Nuovo Trasporto Viaggiatori

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Nuovo Trasporto Viaggiatori
Tipsocietate pe acțiuni din Italia[*][1]  Modificați la Wikidata
Fondată  Modificați la Wikidata
Țara Italia  Modificați la Wikidata
SediuRoma, Via Casilina 1, Italia
Oameni cheieGianbattista La Rocca[*][[Gianbattista La Rocca |​]]  Modificați la Wikidata
Industriepassenger rail transport[*][[passenger rail transport (movement of humans by rail transport)|​]]  Modificați la Wikidata
Angajați1.074  Modificați la Wikidata ()
Prezență online
site web oficial
pagină Facebook
cont Twitter
canal YouTube

Italo - Nuovo Trasporto Viaggiatori (în italiană New Travellers Transport) este o companie italiană care operează trenuri în domeniul transportului feroviar de mare viteză.

Începând cu serviciile la începutul anului 2012, a devenit primul operator privat în Europa de acces deschis cu trenuri de mare viteză de 300 km/h (190 mph), sub numele de marcă Italo, stilizat ca .italo.[2]

NTV a fost creată în 2006 ca operator privat feroviar de mare viteză. În ianuarie 2008, compania a comandat 25 de trenuri Alstom Automotrice à grande vitesse (AGV), care formau flota inițială a NTV. În ciuda intențiilor de a începe serviciile la sfârșitul anului 2011, lansarea operațiunilor de călători a fost amânată până în aprilie 2012 din cauza proceselor îndelungate de certificare. La 28 aprilie 2012, NTV a efectuat primul său serviciu. În primul său an de funcționare, 2 milioane de pasageri au folosit trenurile NTV. Până în 2016, conducerea anuală a ajuns la 11 milioane,[3] preluând cota de piață de la companiile aeriene concurente și de la societatea de stat Trenitalia. Au fost achiziționate și alte seturi de trenuri ale familiei Alstom Pendolino, precum și coordonarea cu operatorii de autobuze, ca măsuri pentru extinderea acoperirii serviciilor NTV.

Sediul NTV este situat la Roma. Din aprilie 2018, compania este deținută majoritar de fondul de investiții în infrastructură, Global Infrastructure Partners.[4] Începând din octombrie 2019, compania operează în medie 93 de servicii pe zi, acoperind 54 de orașe. NTV operează în prezent doar în Italia, dar are ambiții de a lansa viitoare servicii în alte părți ale Europei, inclusiv Spania, Germania și Regatul Unit.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ (PDF) https://www.ntvspa.it/static/upload/bil/bilancio-2016.pdf  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ Murray Hughes (). „NTV targets 20% market share by 2015”. Railway Gazette International. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ Eroare la citare: Etichetă <ref> invalidă; niciun text nu a fost furnizat pentru referințele numite ridership06
  4. ^ „The closing of the sale of Italo shares to Global Infrastructure Partners (GIP)”. italospa.italotreno.it. Italo – Nuovo Trasporto Viaggiatori. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Materiale media legate de Nuovo Trasporto Viaggiatori la Wikimedia Commons