Pământ: Conflict final

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Pămînt: Conflict final)
Pământ: Conflict final
GenScience fiction
Creator(i)Gene Roddenberry
Regizor(i)David Winning
Țară de origineCanada Canada
Limbă(i)Engleză
Nr. de sezoane5
Nr. de episoade110 (list of Earth: Final Conflict episodes[*][[list of Earth: Final Conflict episodes (articol-listă în cadrul unui proiect Wikimedia)|​]]  Modificați la Wikidata)
Producție
Perioadă de difuzare43 de minute
Difuzare
Canal originalCTV (1997-1999)
The New Net (1999-2002)
Cronologie
Seriale similareStar Trek, Andromeda

Pămînt: Confict final (sub numele original în engleză Earth: Final Conflict) este un serial SF american creat pentru televiziune de către Gene Roddenberry, pus în producție după moartea autorului scenariului. A fost difuzat timp de 5 sezoane între 6 octombrie 1997 și 20 mai 2002.

Titlul original a fost Cîmp de luptă: Pămîntul (Battleground: Earth), dar producătorii l-au schimbat fiindcă era prea similar nuvelei lui L. Ron Hubbard, Battlefield Earth. Majel Barrett, soția lui Roddenberry, a fost producător executiv, care apare și prin primele episoade în rolul Dr. Julianne Belman. Deoarece era în posesia notițelor lui Roddenberry, Majel a păstrat povestea și ideile seriei, care s-au dovedit bazele întregului scenariu. Din aceeași categorie de serii realizate post-mortem celebrului producător mai face parte Andromeda.

În România a fost prezentat pe postul de televiziune AXN Sci-Fi.