Mormintele Ming

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Mormintele Ming constau dintr-un câmp vast organizat în conformitate cu geomancy chinezesc ( Fengshui ). În această serie de dealuri dispuse în potcoavă 7 km lățime și 9 km de odihnă profundă 13 din cele 16 împărați ai dinastiei Ming ( 1368-1644 ). Primele două împăratul Hongwu și Jianwen sunt în Nanjing , capitala a Imperiului în acest moment. Ultimul împărat Chongzen este înmormântat pe Dealul cărbune , în apropiere de Orasul Interzis. Astăzi , tururi sunt concentrate în principal pe mormintele Changling împăratului Yongle (1403-1424) , care au construit aceste morminte , morminte ale împăratului Wanli DINGLING (1573-1619) și mormintele împăratului Zhaoling Zhuzaihou (1537-1572). Alte morminte sunt protejate prin balustrade. Vizitatorii ajung la Mormintele Ming de Calea Spiritelor 神道 Shéndào de asemenea, numit Calea Sacra , care este un loc turistic foarte interesant. Toate mormintele erau protejate de un zid de 16 km și mai multe mii de soldați.

Structura celor 13 morminte este identica cu cea a maosulului Xiao. Pe axul complexului strabate drumul sfant. La intrarea mausoleului este o arcada uriasa cu o vechime de peste 450 de ani . Arcada este din marmura si bine pastrata. La o mica distanta de arcada este poarta principala a mausoleului. De aici intra imparatul cand a venit sa faca slujba. Complexul de morminte este inconjurat de un zid lung de 40 de km si prevazut cu 10 trecatori.

In luna mai 1956, arheologii chinezi au inceput saparea acestui palat subteran. Palatul subteran al mausoleului Dingling are o suprafata de 1195 de mp si este format din sala din fata, sala mijlocie, sala din spate , sala din stanga si cea din dreapta.Toate cele 5 sali sunt construite din piatra. In sala mijlocie se gasesc 3 tronuri din marmura.

Sala din spate este o componenta principala a palatului subteran. Pe o platforma sunt asezate 3 sicrie. Cel din mijloc este deosebit de mare si este sicriul Imparatului Zhu Xijun. Sicriul din stanga si cel din dreapta sunt ale celor doua imparatese . De jur-imprejurul acestora sunt asezate 26 de valize, jaduri si vase din portelan. In timpul saparii, au fost scose peste 3000 de bucati de obiecte pretioase, printre care: bijuterii acoperite cu aur, vase din aur, jad si portelan.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Mormintele Ming