Lista episoadelor animate cu Batman

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Batman: Serialul de Animație

Lista următoare este o listă de episoade pentru serialul de animație din anii '90 bazat pe supereroul Batman și asociat personajelor din benzile desenate publicate de DC Comics.

Batman: Serialul de Animație este un serial de desene animate american, care a debutat din 1992 până în 1995 pe canalul Fox. A fost difuzat mai târziu pe Cartoon Network și Toon Disney și în prezent se difuzează pe succesorul canalului Toon Disney Disney XD. Fiecare episod durează 22 minute, incluzând reclamele.

Noile Aventuri cu Batman, deși utilizând un design diferit pentru personaje și stilul de animație, este o continuare a lui Batman: Serialul de Animație, făcându-și debutul din 1997 până în 1999 în rețeaua WB. În total sunt 109 episoade din ambele serii, de-a lungul a mai multor episoade încrucișate din Superman: Serialul de Animație și Static Shock. Ambele seriale au fost realizate pe DVD boxsets în patru volume.

Seriile fac parte din ceea ce a fost cunoscut ca și Universul Animat DC, care constă în opt show-uri animate de televiziune și patru filme de animație, în mare măsură înconjurând personajele din revistele de benzi desenate DC Comics și miturile lor proprii. Asta include Superman: The Animated Series (Superman: Serialul de Animație), Batman Beyond (Batman din Viitor), Static Shock (Șocul Static), The Zeta Project (Proiectul Zeta), Justice League (Liga Dreptății) și Justice League Unlimited (Liga Dreptății Fără Limite).

Batman: Serialul de Animație[modificare | modificare sursă]

Sezonul unu (1992-1993)[modificare | modificare sursă]

Titlu Răufăcător(i) # Director Scriitor Difuzare
"The Cat and the Claw: Part I" Femeia Pisică și Ghiara Roșie 015 Kevin Altieri Sean Catherine Derek & Laren Bright (Interpretare de Jules Dennis & Richard Mueller) 5 Septembrie 1992
Rezumatul: Batman se confruntă cu un nou hoț, Femeia Pisică, și cam în același timp, întâlnește o femeie pe nume Selina Kyle (ca Bruce Wayne), de care este atras. Când Selina are necazuri din cauza înțelegerii cu o teroristă numită Ghiara Roșie (care vrea sanctuarul de pe muntele leului pe cre încerca să îl protejeze), ea decide să ia problema în propriile mâini și să investigheze.
"On Leather Wings" Liliacul-Om 001 Kevin Altieri Mitch Brian 6 Septembrie 1992
Rezumatul: Când o creatură îngrozitoare terorizează Orașul Gotham, autoritățiile ajung la concluzia că Batman este vinovatul, toate dovezile ducând către el. Între timp, investigațiile lui Batman îl duc către laboratorul lui Kirk Langstrom, un remarcabil zoolog, care experimenta o fromulă ce îl transforma în Liliacul-Om. Nu numai că Batman trebuie să captureze creatura pentru a-l salva pe Langstrom, dar trebuie de asemenea să se ferească de poliție și să-și reabiliteze numele.
"Heart of Ice" D-l Îngheț și Ferris Boyle 014 Bruce W. Timm Paul Dini 7 Septembrie 1992
Rezumatul: Crudul om de știință Victor Fries, ca D-l Îngheț, dă spargeri majore la Gothcorp, de fiecare dată furând câte o piesă pentru o armă secretă pe care intenționează să o construiască. Batman cercetează conexiunile, și descoperă că începutul vendetei lui Îngheț împotriva Gothcorp se încadrează perfect între Fries și Gothcorp's CEO, Ferris Boyle, timp în care Boyle aproape îl omorâse pe Fries (devenind prin mutații Îngheț) și probabil a omorât-o pe soția lui bolnavă, Nora. Batman trebuie să găsească o cale să-l aducă pe Boyle pe calea cea dreaptă înainte ca Îngheț să se răzbune.

Heart of Ice a trimis serialul pe culmile faimei după câștigarea unui premiu Emmy.

