North and South (serial din 2004)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

North and South este un serial TV a postului BBC ce a fost difuzat prima oară în 2004. In acest film apar Richard Armitage care joaca rolul lui John Thornton si Daniela Denby-Ashe ca Margaret Hale. Este bazat pe romanul victorian din 1885 cu acelasi titlu al scriitoarei Elizabeth Gaskell. A fost ecranizat de Sandy Welch si regizat de Brian Percival.

In serial au jucat de asemenea si Tim Pigott-Smith ca Mr Hale si Sinead Cusack ca Mrs Thornton. Anna Maxwell Martin a jucat rolul lui Bessie Higgins, iar Pauline Quirke, menajerei familiei Hale, Dixon.

Acțiunea[modificare | modificare sursă]

Serialul, adaptat dupa romanul scris de Elizabeth Gaskell, ramane fidel povestii originale, dar face unele modificari in ce priveste personajele si decorul.

Tânăra Margaret Hale e eroina unei povești de dragoste, desfășurate pe fundalul frământărilor din societatea industrială a Angliei victoriene. Născută în sudul țării, ea se stabilește în nord, în orașul Milton, unde se îndrăgostește de John Thornton, fermecătorul proprietar al unei țesătorii.

Distribuție[modificare | modificare sursă]