Mihai Plămădeală

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pentru alte persoane cu numele de familie respectiv, vedeți Plămădeală.
Acest articol se referă la suflătorul și criticul muzical român. Pentru generalul și ministrul moldovean, vedeți Mihail Plămădeală.
Mihai Plămădeală
Date personale
Cetățenie Republica Moldova Modificați la Wikidata
Ocupațiecritic muzical[*]
critic de artă
istoric de artă
instrumentist
editorialist[*]
teoretician de artă[*] Modificați la Wikidata
Prezență online

Mihai Plămădeală este un instrumentist și critic muzical român, lider al ansamblului românesc de muzică veche (medievală și renascentistă) Nomen Est Omen. Plămădeală cântă la un număr de instrumente de suflat din lemn (între care se numără și blockflöte).

Studii[modificare | modificare sursă]

A urmat studii de Istoria și teoria artei la Universitatea de Arte din București. A absolvit masteratul cu tema „Sunet și imagine în arta contemporană”.

Activitate[modificare | modificare sursă]

În calitate de critic muzical, este cunoscut mai ales în aria muzicii rock pentru recenziile publicate la revista Muzici și faze Arhivat în , la Wayback Machine., unde îndeplinește rolul de redactor șef și de editorialist. Muzici și faze constituie unul dintre puținele proiecte de critică muzicală scrise în limba română, disponibile pe Internet. Plămădeală este autorul unui clasament al albumelor muzicale publicate în România socialistă și a numeroase recenzii privitoare la discuri editate de formații românești, dar și de muzicieni străini, îndeosebi din zona genului rock progresiv. Criticul participă și pe alte site-uri privitoare la muzică; este colaborator permanent la revistele „Cultura” și „Observatorul Cultural”.

Legături externe[modificare | modificare sursă]