Lucian Mîndruță

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Lucian Mîndruță
Lucian Mândruță.PNG
Lucian Mîndruță din partea Fundației „Mereu Aproape” la conferinta de presa ROREC (11 septembrie 2007)
Date personale
Născut (50 de ani) Modificați la Wikidata
București, România Modificați la Wikidata
Cetățenie Flag of Romania.svg România Modificați la Wikidata
Ocupație prezentator de știri[*]
lector universitar
jurnalist Modificați la Wikidata
Activitate
Domiciliu București  Modificați la Wikidata

Lucian Mîndruță (n. , București, România) este un jurnalist, lector universitar și prezentator de televiziune și de radio.

Activitate[modificare | modificare sursă]

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității București, loc în care, în prezent ocupă poziția de lector universitar. În timpul anilor de studenție a publicat pentru prima oară, pe 24 decembrie 1989, într-unul dintre primele ziare românești de după revoluție - Ziarul Facultății de Inginerie Civilă.

În momentul de față, Mîndruță este manager și administrator unic al: Sign Factor SRL (Companie de producție TV), Alter Media SRL (companie de training în media și branding), dar și autor de editoriale în Dilema, Jurnalul Național, Săptămâna Financiară și în revista The One.

În trecutul a fost: director la Ziarul Financiar (2000 - 2003), producător și moderator la „Profeții despre trecut” (1997 - 2003), un talk-show politic la Pro TV, cu Silviu Brucan, emisiune care i-a crescut prestigiul și cota de vedetă TV. A ocupat mai multe poziții ca editor pentru AM Press News Agency (1991), a lucrat ca prezentator la televiziuni ca: SOTI (1992 - 1993), Tele 7ABC (1994 - 1995) și Pro TV (1996 - 1999).

A fost prezentator alături de Alessandra Stoicescu al „Observatorului de la Ora 19” de la postul Antena 1.

A scris câteva cărți precum: Fabrica de tămîie, Ce nu încape în prompter, dar a contribuit și la o carte ce cuprinde povestirile a peste 100 de persoane publice referitoare la copilăria lor și la bunicii lor.

Din luna noiembrie 2015, el prezintă emisiunea Interactiv la Digi FM de luni până vineri de la 10 la 12.

Controverse[modificare | modificare sursă]

Jurnalistul a intrat uneori în atenția opiniei publice pentru comentarii controversate, făcute pe blog și pe rețeaua de socializare Facebook. Într-o postare pe blog, i-a criticat pe cei care se declarau împotriva recrutării și a participării la război..[1] Cu altă ocazie, ȋntr-un status pe Facebook, a lansat întrebarea daca nu cumva printre cauzele diferențelor de dezvoltare dintre România și occident ar fi și una de ordin biologic: "Sau pur si simplu (și aici o să se supere toată lumea) sunt alt fel de oameni? Nu, nu educați altfel, nu constrânși prin lege să fie altfel. Ci pur și simplu altfel biologic. Și dacă treaba asta cu hârtia aruncată pe jos e undeva, ascunsă într-o gena și nu vom scăpa niciodata de ea?"[2].[3]

Volume colective[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Lucian Mîndruță