Michele Morrone

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Michele Morrone
Date personale
Născut (33 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Melegnano, Lombardia, Italia Modificați la Wikidata
Cetățenie Italia Modificați la Wikidata
Ocupațieactor, cântăreț, model, creator de modă
Limbi vorbitelimba italiană Modificați la Wikidata
Activitate
Ani de activitate2011-prezent
Prezență online

Michele Morrone (n. , Melegnano, Lombardia, Italia) este un actor, cântăreț, model și creator de modă italian. A obținut recunoaștere internațională după ce a jucat rolul lui Massimo Torricelli în filmul erotic 365 days din 2020. Filmul a doborât recordurile Netflix încă de la lansarea sa pe 7 iunie 2020.[2]. [3]

Biografie[modificare | modificare sursă]

Născut la 3 octombrie 1990 la Bitonto, într-o familie de țigani italieni.  Este cel mai mic dintre cei patru copii și are trei surori mai mari. Tatăl său a lucrat ca zidar și a murit în 2003[4], când Morrone avea 12 ani. Mama sa, Angela, a lucrat ca croitoreasă. Ea și tatăl său s-au mutat la Melegnano când copiii lor erau mici, pentru a găsi oportunități mai bune de muncă[5]. La vârsta de 11 ani a vizionat filmul Harry Potter și a decis să devină actor. A studiat la liceu. A studiat apoi actoria profesionistă la Teatro Fraschini di Pavia din Pavia.

Și-a făcut debutul cinematografic în 2011, în filmul Second Chance, cu un rol episodic[6].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Michele Morrone, MAK 
  2. ^ Bean, Travis. '365 Days' Is Breaking Netflix Records Like No Other Movie In 2020” (în engleză). Forbes. Accesat în . 
  3. ^ Format:Citat https://www.google.ro/amp/s/www.cancan.ro/exclusiv-avem-mesajele-lui-michele-morrone-catre-nikita-iubire-si-pasiune-totala-intre-vedeta-din-365-de-zile-si-femeia-din-romania-20877119/amp
  4. ^ „Michele Morrone dopo Ballando con le stelle si svela e presenta la moglie segreta” (în italiană). Tvzap. . Accesat în . 
  5. ^ srl, Comma3. „Bitonto a Ballando con le stelle di Rai Uno con Michele Morrone”. Bitonto a Ballando con le stelle di Rai Uno con Michele Morrone. Accesat în . 
  6. ^ „Telefilm Central intervista Piergiorgio Seidita, regista della nuova web serie Second Chance” (în italiană). Telefilm Central. . Accesat în .