Lucia Ripamonti

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Lucia Ripamonti
Date personale
Născută Modificați la Wikidata
Acquate, Lecco district⁠(d), Italia Modificați la Wikidata
Decedată (45 de ani) Modificați la Wikidata
Brescia, Italia Modificați la Wikidata
Cetățenie Italia ()
 Regatul Italiei () Modificați la Wikidata
ReligieBiserica Catolică Modificați la Wikidata
Ocupațiecălugăriţă Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba italiană Modificați la Wikidata

Lucia Ripamonti (născută Maria Ripamonti; n. , Acquate, Lecco district⁠(d), Italia – d. , Brescia, Italia) a fost o călugăriță italiană de confesiune romano-catolică, membră a congregației Ancelle della carità⁠(it)[traduceți]. Numele său religios era Lucia dell'Immacolata Ripamonti.[1]

Viața[modificare | modificare sursă]

Născută în Acquate, la 26 mai 1909, era ultimul din patru copii din familia sa. Ea a fost botezată la 30 mai, în același an. A fost educată de către preotul paroh Don Luigi Piatti.

În 1932, a plecat la Brescia unde a fost admisî în congregația Ancelle della carità, făcând jurământul veșnic în 1938 sub numele de Lucia dell'Immacolata.

Mai târziu, a fost diagnosticată cu o boală gravă și atunci i-a oferit suferința sa lui Dumnezeu ca o ispășire pentru bolnavii pe care îi îngrijea în spital. Era foarte devotată Doamnei Noastră din Lourdes⁠(it)[traduceți].

Lucia Ripamonti a murit în 1954 la spitalul pediatric Ronchettino și a fost îngropată în Brescia, în capela congregației.

Beatificarea[modificare | modificare sursă]

Procedura de beatificare a Luciei Ripamonti a fost deschisă în anul 1992 în orașul Brescia. Papa Francisc i-a confirmat beatificarea în mai 2019.[2]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ it Stefano Scaccabarozzi (). „Riconosciuto il miracolo di Suor Lucia, sarà presto Beata”. resegoneonline.it. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ it Suor Lucia Ripamonti dichiarata venerabile da Papa Francesco Arhivat în , la Wayback Machine.