Mihai Bătrâneanu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Mihai Bătrâneanu
Date personale
Născut (59 de ani) Modificați la Wikidata
Ocupațieom de afaceri Modificați la Wikidata

Mihai Bătrâneanu (n. 19 ianuarie 1965) este un om de afaceri român, cunoscut în special pentru fondarea companiei PC-NET Data Network, in anul 1994.

PC-NET a fost primul Internet Service Provider din Europa de Est care a furnizat servicii de acces la Internet pentru zeci de mii de utilizatori gratuit. PC-NET a fost compania care a lansat primele servicii de e-mail (conturi UUCP), acces on-line prin conexiuni dialup, primele servicii Broadband Internet, folosind tehnologia ADSL (în anul 1998). De asemenea a dezvoltat și implementat în premieră europeană primele servicii Voice over IP (cardurile PC-NET Voice). În anul 1999, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a investit în PC-NET 4 milioane de dolari. A fost prima investiție BERD în domeniul IT&C din România. PC-NET a fost liderul pieței de furnizare a serviciilor internet între anii 1994 și 2004. În august 2004, când PC NET ajunsese să numere 230 de angajați, și prezență națională, Mihai Bătrineanu a vândut firma grupului RCS & RDS.

Președintele Ion Iliescu l-a decorat în februarie 2004 cu "Ordinul National Serviciul Credincios în grad de Cavaler" pentru contribuții semnificative la dezvoltarea domeniului IT&C în România.

După vânzarea companiei, Miihai Bătrâneanu a dezvoltat multe proiecte on-line și de consultanță IT. Portalul Rol.ro - România Online a fost site-ul numărul 1, ca audiență generală în România, conform SATI (Studiul de Audiență a Traficului Internet), mai bine de 8 ani.


În anul 2006 Mihai Bătrâneanu a fost ales Președintele Asociației Naționale a Internet Services Providerilor - ANISP, cea mai puternică asociație profesională din industria IT&C, care reprezintă interesele companiilor din domeniu.

Legături externe[modificare | modificare sursă]