Montero (companie)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Montero este o companie de distribuție de produse farmaceutice din România. Compania a fost înființată în 1993, ca societate mixtă româno-slovenă, acționarii principali fiind Elena și Radu Tudorache din România și Ludvik Glavina din Slovenia; în același an, participația familiei Tudorache a devenit majoritară[1]. Montero activează în distribuția de medicamente, de parafarmaceutice, servicii logistice pentru producători, promovare medicală și servicii pentru farmacii[1].

Din anul 2007, compania face parte din Newarch Investments, care reprezintă toate participațiile familiei Tudorache în afaceri[1]. Din grupul Newarch Investments fac parte și farmaciile Remedio[1]. În aprilie 2007, Montero achiziționat distribuitorul Tamisa Trading[1], de la omul de afaceri Anthony Trevor Gibbs[2]. Tamisa Trading a terminat anul 2005 cu afaceri de 31,3 milioane euro[2].

Cifra de afaceri:

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c d e f Flavius Hadadea, director general Montero:”Am castigat un know-how important pentru fuziuni”[nefuncțională], 30 noiembrie 2007, standard.ro, accesat la 22 mai 2009
  2. ^ a b c Farma: Montero a cumparat Tamisa, 15 mai 2007, zf.ro, accesat la 19 octombrie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]