Mihai Bătrâneanu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Mihai Bătrâneanu
Date personale
Născut (57 de ani) Modificați la Wikidata
Ocupațieom de afaceri Modificați la Wikidata

Mihai Bătrineanu (n. 19 ianuarie 1965) este un om de afaceri român, cunoscut în special pentru fondarea companiei PC-NET Data Network, in anul 1994.

PC-NET a fost primul Internet Service Provider din Europa de Est care a furnizat servicii de acces la Internet pentru zeci de mii de utilizatori gratuit. PC-NET a fost compania care a lansat primele servicii de e-mail (conturi UUCP), acces on-line prin conexiuni dialup, primele servicii Broadband Internet, folosind tehnologia ADSL (in anul 1998). Deasemenea a dezvoltat si implementat in premiera europeana primele servicii Voice over IP (cardurile PC-NET Voice). În anul 1999, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a investit în PC-NET 4 milioane de dolari. A fost prima investitie BERD in domeniul IT&C din Romania. PC-NET a fost liderul pietei de furnizare a serviciilor Internet intre anii 1994 si 2004. În august 2004, când PC NET ajunsese să numere 230 de angajați, și prezenta nationala, Mihai Bătrineanu a vândut firma grupului RCS & RDS.

Președintele Ion Iliescu l-a decorat în februarie 2004 cu "Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler" pentru contribuții semnificative la dezvoltarea domeniului IT&C în România.

Dupa vanzarea companiei, Miihai Batrineanu a dezvoltat multe proiecte on-line si de consultanta IT. Portalul Rol.ro - Romania Online a fost site-ul numarul 1, ca audienta generala in Romania, conform SATI (Studiul de Audienta a Traficului Internet), mai bine de 8 ani.

In anul 2006 Mihai Batrineanu a fost ales Presedintele Asociatiei Nationale a Internet Services Providerilor - ANISP, cea mai puternica asociatie profesionala din industria IT&C, care reprezinta interesele companiilor din domeniu.

Legături externe[modificare | modificare sursă]