anul 1969?
  • ... magistratul francez Pierre Séguier a fost primul deținător al Fotoliului 1 al Academiei Franceze?
  • ... banca JP Morgan Chase își trage parțial numele de la Salmon P. Chase, judecător-președinte al Curții Supreme a Statelor Unite și secretar al trezoreriei SUA în timpul Războiului Civil, și în al cărui mandat s-au emis primele bancnote ale dolarului, deși el personal nu a fost asociat în niciun fel cu această bancă?
  • ... viitorul voievod Constantin Brâncoveanu a fost salvat în timpul răscoalei seimenilor (1655), fiind înlocuit de slugi cu un alt copil?
  • ... în arealul sitului de importanță comunitară Ciucaș trăiesc trei specii de melci (Alopia canescens, Alopia helenae, Alopia nefasta) unice în lume?

Știri

Sukhoi Su-24M

Wikiștiri are nevoie de ajutor

Ziua de astăzi în istorie

1 decembrie: Ziua Națională a României

Teritorii din Imperiul Austro-Ungar locuite de români

Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Citiți aici.

Alte limbi

Wikipedia este o enciclopedie liberă și multilingvă. Proiectul în limba română a prins viață la 15 iulie 2003, și în prezent are 353.096 de articole. Mai jos găsiți alte versiuni ale Wikipediei:

Alte proiecte
Wikipedia este administrată de organizația voluntară Fundația Wikimedia, care coordonează și alte proiecte cu conținut liber și gratuit:
Wikționar
Dicționar liber
Wikiștiri
Sursă de știri
Wikicitat
Citate și proverbe
Wikimanuale
Manuale și ghiduri libere
Wikispecii
Director de specii
Wikisursă
Bibliotecă liberă
Wikivoyage
Ghiduri de călătorie libere
Commons
Resurse media partajate
Meta-Wiki
Coordonarea tuturor proiectelor

Noia 64 apps email.png Contact       Noia 64 apps help index.png Info       Noia 64 apps knode.png Presă       Noia 64 apps wp.png Wikipediști       Wikipedia-logo.png Lista de Wikipedii