Nek (cântăreț)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Nek
Date personale
Nume la naștereFlorin Necșoiu
CetățenieRomână
EtnieRomână
OcupațieCântăreț, compozitor
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Activitate
Gen muzicalManele, etno
Instrument(e)Nai, pian
Case de discuriNek Music
Interpretare cuFlorin Salam, Bogdan de la Oradea, Mr. Juve, Denisa, Claudia, DeMarco
Colaborare cuFlorin Salam, Nicolae Guță, Jean de la Craiova, Adrian Minune, Denisa, Sorin Copilul de Aur, Liviu Guță, Claudia, DeMarco

Florin Necșoiu, mult mai cunoscut sub numele de scenă Nek, este un popular cântăreț și compozitor de muzică etno și de petrecere, în special manele.[1] Acesta a compus peste 2000 de piese pentru toți marii artiști ai genului din România și din Bulgaria, printre ei Florin Salam și Nicolae Guță.[2][3] El este proprietarul casei de discuri Nek Music, cea mai mare și cea mai populară casă de discuri specializată exclusiv pe manele.

Nek face muzică de la frageda vârstă de șapte ani. El a studiat mai întâi pianul la Școala de Muzică din Târgoviște, iar din clasa a VII-a s-a mutat la București, la Liceul "Dinu Lipatti", unde a studiat naiul ca instrument principal și pianul, ca instrument secundar.

Nek a primit în anul 2010 discul de aur pentru vânzările albumului "Un nou început". În album figurează hituri precum "Bem și 7 zile", "Câte una, câte două" sau "Cum să trăiesc eu fără tine".

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Nek, Moga al manelelor, scrie un șlagăr în zece minute”. Acasă TV. . 
  2. ^ Niculescu, Gabriela. „NEK: „Succesul în carieră nu are nicio valoare dacă nu ai cu cine să-l împarți". Taifasuri. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ „Nek”. DanBursuc.ro. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]