Masato Kato

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Masato Kato
Date personale
Născut (55 de ani) Modificați la Wikidata
Cetățenie Flag of Japan.svg Japonia Modificați la Wikidata
Ocupație scenarist
dezvoltator de jocuri video
animator[*] Modificați la Wikidata

Masato Kato (加藤正人 Katō Masato) (născut 28 martie 1963) este un producător și un scenarist de jocuri video japonez. A lucrat pentru prima oară pentru Tecmo la Captain Tsubasa și la seria Ninja Gaiden. S-a dus să lucreze pentru Gainax, iar apoi pentru Square Co.. Este cel mai bine cunoscut pentru scrierea unor părți ale jocului Chrono Trigger (unde a scris în profunzime despre povestea principală, și a scris de la un capăt la altul desre era 12,000 B.C.), Radical Dreamers, Xenogears și Chrono Cross, toate de la Square Co., Ltd..

Kato a plecat de la Square Co., Ltd. (acum Square Enix Co., Ltd.) în 2002, aproape imediat după lansarea jocului Final Fantasy XI și a continuat să lucreze în industria jocurilor video ca un scenarist independent. In octombrie al anului 2005, s-a anunțat că colaborează cu Square Enix la echipa Children of Mana.[1] A lucrat și la jocurile World of Mana.

În 2005, Masato Kato a colaborat cu Yasunori Mitsuda, prieten apropiat și compozitor cunoscut, la scrierea unei nuvele numită Cele cinci anotimpuri kiRite, pe care Mitsuda a acompaniat-o cu muzică de pe albumul său, kiRite. Povestea și sunetul au fost apoi dramatizate.[2]

Lucrări atribuite[modificare | modificare sursă]

Masato Kato has a lucrat la următoarele jocuri și povești:[3]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ en Boulette, Bryan (3 octombrie). „Echipa Producătorilor Children of Mana Dezvăluită”. RPGamer. http://www.rpgamer.com/news/Q4-2005/100305a.html. Accesat la 19 aprilie 2007. 
  2. ^ en Personalul de la Procyon Studio. „Cele cinci anotimpuri kiRite” (în japoneză). Bâlciul nostru al Mileniului. http://www.procyon-studio.com/kirite/kirite_and_endless.html. Accesat la 19 aprilie 2007. 
  3. ^ en Personalul de la Procyon Studio (Noiembrie 1999). „Interviu cu Masato Kato”. Chrono Compendium. http://www.chronocompendium.com/Term/Procyon_Studio.html. Accesat la 19 aprilie 2007. 
  4. ^ ja 不思議の海のナディア” (în japoneză). Game Staff List Maximum. http://www7.tok2.com/home/bgr/pc98/fushiginouminonadia/nadia.html. Accesat la 19 aprilie 2007.