Misiunea

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Misiunea (în engleză The Mission) este un film britanic din 1986 despre experiențele unui misionar iezuit în America de Sud a secolului al XVIII-lea. Filmul a fost scris de Robert Bolt și regizat de Roland Joffé. Din distribuție fac parte Robert De Niro, Jeremy Irons , Ray McAnally, Aidan Quinn , Cherie Lunghi și Liam Neeson. Filmul a câștigat premiul Palme d'Or și Premiul Oscar pentru Cea mai bună imagine. În aprilie 2007 a fost selectat primul în topul celor mai bune 50 de filme religioase, top realizat de revista Church Times. Muzica, compusă de italianul Ennio Morricone, a fost clasată pe locul 23 în topul celor mai bune 100 de teme muzicale din filme în clasamentul Institutului American de Film.

Acțiunea filmului se petrece în jurul anilor 1750, când preoții spanioli construiesc o misiune în sălbăticia Americii de Sud, pentru a creștiniza tribul de indieni. Când Spania vinde Portugaliei colonia, ei sunt obligați să apere ce au construit de atacatorii portughezi.

Scopul părintelui Gabriel este de a converti indienii sud-americani la creștinism. Însă el mai ajută și pe alte persoane, cum ar fi pe Mendoza, care are o conștiință foarte încărcată. În cele din urmă, deși Mendoza își ia revanșa față de părintele Gabriel, el dovedește că este mai degrabă un luptător decât preot ...

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Premii și nominalizări[modificare | modificare sursă]

Premiul Oscar[modificare | modificare sursă]

Premiul BAFTA[modificare | modificare sursă]

Premiul Globul de Aur[modificare | modificare sursă]