Metropolitan Life Insurance Company Tower

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Metropolitan Life Insurance Company Tower
Madison Square NYC 2007 007.jpg
Clădire
Oraș Manhattan  Modificați la Wikidata
Țară Statele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
Coordonate 40°44′28″N 73°59′15″W / 40.74124°N 73.9874°V / 40.74124; -73.9874
Construcție
Începută
Terminată
Număr etaje 50  Modificați la Wikidata
Echipa de design
Arhitect Napoleon LeBrun[*]  Modificați la Wikidata
Clădirea de nord și Turnul Met Life văzute dinspre Madison Square Park

Metropolitan Life Insurance Company Tower (în română: Turnul Company Metropolitan Life Insurance) cunoscut și sub numele de Turnul Metropolitan Life sau Turnul Met Life, și în prezent transformat în New York Edition Hotel, este un zgârie-nori, punct de reper, situat pe Madison Avenue, în apropiere de intersecția cu East 23rd Street, vizavi de Madison Square Park din Manhattan, New York City. Construcția are 50 de etaje și o înălțime de 213 metri.

Proiectat de firma de arhitectură Napoleon LeBrun&Sons și construit în anul 1909 de Compania de construcții Hedden, turnul este modelat după Campanila San Marco din Veneția, Italia.[1] În prezent, hotelul este amplasat în partea turnului cu ceas din clădirea cu adresa Madison Avenue nr. 5, în timp ce clădirea de birouri (restul blocului) este ocupată în primul rând de Credit Suisse și este menționată la adresa Madison Avenue nr. 1.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ "Before This Seven-Day Wonder in Construction Is Completed It Will Be Overtopped by the Tall Tower of the Metropolitan Life.; A Reminder of Venice. How the Tower is Built. The Struggle with the Wind. Differs from Other Skyscrapers. An Extraordinary View." The New York Times, December 29, 1907. p. SM5