Makita

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Makita
Tipkabushiki gaisha[*]  Modificați la Wikidata
Fondată  Modificați la Wikidata
ȚaraJaponia  Modificați la Wikidata
SediuJaponia
Produsepower tool[*]  Modificați la Wikidata
Angajați13.845  Modificați la Wikidata ()
Prezență online
site web oficial
Unealtă electrică de mână Makita

Makita este o companie producătoare de scule electrice din Japonia[1]. Grupul japonez deține unități de producție de mașini electrice de găurit, șurubelnițe electrice, rotopercutoare, fierăstraie electrice, motofierăstraie, generatoare în Japonia, China, Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Brazilia și Germania[1]. Grupul a fost format în 1915 de către Masaburo Makita în localitatea Nagoya din Japonia având ca domeniu de activitate vânzarea, repararea motoarelor și transformatoarelor electrice[2]. În 1955, Jujiro Goto devine președintele Makita, cel care avea sa transforme compania într-un grup internațional puternic[2]. Corporația Makita a realizat la sfârșitul anului financiar încheiat în martie 2007 afaceri de 1,7 miliarde euro[2].

Compania este prezentă și în România, unde deține o fabrică de scule electrice în localitatea Brănești, județul Ilfov[2].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Grupul japonez Makita va angaja peste 300 de oameni la fabrica de langa Bucuresti, 05.10.2007, zf.ro, accesat la 4 martie 2010
  2. ^ a b c d Unelte - Makita: Vom exporta 97%, 25.10.2007, zf.ro, accesat la 4 martie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]