Numă Numă

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Gary Brolsma

Numa Numa este un fenomen pe internet bazat pe cântecul „Dragostea din tei” al formației O-Zone.

Fenomenul provine dintr-un clip video-Flash al lui Gary Brolsma, un tânăr american de 19 ani, care a imitatat din buze pe webcam-ul său cântecul în mod energetic. Videoclipul lui Gary Brolsma „Numa Numa” a devenit, la acel moment, cel mai faimos videoclip online.

În timp ce versiunea lui Brolsma este cea mai populară mai ales în SUA, el nu a fost prima persoană care a înregistrat o versiune imitată din buze a cântecului. Mai devree fusese publicat un videoclip numit Rotti vs. Haiducii, ilustrându-l pe DJ Rotterdam trântindu-și un disc de vynil în cap; „Rotti” a dansat pe versiunea cântecului în interpretarea formației Haiducii.

Fraza „Numa Numa” provine din refrenul cântecului, „nu mă, nu mă iei”.

Gary Brolsma a încărcat „Numa Numa Dance” pe Newgrounds la 12 decembrie 2004. De atunci pagina web respectivă a avut peste 6.500.000 de vizualizări, a apărut în sute de site-uri web și bloguri și și-a făcut apariția în emisiuni populare din SUA precum ABC/Good Morning America, NBC/The Tonight Show și VH1/Best Week Ever.

Brolsma era un adolescent care locuia în Saddle Brook, New Jersey. Nu s-a declarat bucuros de faima căpătată și se ascundea de posturile TV și de presă.[1]

Alte videoclipuri ale cântecului includ animații japoneze și un dans LEGO. Altă versiune include un personaj din jocul de calculator The Sims 2 dansând pe melodie. Într-o altă versiune, dansează Strong Bad din serialul Homestar Runner.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Feuer, Alan; George, Jason (). „Internet Fame Is Cruel Mistress for a Dancer of the Numa Numa”. New York Times. Accesat în . 

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]