Sari la conținut

Mai aproape de lună

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Mai aproape de lună
Closer to the Moon

Afișul filmului
Titlu originalCloser to the Moon
GenAventură, Comedie, Dramă, Istoric, Polițist[1]
RegizorNae Caranfil
ScenaristNae Caranfil
ProducătorBobby Păunescu (executiv)
StudioMandragora Movies
Director de imagineMarius Panduru
MontajRoberto Silvi
Cătălin Cristuțiu
MuzicaLaurent Couson
ScenografieCristian Niculescu
CostumeDoina Levința
DistribuțieVera Farmiga
Mark Strong
Harry Lloyd
Premiera în România7 martie 2014
Durata117 minute
ȚaraRomânia
Statele Unite
Italia
Polonia
Filmat înBucurești  Modificați la Wikidata
Limba originalăengleză
Disponibil în românăoriginal
Website oficialSite-ul oficial
Prezență online

Pagina CinemaRx

Mai aproape de lună[2] (în engleză Closer to the Moon) este un film din 2013 regizat de Nae Caranfil, multiplu premiat la Galele Gopo din 2015.

În rolurile principale joacă actorii Vera Farmiga, Mark Strong și Tim Plester. Filmul este o coproducție româno-americano-italiano-poloneză.

În București, în 1959, patru bărbați și o femeie, care se cred un fel de Robin Hood, pun în aplicare un jaf ingenios la o sucursală a Băncii Naționale a României, pretinzând că realizează un film și intrând în posesia unei sume importante de bani, însă nu durează mult ca autoritățile să-i identifice și să-i aresteze. Aceștia sunt cinci membri ai Partidului Comunist Român, deziluzionați de transformările pe care le-a adus comunismul României și de sistemul la care ei înșiși au contribuit. Condamnați la moarte, în timp ce așteaptă să fie executați, sunt obligați de Securitate să reînsceneze furtul pentru un film de propagandă. Cei cinci încearcă să exploateze situația paradoxală pentru a se bucura, chiar dacă temporar, de libertate și de privilegii cum ar fi, de exemplu, caviarul pentru o scenă care urmează să fie filmată într-un restaurant.

Filmul a fost vizionat de 15.531 de spectatori în cinematografele din România, după cum atestă o situație a numărului de spectatori înregistrat de filmele românești de la data premierei și până la data de 31 decembrie 2014 alcătuită de Centrul Național al Cinematografiei.[3]

  1. ^ Closer to the Moon Arhivat în , la Wayback Machine., Secvente.ro
  2. ^ Cel mai așteptat film al anului, "Closer to the moon", în regia lui Nae Caranfil, lansat și în România (VIDEO) Arhivat în , la Wayback Machine., B1 TV, 7 martie 2014
  3. ^ „Situația numărului de spectatori înregistrat de filmele românești ieșite în premieră până la 31.12.2014” (PDF). Centrul Național al Cinematografiei. . Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 

Legături externe

[modificare | modificare sursă]