Makita

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Makita
Tipkabushiki gaisha[*]  Modificați la Wikidata
Fondată[1]  Modificați la Wikidata
Țara Japonia  Modificați la Wikidata
SediuAnjo
Produsepower tool[*][[power tool (tool that is actuated by an additional power source and mechanism other than by hand alone)|​]]  Modificați la Wikidata
Angajați16.424[2]  Modificați la Wikidata ()
Prezență online
site web oficial
pagină Facebook
cont Twitter
Unealtă electrică de mână Makita

Makita este o companie producătoare de scule electrice din Japonia[3]. Grupul japonez deține unități de producție de mașini electrice de găurit, șurubelnițe electrice, rotopercutoare, fierăstraie electrice, motofierăstraie, generatoare în Japonia, China, Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Brazilia și Germania[3]. Grupul a fost format în 1915 de către Masaburo Makita în localitatea Nagoya din Japonia având ca domeniu de activitate vânzarea, repararea motoarelor și transformatoarelor electrice[4]. În 1955, Jujiro Goto devine președintele Makita, cel care avea sa transforme compania într-un grup internațional puternic[4]. Corporația Makita a realizat la sfârșitul anului financiar încheiat în martie 2007 afaceri de 1,7 miliarde euro[4].

Compania este prezentă și în România, unde deține o fabrică de scule electrice în localitatea Brănești, județul Ilfov[4].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ ROR release v1.19[*][[ROR release v1.19 (Research Organization Registry data dump from 2023-02-16)|​]]  Verificați valoarea |titlelink= (ajutor)
  2. ^ http://www.makita.biz/company/index.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ a b Grupul japonez Makita va angaja peste 300 de oameni la fabrica de langa Bucuresti, 05.10.2007, zf.ro, accesat la 4 martie 2010
  4. ^ a b c d Unelte - Makita: Vom exporta 97%, 25.10.2007, zf.ro, accesat la 4 martie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]