Outlast

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Outlast
Outlast
Dezvoltator(i) Red Barrels[*]  Modificați la Wikidata
Editor(i) Red Barrels[*]  Modificați la Wikidata
Motor grafic Unreal Engine  Modificați la Wikidata
Platformă PlayStation 4
Microsoft Windows
Xbox One
Linux
macOS  Modificați la Wikidata
Dată lansare Microsoft Windows
September 4, 2013
PlayStation 4
NA 20140204februarie 4, 2014
EU 20140205februarie 5, 2014
Genuri Jocuri video survival horror  Modificați la Wikidata
Moduri Singleplayer  Modificați la Wikidata
Media Distribuire digitală  Modificați la Wikidata
Control Tastatură
Maus
Gamepad  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
Ratinguri
PEGI PEGI 18[*][1]  Modificați la Wikidata
ESRB Mature 17+[*]  Modificați la Wikidata

Outlast este un joc horror creat de Red Barrels pentru Microsoft Windows(lansat pe 04 Septembrie 2013) și PlayStation 4(lansat în 2014).

Descriere[modificare | modificare sursă]

Outlast este un joc de tip horror lansat de compania canadiană Red Barrels, cu sediul în Quebec. A devenit în scurt timp de la lansare un joc foarte popular printre tineri.

Acționand de la o sursa din interior,jurnalistul Miles Upshur intra cu ușurință in azil si ceea ce el descopera cand merge prin cladire este o combinatie de stiinta si religie, ceva de natura incredibila. Odata intrat singura lui scapare este de a afla teribilul adevar din inima Mount Masive.

Pe parcursul jocului el descopera 4 personaje: Un om imens care ucide tot ce este sanatos (Chris Walker), Walrider-ul care este un fel de fantoma (este defapt un roi de naniti), Doctorul Richard Tragger, Dr. Rudolf Wernicke, Father Martin, un pacient care se crede preot si care il ajuta pe Miles sa mearga mai departe in azil si sa-l faca sa inteleaga adevarul si multi alti simpli pacienti.

Pana la urma Miles, ajunge la o biblioteca, unde il intelneste pe Stephenson, un soldat care se zbate intre viata si moarte. El ii spune ca pacientii au iesit, si ca trebuie sa iasa cat mai repede. Ii mai spune ca trebuie sa deschida usile din camera de securitate.

Imediat, Miles il intalneste pentru prima data pe Chris Walker, care il arunca de pe o fereastra, incercand sa il omoare. Dupa aceea, Miles, intalneste iarasi un personaj. Pe Father Martin care ii spune ca este apostolul lui si vrea sa il faca sa fie martor la tot ceea ce se petrece in azil.

Odata ajuns la camera de securitate, nu poate deschide usile de la azil, fiindca Father Martin a inchis electricitatea. Miles reuseste sa redeschida electricitatea, dar este injectat de Father Martin, care ii spune ca singurul loc de scapare este adevarul. Trebuie sa fie martor la tot ce se petrece in azil si asa toate usile vor fi deschise.

Miles, se trezeste in inchisoarea azilului, unde intelneste doi gemeni, care vor sa il omoare, dar Father Martin le-a spus celor doi sa nu-i faca rau jurnalistului.

Jurnalistul reuseste sa scape din inchisoare si ajunge in canale, incercand sa iasa. Il intalneste pe Chris Walker, dar dupa ce jurnalistul deschide 2 valve, ajunge in Male Ward si este urmarit de 3 varianti. El reuseste sa scape si aude o voce care pare de a fi de om normal. El face ce spune acea voce si il intlneste defapt pe Doctorul Rick Trager, un fost executiv de la Murkoff, care ii amputeza doua degete. Trager, moare strivit de liftul in care Miles incerca sa scape.

Miles, il intelneste din nou pe Martin, care ii spune sa il intalneasca afara. Il intaleste, si se duce inapoi in azil, pentru a-l gasi pe Father Martin in biserica azilului, legat de o cruce. Father Martin isi da foc, pentru ca, credinta lui in Walrider era foarte mare. Ii spune ca a reparat liftul si ca poate fi liber.

Miles se duce in lift, dar liful nu duce spre libertate, duce spre un laborator subteran, unde se faceau experimentele pe pactienti, si unde PROIECTUL WALRIDER era construit. Jurnalisul in intalneste, pe Dr. Rudolf Gustav Wernicke, care ii explica, ca Walrider-ul este defapt un roi de naniti, si ca il protejeaza. Ii mai spune ca nimeni nu poate iesi din Mount Massive Asylum pana cand Walrider-ul nu este mort. Il invata cum sa il omoare pe Billy, pacientul care era gazda Walrider-ului. Miles il omoara, dar acum Walrider-ul, fara o gazda intra in Miles. Miles abia mai poate merge, cand intalneste niste soldati, cu Wernicke care incearca sa-l omoare. Nu reusesc, pentru ca acum gazda Walrider-ului este Miles. Miles, avand acum puterile Walrider-ului ii omoara pe soldati si vin creditele.


Legături externe[modificare | modificare sursă]