Los Angeles Chargers

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Los Angeles Chargers
[[|Sezonul actual]]
Înființat în 14 august 1959; acum 63 ani, 9 luni și 1 zi (1959-08-14)[1]
Joacă pe SoFi Stadium
Inglewood, California
Afilieri

National Football League (1970–prezent)

Echipament
[[|275px]]
Culorile echipei albastru pudră, auriul soarelui, alb[2][3][4]
              
Personal
Proprietar(i) Dean Spanos[5]
Manager general Tom Telesco
Antrenor Brandon Staley
Istoric
  • Los Angeles Chargers (–present)
Campionate
League championships (1)

Campioni Conferință (1)
Campioni Divizie (15)
Stadioane

Los Angeles Chargers este o echipă de fotbal american din zona metropolitană Los Angeles. Chargers concurează în National Football League (NFL) ca membră al Diviziei de Vest a American Football Conference (AFC) și joacă meciurile de pe teren propriu pe SoFi Stadium din Inglewood, California, pe care îl împart cu Los Angeles Rams.

Chargers a fost fondată în Los Angeles în 1959 și a început să joace în 1960 ca membru fondator al American Football League (AFL). Și-au petrecut primul sezon în Los Angeles înainte de a se muta în San Diego în 1961 pentru a deveni San Diego Chargers.[1][6] Echipa s-a alăturat NFL ca urmare a fuziunii AFL-NFL în 1970. În 2017, Chargers s-a mutat din nou în Los Angeles după 56 de sezoane petrecute în San Diego, la un an după ce Rams s-a mutat din nou în oraș după ce a petrecut 21 de sezoane (1995-2015) în Saint Louis.[7][8][9] Echipa a jucat anterior la Los Angeles Memorial Coliseum în timpul primei perioade petrecute în Los Angeles, la Balboa Stadium și San Diego Stadium (cunoscute și sub numele de Jack Murphy Stadium și Qualcomm Stadium) în timp ce se aflau în San Diego, și la Dignity Health Sports Park (denumit anterior StubHub Center) din 2017 până în 2019, pe vremea când SoFi Stadium era în construcție.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b „Los Angeles Chargers Team Facts”. ProFootballHOF.com. NFL Enterprises, LLC. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Chargers Communications (). „Los Angeles Chargers Introduce Updated Bolt Mark and New Logotype; Uniform Unveil Less Than a Month Away”. Chargers.com. NFL Enterprises, LLC. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ Shook, Nick (). „Chargers update look with shift to powder blue”. NFL.com. NFL Enterprises, LLC. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ „Los Angeles Chargers Team Capsule” (PDF). 2021 Official National Football League Record and Fact Book. NFL Enterprises, LLC. . Accesat în . 
  5. ^ „Ownership & Executive Management”. Chargers.com. NFL Enterprises, LLC. Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ „History”. Chargers.com. NFL Enterprises, LLC. Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ „Letter From Dean Spanos”. Chargers.com. NFL Enterprises, LLC. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  8. ^ Knoblauch, Austin (). „Chargers announce decision to relocate to Los Angeles”. NFL.com. NFL Enterprises, LLC. Arhivat din original la . Accesat în . 
  9. ^ Schrotenboer, Brent (). „What we know about Chargers' move to Los Angeles”. USA Today. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]