Pagina principală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Articole de calitate
Conținut recomandat
Fever este cel de-al optulea album de studio al cântăreței australiene Kylie Minogue, lansat pe plan internațional la 1 octombrie 2001, sub egida casei de discuri Parlophone. Lansarea din Statele Unite a avut loc la 26 februarie 2002, prin Capitol Records, și a reprezentat primul album al solistei care să fie comercializat în această regiune de la Enjoy Yourself (1989). Minogue a colaborat cu textieri și producători precum Cathy Dennis, Rob David, Richard Stannard, Julian Gallagher, TommyD, Tom Nicholas și Pascal Gabriel pentru a crea un material discografic dance-pop, îmbibat cu numeroase elemente disco și Europop. Alte influențe ale materialului provin din genurile muzicale synth-pop sau club.

Patru cântece au contribuit la promovarea albumului, fiind lansate drept discuri single. „Can't Get You Out of My Head”, primul single, a fost lansat în luna septembrie a anului 2001 și a obținut un succes comercial masiv, ocupând prima poziție a clasamentelor din patruzeci de țări și comercializându-se în peste șase milioane de exemplare în întreaga lume. Considerată drept „piesa de referință” a lui Minogue, este cel mai bine vândut disc single al ei de până acum, fiind, de asemenea, unul dintre cele mai bine vândute single-uri din istorie. Următoarele single-uri, „In Your Eyes” și „Love at First Sight”, au obținut succes moderat în topurile internaționale. Ultimul single, „Come into My World”, a câștigat premiul Grammy pentru cea mai bună înregistrare dance la ediția din 2004 a galei de premii. Toate cele patru single-uri au devenit șlagăre de top zece atât în Australia, cât și Regatul Unit, „Can't Get You Out of My Head” ajungând pe prima poziție în ambele țări. Pentru a promova albumul, Minogue a pornit în turneul KylieFever2002.

În urma lansării sale, Fever a obținut recenzii pozitive din partea criticilor de specialitate, aceștia lăudând producția și sunetul cu priză la public. De asemenea, albumul s-a dovedit a fi un succes comercial, ocupând locul unu în topurile din țări precum Australia, Austria, Germania, Irlanda, și Regatul Unit. În Statele Unite, materialul s-a clasat pe locul trei în clasamentul Billboard 200, fiind cel mai de succes album al cântăreței. Fever a fost premiat cu șapte discuri de platină în Australia, cinci discuri de platină în Regatul Unit, și un disc de platină în Statele Unite. La ediția din 2002 a premiilor Brit, materialul a câștigat un premiu la categoria „Cel mai bun album internațional”. În Australia, Fever a fost al treisprezecelea cel mai bine vândut album al anilor 2000.

Știați că?
Știați că?
Allactaga major.jpg
Știri
Știri
Perseverance Landing Skycrane (cropped).jpg
Ziua de astăzi în istorie
Ziua de astăzi în istorie
22 aprilie: Ziua Pământului
Pedro Álvares Cabral

Alte aniversări: 21 aprilie22 aprilie23 aprilie

Comunitate
Comunitate

Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.