Locomotiva Thomas și prietenii săi - Eroul Șinelor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Hero Of The Rails
Eroul Șinelor
Thomas hero of the rails.jpg
Afișul filmului.
Rating AG - 2.png
Regizor Greg Tiernan
Autor Sharon Miller[*]  Modificați la Wikidata
Scenarist Sharon Miller
Producător Nicole Stinn
Distribuitor HIT Entertainment (mondial)
Lionsgate (în SUA)
Distribuție Ben Small
Teresa Gallagher
Keith Wickham
Matt Wilkinson
Togo Igawa
Martin Sherman
Kerry Shale
Jules de Jongh
William Hope
Premiera 8 septembrie 2009
Premiera în România 17 aprilie 2011
Durata 60 min
Țara Statele Unite ale Americii
Marea Britanie
Canada
Limba originală engleză
Disponibil în română română
Precedat de Marea Descoperire
Urmat de Aventură pe Insula Ceții
Prezență online

Pagina Cinemagia

Locomotiva Thomas și prietenii săi este o serie de televiziune bazată pe Seria Căilor Ferate scrisă de Wilbert Awdry, în care ne este prezentată viața unui grup de locomotive și vehicule cu trăsături umane, ce trăiesc pe Insula Sodor.

Acest articol se referă la al treile episod-film al serialului, Eroul Căilor Ferate! (titlu original: Hero of The Rails). A fost produs în anul 2009 de HIT Entertainment, este precedat de Sezonul 12, și urmat de Sezonul 13. Acest episod-film a adus o mulțime de schimbări majore asupra serialului de televiziune.

Descriere[modificare | modificare sursă]

În acest film le vedem pe toate locomotivele lucrând împreună ca să-l ajute pe Hiro, o locomotivă japoneză abandonată găsită de Thomas. Prietenii lui Thomas trebuie să fie siguri ca Spencer să nu afle, pentru a nu-i spune Controlorului Gras să-l trimită pe Hiro la fier vechi. Aceștia reușesc să-și ducă planul la bun sfârșit în mare liniște. La sfârșitul filmului Hiro dorește să se întoarcă acasă în Japonia, mulțumindu-le tuturor pentru că l-au salvat.

Difuzare în România[modificare | modificare sursă]

Acest episod-film a fost difuzat în premieră pe postul TV MiniMax pe data de 17.04.2011. În viitorul apropiat va fi difuzat și pe postul TV JimJam.

Note[modificare | modificare sursă]

  • Este prima producție din istoria serialului, care să fie produsă în totalitate în animație CGI (computerizată), renunțând de tot la machetele clasice.
  • Începând cu această producție, toate sezoanele următoare vor avea voci separate pentru fiecare personaj, ci nu doar un singur narator ca până acum.