Max Payne 3

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Max Payne 3
MaxPayne3 coperta.jpg
Dezvoltator(i) Rockstar Vancouver  Modificați la Wikidata
Editor(i) Rockstar Games  Modificați la Wikidata
Distribuitor(i) Take-Two Interactive[*]  Modificați la Wikidata
Regizor Sergei Kuprejanov (design)
Mark Tennant (animation)
Rob Nelson (art)
Designer(i) Jason Bone
John MacPherson
Jonathan Hodge
Compozitor(i) Health[*]  Modificați la Wikidata
Serie Grand Theft Auto  Modificați la Wikidata
Motor grafic Rockstar Advanced Game Engine[*]  Modificați la Wikidata
Ultima versiune 1.0.0.29 (actualizat la 29 iunie 2012)
Platformă Xbox 360
PlayStation 3
Microsoft Windows
macOS  Modificați la Wikidata
Dată lansare PlayStation 3 și Xbox 360
  • AN 15 mai 2012
  • AUS 18 mai 2012
  • EUR 18 mai 2012
Microsoft Windows
  • AN 1 iunie 2012
  • AUS 5 iunie 2012
  • EUR 1 iunie 2012
Genuri third-person shooter[*]
Neo noir  Modificați la Wikidata
Moduri Multiplayer
Singleplayer  Modificați la Wikidata
Media Distribuire digitală  Modificați la Wikidata
Cerințe sistem
Control Tastatură, maus, gamepad
Prezență online
site web oficial
Internet Movie Database
Ratinguri
PEGI PEGI 18[*]  Modificați la Wikidata
USK USK 18[*]  Modificați la Wikidata
CERO Z (minim 18 ani)[*]  Modificați la Wikidata
ESRB Mature 17+[*]  Modificați la Wikidata

Max Payne 3 este un joc video de tipul shooter third-person dezvoltat de studiourile Rockstar și publicat de Rockstar Games. Este al treilea joc din seria Max Payne și a fost lansat pentru PlayStation 3 și Xbox 360 în mai 2012 și Microsoft Windows în iunie. Dezvoltarea a fost coordonată de Rockstar Vancouver în colaborare cu studiourile din New England, Londra și Toronto. Este primul joc din serie care nu a fost dezvoltat de compania finlandeză Remedy Entertainment și care nu a fost scris de creatorul seriei Sam Lake. Scriitorul principal al Max Payne 3 a fost Dan Houser, care a scris și Red Dead Redemption, Grand Theft Auto IV și Bully, printre alte jocuri de succes.

Gameplay[modificare | modificare sursă]

Max Payne 3 este un shooter third-person unde jucătorul are rolul personajului Max Payne. Personajul este vizulizat din spate ca în precedentele jocuri ale seriei. O caraceristică nouă este adăugarea unui sistem de cover, dar care nu exclude nevoia de a te mișca în timpul schimburilor de focuri. Max Payne 3 păstrează funcția bullet-time pentru care seria este cunsocută. În bullet-time derularea timpului este încetinită jucătorul având mai mult control asupra personajului. O altă caraceristică nouă este cea numită "Last Stand": îi permite jucătorului după ce își pierde toată viața să și-o poată recăpăta omorând un inamic într-o perioadă scurtă de timp.

Max Payne 3 păstrează funcția "shoot-dodge" din jocurile precedente ale seriei. Jucătorii pot să rămână la pământ după o săritură, putând de asemenea să împuște la 360 de grade în jurul lor (stând pe spate sau de pe burtă). Jocul îmbină animațiile cu recțiile fizice propice (prin intermediul motorului fizic Euphoria) făcând Max Payne 3 de departe cel mai realistic joc realizat de Rockstar (după spusele creatorilor).

Jocul îmbină de asemenea momentele de joc propriu-zis și cele în care se povestește (unde jucătorul nu are control asupra personajului) nefiind vreo pauză între ele sau vreun moment în care jocul se încarcă.

Multiplayer[modificare | modificare sursă]

Modul multiplayer conține hărți și moduri care se vor schimba dinamic în timpul unu meci, pe lângă un sistem de răsplată, clasamente și clanuri.

Max Payne 3 introduce un sistem de clanuri numit "Crews". Acesta permite jucătorilor sa își formeze clanuri private cu prietenii sau să se alăture unor clanuri publice. Un jucător poate fi membru a maxim cinci clanuri. Îndeplinirea sarcinilor unui clan va răsplăti jucătorul cu puncte de experientă.

Subiect[modificare | modificare sursă]

Nouă ani după evenimentele jocului precedent, Max Payne s-a pensionat din slujba de polițist în New York, s-a mutat în New Jersey și a devenit dependent de alcool și calmante. După o altercație într-un bar cu fiul unui șef de mafie din oraș intervine Raul Passos. Raul îl căuta pe Max pentru a-i oferi o slujbă de bodyguard în America de Sud. Fiind ținta mafiei locale, Max acceptă oferta și ajunge să lucreze alături de Raul Passos pentru protejarea unor celebrități din São Paulo, Brazilia.