Microsoft Safety Scanner

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Microsoft Safety Scanner este un scanergratuit pentru eliminarea virușilor similar Windows Malicious Software Removal Tool⁠(d), care poate fi utilizat pentru a scana un sistem pentru viruși și alte forme de malware. A fost lansat pe 15 aprilie 2011, ca urmare a întreruperii Windows Live OneCare Safety Scanner.[1]

Nu este menit să fie folosit ca instrument de zi cu zi, deoarece nu oferă protecție în timp real împotriva virușilor, nu își poate actualiza definițiile de viruși și expiră după zece zile. Cu toate acestea, poate fi rulat pe un computer care are deja un produs antivirus fără nicio interferență potențială și, prin urmare, poate fi folosit pentru a scana un computer potențial infectat.[2] Utilizează același motor de detectare și definiții de malware ca și Microsoft Security Essentials și Microsoft Forefront Endpoint Protection⁠(d). [3][4]

Restricție de licență[modificare | modificare sursă]

La data de  (2011 -07-24), parte a acordului de licență pentru utilizator al Microsoft Safety Scanner, care restricționează utilizarea spune:[5] 1. DREPTURILE DE INSTALARE SI UTILIZARE. Puteți instala și utiliza o copie a software-ului pe dispozitivul dvs. pentru a vă proiecta, dezvolta și testa programele.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Windows Live OneCare Safety Scanner finally discontinued”. LiveSide.Net. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Nick Peers, Nick (). „Microsoft Safety Scanner (64-bit version) 1.0.3001.0”. PC Advisor⁠(d). IDG. Accesat în . 
  3. ^ „Presenting... the Microsoft Safety Scanner”. Microsoft Malware Protection Center. Microsoft Corporation. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ Introducing Microsoft Antimalware Technologies. Microsoft Corporation. . p. 9. Accesat în . 
  5. ^ „Microsoft Software License Terms Microsoft Safety Scanner 1.0”. Microsoft Safety Scanner website. Microsoft Corporation. Arhivat din original la . Accesat în . 

Surse externe[modificare | modificare sursă]