Love Story (film)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Love Story
Love story.jpg
Afișul filmului
Rating Rating.gif
Regizor Arthur Hiller
Scenarist Erich Segal
Producător Howard G. Minsky
Distribuitor Paramount Pictures
Studio Love Story Company
Paramount Pictures
Director de imagine Richard C. Kratina
Montaj Robert C. Jones
Muzică Francis Lai
Actori principali Ali MacGraw
Ryan O'Neal
John Marley
Ray Milland
Premiera 16 decembrie 1970
Durata 99 minute
Țara SUA
Limba originală engleză
Buget 2.2 milioane de dolari americani
Încasări 106.397.186$[1]

Love Story (în română Poveste de iubire) este un film din anul 1970. Drama romantică are la bază un scenariu scris de Erich Segal, după care a fost adaptată cartea Love Story. Filmul, binecunoscut pentru tragedia sa, este considerat unul dintre cele mai romantice din toate timpurile de către Institutul American de Film (locul #9 pe listă) și a fost urmat de Oliver's Story în 1978. Filmul a marcat debutul actorului Tommy Lee Jones, care a jucat un rol minor în film.

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Information icon.svg Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Romanul spune povestea lui Oliver Barett IV, care provenea dintr-o familie înstarită și respectată de absolvenți ai Universității Harvard. Oliver Barett student al Universitații Hardvard se îndragostește de Jennifer Cavelleri, o fată ce provenea din clasa muncitoare, studentă la Radcliffe College. Înanintea absolvirii, cei doi se hotăresc să se căsătoreasca chiar dacă era înpotriva dorințelor tatălui lui Oliver. Fără suportul financiar al tatălui lui Oliver cuplul se luptă să plătească Harvard Law School, cu Jenny lucrând ca și profesoara de muzică la o școală privată de muzică. Absolvind al treilea în clasă, Oliver aceptă o slujbă respectabilă la o firma de drept din New York. Cu noul venit, a lui Oliver, cuplul decide să aibă un copil. Dupa ce nu izbutesc sa il conceapă, ei consultă un specialist, care dupa mai multe teste, îl înștiințează pe Oliver că Jenny este bolnavă și că în curând va murii. Deși nu este spus explicit, se pare că suferă de leucemie.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Premii[modificare | modificare sursă]

Nominalizări[modificare | modificare sursă]

Selecții muzicale din film[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Love Story, Box Office Information”. Box Office Mojo. http://boxofficemojo.com/movies/?id=lovestory.htm. Accesat la 29 ianuarie 2012. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]