Ovidiu Ioanițoaia

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Ovidiu Ioanițoaia
Date personale
Născut (71 de ani)
Periș, România
Cetățenie România
Ocupație jurnalist

Traian Ovidiu Ioanițoaia (n. 1 martie 1945, Periș, județul Ilfov) este un ziarist sportiv român. La numai un an de la nașterea sa, părinții săi s-au mutat în Giurgiu, unde a copilărit.

Ovidiu Ioanițoaia a studiat la liceul „Ion Maiorescu” din Giurgiu, după care a studiat cursurile „Institutului de Limbi Străine” din București, unde a învățat engleza, franceza, italiana și poloneza, astăzi fiind un om bun vorbitor al acestor patru limbi de circulație.[1]

El a început în 1968 colaborarea cu ziarul Sportul, în prezent Gazeta Sporturilor. Ovidiu Ioanițoaia a lucrat de asemenea pentru Flacăra, împreună cu Adrian Păunescu.

În 1991 a fondat și condus ziarul Sportul Românesc. În 1997 l-a părăsit pentru a crea un nou ziar, Pro Sport. Într-o mișcare surpriză, a părăsit acest ziar împreună cu majoritatea echipei redacționale, trecând la ziarul rival, Gazeta Sporturilor, al cărui director este și acum.

Ovidiu Ioanițoaia are o fiică, Iulia, care a atudiat jurnalistica și acum lucrează la TVR 2.

A publicat șase cărți cu interviuri și reportaje:

Nimeni nu are nimic de ascuns, Bărbați cu obiceiuri de eroi, Întâmplări din realitatea imediată

Începând din 5 martie 1995 a realizat la Pro Tv "Procesul Etapei", o emisiune sportivă în direct cu cea mai mare audiență din Romania și, mai apoi, "Recursul etapei" la Antena 1.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Tinerețea lui Ovidiu Ioanițoaia - articole.famouswhy.ro, accesat pe 26 februarie 2015

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Interviuri