Outlast

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Outlast
Outlast
Dezvoltator(i)Red Barrels[*]  Modificați la Wikidata
Editor(i)Red Barrels[*]  Modificați la Wikidata
Distribuitor(i)Steam  Modificați la Wikidata
SerieOutlast[*]  Modificați la Wikidata
Motor graficUnreal Engine  Modificați la Wikidata
PlatformăPlayStation 4
Microsoft Windows
Xbox One
Linux
macOS
Nintendo Switch  Modificați la Wikidata
Dată lansareMicrosoft Windows
4 septembrie 2013
PlayStation 4
NA 4 februarie 2014
EU 5 februarie 2014
GenuriJocuri video survival horror  Modificați la Wikidata
ModuriSingleplayer  Modificați la Wikidata
MediaSteam
GOG.com
Humble Store[*]
distribuire digitală
digital download[*]  Modificați la Wikidata
ControlTastatură
Mouse
Gamepad  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
Ratinguri
PEGIPEGI 18[*][1]  Modificați la Wikidata
ESRBMature 17+[*]  Modificați la Wikidata

Outlast este un joc horror creat de Red Barrels pentru Microsoft Windows (lansat pe 4 septembrie 2013) și PlayStation 4 (lansat în 2014).

Descriere[modificare | modificare sursă]

Outlast este un joc de tip horror lansat de compania canadiană Red Barrels, cu sediul în Quebec. A devenit în scurt timp de la lansare un joc foarte popular printre tineri.

Acționând de la o sursă din interior, jurnalistul Miles Upshur intră cu ușurință în azil și ceea ce el descoperă când merge prin clădire este o combinație de știință și religie, ceva de natură incredibilă. Odată intrat, singura lui scăpare este de a afla teribilul adevăr din inima Mount Masive.

Pe parcursul jocului el descoperă 5 personaje: Un fost ofițer militar care ucide tot ce este sănătos (Chris Walker), Walrider-ul care este un fel de fantomă (este de fapt un roi de naniți), Doctorul Richard Tragger, Doctorul Rudolf Wernicke, Father Martin, un preot care îl ajută pe Miles să meargă mai departe în azil și să-l facă să înțeleagă adevărul și mulți alți simpli pacienți.

Până la urmă Miles, ajunge la o bibliotecă, unde îl întâlnește pe Stephenson, un soldat care se zbate între viață și moarte. El îi spune că pacienții (varianţii) au ieșit, și că trebuie să iasă cât mai repede. Îi mai spune că poate să deschidă ușile din camera de securitate.

Imediat, Miles îl întâlnește pentru prima dată pe Chris Walker, care îl aruncă de pe o fereastră, încercând să îl omoare. După aceea, Miles, întâlnește iarăși un personaj, pe Father Martin, care crede că Miles este apostolul lui și vrea să îl facă să fie martor la tot ceea ce se petrece în azil.

Odată ajuns la camera de securitate, nu poate deschide ușile de la azil, fiindcă Father Martin întrerupe electricitatea. Miles reușește să repornească generatorul, dar este injectat cu un sedativ de Father Martin, care îi spune că singurul loc de scăpare este adevărul. Trebuie să fie martor la tot ce se petrece în azil și așa toate ușile vor fi deschise.

Miles se trezește în închisoarea azilului, unde întâlnește doi gemeni, care vor să îl omoare, dar Father Martin le-a spus celor doi să nu-i facă rău jurnalistului.

Jurnalistul reușește să scape din închisoare și ajunge în canale, încercând să iasă. Îl întâlnește pe Chris Walker, dar după ce jurnalistul deschide 2 valve, ajunge în Male Ward și este urmărit de 3 varianți. El reușește să scape și aude o voce care pare a fi de om normal. El face ce spune acea voce și îl întâlnește de fapt pe Doctorul Rick Trager, un fost executiv de la Murkoff, care îi amputează două degete. Trager moare strivit de liftul în care Miles încerca să scape.

Miles, îl întâlnește din nou pe Martin, care îi spune să îl întâlnească afară. Îl întâlnește, și se duce înapoi în azil, pentru a-l găsi pe Father Martin în biserica azilului, legat de o cruce. Father Martin își dă foc, deoarece credința lui în Walrider era foarte mare. Îi spune că a reparat liftul și că poate fi liber.

Miles se duce în lift, dar liful nu duce spre libertate, duce spre un laborator subteran, unde se făceau experimentele pe pacienți, și unde PROIECTUL WALRIDER era construit. Jurnalistul îl întâlnește, pe Dr. Rudolf Gustav Wernicke, care îi explică, că Walrider-ul este defapt un roi de naniți, și că îl protejează. Îi mai spune că nimeni nu poate ieși din Mount Massive Asylum până când Walrider-ul nu este mort. Îl învață cum să îl omoare pe Billy, pacientul care era gazda Walrider-ului. Miles îl omoară, dar acum Walrider-ul, fără o gazdă intră în Miles. Miles abia mai poate merge, când întâlnește câțiva soldați, cu Wernicke care încearcă să-l omoare. Nu reușesc, pentru că acum gazda Walrider-ului este Miles. Miles, având acum puterile Walrider-ului îi omoară pe soldați,astfel sfârșindu-se jocul.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ http://www.pegi.info/en/index/global_id/505/?searchString=outlast  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)

Legături externe[modificare | modificare sursă]