Mickey Mouse (bandă desenată)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Dincolo de impunerea sa în lumea filmului de animație, personajul Mickey Mouse a fost făcut cunoscut publicului din numeroase țări ale lumii prin publicarea unor apariții periodice (reviste) de benzi desenate care i-au purtat numele.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Primele benzi desenate cu Mickey Mouse au fost făcute de Walt Disney în 1930 (prima publicație a fost lansată pe data de 13 ianuarie), ca răspuns la propunerea companiei „King Features Syndicate”. Al doilea personaj semnificativ care i-a urmat lui Mickey a fost Minnie Mouse. Seria a continuat până la finele lunii martie, exemplarele urmând să fie reeditate la diferite ocazii aniversare ce au urmat. Continuarea a sosit abia în luna septembrie a aceluiași an, cu sprijinul unei echipe diferite; sunt introduse personaje noi, între care Clarabelle Vaca, Horace Gurădeham și Pete cel Rău.

Cu timpul, personajul Mickey Mouse din benzile desenate a urmat un drum tot mai diferit de versiunea sa din animațiile semnate Walt Disney; „victimă” a multor situații caraghioase în filme, Mickey Mouse își descoperă prin noile publicații firea aventuroasă, talentul de detectiv. Personajul lucrează adeseori de partea autorităților și colaborează cu poliția condusă de șeriful John O'Hara.