Locomotiva Thomas și prietenii săi - Eroul Șinelor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Hero Of The Rails
Eroul Șinelor

Afișul filmului.
Rating
Titlu originalHero of the Rails
RegizorGreg Tiernan
ScenaristSharon Miller
Bazat peLocomotiva Thomas și prietenii săi  Modificați la Wikidata
ProducătorNicole Stinn
DistribuitorHIT Entertainment (mondial)
Lionsgate (în SUA)
DistribuțieBen Small
Teresa Gallagher
Keith Wickham
Matt Wilkinson
Togo Igawa
Martin Sherman
Kerry Shale
Jules de Jongh
William Hope
Premiera8 septembrie 2009
Premiera în România17 aprilie 2011
Durata60 min
ȚaraMarea Britanie
Locul acțiuniiCumbria  Modificați la Wikidata
Limba originalăengleză
Disponibil în românăromână
Precedat deMarea Descoperire
Urmat deAventură pe Insula Ceții
Prezență online

Pagina Cinemagia

Locomotiva Thomas și prietenii săi este o serie de televiziune bazată pe Seria Căilor Ferate scrisă de Wilbert Awdry, în care ne este prezentată viața unui grup de locomotive și vehicule cu trăsături umane, ce trăiesc pe Insula Sodor.

Acest articol se referă la al treile episod-film al serialului, Eroul Căilor Ferate! (titlu original: Hero of The Rails). A fost produs în anul 2009 de HIT Entertainment, este precedat de Sezonul 12, și urmat de Sezonul 13. Acest episod-film a adus o mulțime de schimbări majore asupra serialului de televiziune.In acest film, Thomas găsește în pădure o locomotiva japoneza veche,Hiro, iar el și amicii lui o repara pe ascuns. Când isi da seama, Spencer va face tot posibilul ca să-l trimită la topitorie. Hiro va fi reparat, și trimis înapoi în tara sa natala, Japonia.

Descriere[modificare | modificare sursă]

În acest film le vedem pe toate locomotivele lucrând împreună ca să-l ajute pe Hiro, o locomotivă japoneză abandonată găsită de Thomas. Prietenii lui Thomas trebuie să fie siguri ca Spencer să nu afle, pentru a nu-i spune Controlorului Gras să-l trimită pe Hiro la fier vechi. Aceștia reușesc să-și ducă planul la bun sfârșit în mare liniște. La sfârșitul filmului Hiro dorește să se întoarcă acasă în Japonia, mulțumindu-le tuturor pentru că l-au salvat.

Difuzare în România[modificare | modificare sursă]

Acest episod-film a fost difuzat în premieră pe postul TV MiniMax pe data de 17.04.2011. În viitorul apropiat va fi difuzat și pe postul TV JimJam.

Note[modificare | modificare sursă]

  • Este prima producție din istoria serialului, care să fie produsă în totalitate în animație CGI (computerizată), renunțând de tot la machetele clasice.
  • Începând cu această producție, toate sezoanele următoare vor avea voci separate pentru fiecare personaj, ci nu doar un singur narator ca până acum.