Lufthansa Italia

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Lufthansa Italia este o companie aeriană italiană, filială a companiei Deutsche Lufthansa care și-a început activitățile la 2 februarie 2009 de pe aeroportul Aeroportul Milano-Malpensa.

Primele două zboruri au avut ca destinație Barcelona (zborul nr. LH1790) și aeroportul Paris-Charles-de-Gaulle.

La data de 28 aprilie 2008 Lufthansa a făcut publice planurile de a opera zboruri în Europa de pe Aeroportul Milano-Malpensa utilizând 6 aeronave Embraer 195 de la subsidiara sa Air Dolomiti. Pe 26 noiembrie 2008 au fost puse bazele unui nou brand Lufthansa Italia, care a înlocuit operațiunile Air Dolomiti, plănuite anterior.

Noua subsidiară a fost înființată pentru a accesa piața din Nordul Italiei, abandonată de Alitalia în urma în urma reduceri a liniilor în respectiva zonă.

Pe 23 iulie 2011, Lufthansa a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că va opri toate activitățile Lufthansa Italia până la data de 29 octombrie 2011, ca urmare a unor dificultății operaționale. Ca urmare, Lufthansa Group a crescut frecvența zborurilor din destinații din Italia spre hub-uri din Germania precum Frankfurt și Munchen.

Lufthansa Italia
Tipsocietate pe acțiuni  Modificați la Wikidata
Fondată  Modificați la Wikidata
Desființată  Modificați la Wikidata
SediuMilano
Prezență online
site web oficial

Ultimul zbor programat al Lufthansa Italia a fost LH3627 pe data de 29 octombrie 2011, pe ruta Palermo – Milano-Malpensa. Acesta a fost deservit de o aeronaval Airbus A319-100 cu numărul de înregistrare D-AKNJ. Flota aeriană care a aparținut Luftansa Italia a fost transferată înapoi către Lufthansa Group.

Destinații[modificare | modificare sursă]

LufthansaItalia A319 D-AKNH MXP 2010-04-06.jpg