Numă Numă

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Numa Numa este un fenomen pe internet, o adevarată manie, bazată pe melodia techno romaneasca "Dragostea Din Tei" a trupei O-Zone.

"Numa Numa" se referă specific la clipul video-Flash al lui Gary Brolsma de 19 ani care a imitatat din buze pe webcam-ul său cântecul în mod energetic.

Vidoclipul lui Gary Brolsma "Numa Numa" a devenit cel mai faimos videoclip online de la nașterea internetului World Wide Web. Chiar și numele lui Gary Brolsma a devenit cunoscut în multe țări din lume, și videoclipul său este responsabil pentru popularizarea melodiilor trupei O-Zone care nu erau cunoscute destul în SUA înaintea clipului lui Brolsma "Numă Numă".

În timp ce versiunea lui Brolsma este fără dubii cea mai populară mai ales în SUA, el nu a fost prima persoană care a înregistrat o versiune imitată din buze a cântecului. Un videoclip numit Rotti vs. Haiducii Arhivat în , la Wayback Machine., avându-l pe DJ Rotterdam trântind un disc de pickup în capul său, a fost primul; "Rotti" a dansat pe versiunea lui Haiducii. Totuși, versiunea lui Brolsma version a fost mai populară. Au apărut și imitații și parodii a videoclipului lui Brolsma în diferite țări ale lumii.

Fraza "Numa Numa" provine din refrenul cântecului, "nu mă, nu mă iei,".

Gary Brolsma a trimis "Numa Numa Dance" la Newgrounds în 12 Decembrie 2004. De atunci pagina web respectivă a avut peste 6.500.000 hituri, a apărut în sute de situri web și bloguri, și și-a făcut apariția în emisiuni văzute de milioane de americani precum ABC/Good Morning America, NBC/The Tonight Show și VH1/Best Week Ever.

Gary Brolsma

Brolsma este un adolescent care locuiește în Saddle Brook, New Jersey. Nu este bucuros de faima căpătată și se ascunde de posturile TV și de presă.[1]

Alte videoclipuri ale cântecului includ animații japoneze bazate pe 2ch Shift JIS art și un LEGO video dans. Altă versiune include un sim din jocul de calculator The Sims 2 dansând pe melodie. Altă versiune (a unui fan numit Steve) include Strong Bad de la serialul popular de pe Internet Homestar Runner dansând pe melodie. Versiunea 2ch poate părea complet aiuristică dar imaginile și textele interpretează cuvintele românești ca și cum ar suna niște cuvinte englezești sau japoneze (de exemplu, in prima linie, Alo = Arrow, salut = saru [monkey], sunt eu = sugee [incredible], un = un [yes], haiduc = haidoku [to read], and și te rog = ji bero [tongue characters]).

La Newgrounds.com, Brolsma a comentat publicitatea mare, spunând, "Voi sunteți cu toții nebuni!" Joi Ito are un subiect acest curent și această creștere a acestui meme.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]