Makita

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Makita
Tip   Modificați la Wikidata
Fondată   Modificați la Wikidata
Sediu Japonia Modificați la Wikidata
Produse   Modificați la Wikidata
Angajați 13.845  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
Unealtă electrică de mână Makita

Makita este o companie producătoare de scule electrice din Japonia[1]. Grupul japonez deține unități de producție de mașini electrice de găurit, șurubelnițe electrice, rotopercutoare, fierăstraie electrice, motofierăstraie, generatoare în Japonia, China, Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Brazilia și Germania[1]. Grupul a fost format în 1915 de către Masaburo Makita în localitatea Nagoya din Japonia având ca domeniu de activitate vânzarea, repararea motoarelor și transformatoarelor electrice[2]. În 1955, Jujiro Goto devine președintele Makita, cel care avea sa transforme compania într-un grup internațional puternic[2]. Corporația Makita a realizat la sfârșitul anului financiar încheiat în martie 2007 afaceri de 1,7 miliarde euro[2].

Compania este prezentă și în România, unde deține o fabrică de scule electrice în localitatea Brănești, județul Ilfov[2].

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Grupul japonez Makita va angaja peste 300 de oameni la fabrica de langa Bucuresti, 05.10.2007, zf.ro, accesat la 4 martie 2010
  2. ^ a b c d Unelte - Makita: Vom exporta 97%, 25.10.2007, zf.ro, accesat la 4 martie 2010

Legături externe[modificare | modificare sursă]