Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Pagina principala)
Sari la navigare Sari la căutare
Articole de calitate
Conținut recomandat
„Someone to Call My Lover” (în limba română: „Cineva pe care să îl numesc iubitul meu”) este un cântec R&B al interpretei americane Janet Jackson. Acesta a fost compus de Jimmy Jam și Terry Lewis, cu care artista a colaborat începând cu era Control, fiind inclus pe cel de-al șaptelea material discografic de studio al solistei, All for You. Piesa a fost promovată ca cel de-al doilea extras pe single al albumului în vara anului 2001.

Înregistrarea prezintă mostre din cântecele „Ventura Highway” (America) și „Gymnopédie No. 1” (Erik Satie); linia melodică fiind influențată de muzica electronică și de cea folk. Videoclipul a fost regizat de Francis Lawrence, prezentând-o pe Jackson în diverse ipostaze, printre care și o apariție într-un bar de provincie. Solista a câștigat și o nominalizare la Premiile Grammy din anul 2002 pentru interpretarea lui „Someone to Call My Lover”.

Cântăreața susține faptul că piesa îi aduce aminte de copilărie, „Gymnopédie” fiind o compoziție îndrăgită de ea în primii săi ani de viață. Discul single a ocupat locul 3 în clasamentul american Billboard Hot 100, atingând poziții notabile și în listele din Europa și Oceania.

Știați că?
Știați că?
Allactaga major.jpg
Știri
Știri
Perseverance Landing Skycrane (cropped).jpg
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
17 aprilie:
Fidel Castro

Alte aniversări: 16 aprilie17 aprilie18 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.