"Feat of Clay: Part I" Roland Daggett 020 Dick Sebast Marv Wolfman & Michael Reaves (Interpretare de Marv Wolfman) 8 Septembrie 1992
Rezumatul: Bruce Wayne este învinovățit de încercarea de a-l ucide pe Lucius Fox. Adevăratul făptaș este un actor și un maestru al deghizărilor numit Matt Hagen, care a fost desfigurat într-un accident de mașină cu ani în urmă. În scopul de a-și păstra faima, el a început să lucreze în secret pentru Roland Daggett, care îl aprovizionează cu livrare lunară de cremă de față specială cunoscută ca Renuyu (un joc de cuvinte între "Renew You", care poate să-i remodeleze fața înapoi la normal pe o perioadă scurtă) și care vrea să obțină Wayne Enterprises pentru expansiunea marketing-ului. Pentru lucrul de mântuială al uciderii, livrarea lui Hagen se anulează, iar când intră în laboratorul lui Daggett pentru mai mult Renuyu, plătește cu propriul său corp, deoarece oamenii lui Daggett îi îmbibă fața în acea formulă. Între timp, Bruce Wayne este arestat și dus în custodie.
"Feat of Clay: Part II" Clayface și Roland Daggett 021 Kevin Altieri Marv Wolfman & Michael Reaves (Interpretare de Michael Reaves) 9 Septembrie 1992
Rezumatul: Bruce Wayne este eliberat din închisoare pe cauțiune. Hagen, după cum se vede, a supraviețuit atentatului la viața sa, dar cu un preț mare: formula i-a intrat în corp și i-a absorbit fiecare celulă, transformându-l într-un mutant. Cu noile lui puteri, Hagen, autointitulându-se Clayface, hotărăște să se răzbune pe Daggett și oamenii lui. Poate Batman să-l aducă pe Daggett în fața justiției și să-l oprească pe Clayface înainte ca oamenii nevinovați să fie răniți?
"It's Never Too Late" Rupert Thorne și Arnold Stromwell 012 Boyd Kirkland Tom Ruegger (Interpretare de Garin Wolf) 10 Septembrie 1992
Rezumatul: Un conflict de interese între șeful crimelor Rupert Thorne și Arnold Stromwell e aproape de sfârșit, și apare când moaretea lui Stromwell este programată într-un restaurant în urma unei explozii cauzate de Thorne. Batman îl salvează în ultimul moment, și îl convinge pe Stromwell să folosească căderea lui în dizgrații cu scopul de a-l atrage pe Thorne într-o capcapă, mai degrabă pentru siguranța soției sale, fiului său bolnav și fratelui său înstrăinat, precum și pentru el însuși.
"Joker's Favor" Joker și Harley Quinn 022 Boyd Kirkland Paul Dini 11 Septembrie 1992
Rezumatul: După ce Charlie Collins accidental îl insultă pe Joker pe șosea pentru niște turbulențe, Clovnul Prințul Crimelor îl pune la colț și îl intimidează făcându-i un "mic favor". Peste doi ani, Joker decide în final cum să-l folosească pe Charlie: să pună o bombă în Universitatea din Gotham, unde Comisarul Gordon ține un discurs la o ceremonie de premiere. Charlie, care pur și simplu trebuie să deschidă o ușă, e sceptic la început, dar pentru binele familiei sale, fără tragere de inimă hotărăște să se supună. Dar este Joker tipul de persoană care lasă un om în viață după ce este insultat?

Debutul partenerei/iubitei lui Joker, Harley Quinn.

"The Cat and the Claw: Part II" Femeia Pisică și Ghiara Roșie 016 Dick Sebast Sean Catherine Derek & Laren Bright (Interpretare de Jules Dennis & Richard Mueller) 12 Septembrie 1992
Rezumatul: Liderul cartelului Ghiara Roșie (cunoscută ca și Ghiara Roșie), atacă un tren militar și fură un virus mortal, pe care intenționează să îl planteze la locul de întâlnire și să-l dezlănțuie dacă nu este plătită răscumpărarea, conducând la prima sa confruntare cu Batman, care este forțat să o lase să fugă. Cam în același timp, Ghiara Roșie și Batman descoperă că Femeia Pisică și Selina Kyle sunt una și aceeași persoană. Pot Batman și Femeia Pisică să pună deoparte neînțelegerile dintre ei și să lucreze împreună pentru a o opri pe Ghiara Roșie înainte să fie prea târziu?
"Pretty Poison" Iedera Otrăvitoare 005 Boyd Kirkland Paul Dini și Michael Reaves (Interpretare de Tom Ruegger) 14 Septembrie 1992
Rezumatul: Când avocatul Harvey Dent ia masa cu Bruce Wayne și logodnica sa Pamela Isley, începe să aibă anumite simptome deoarece este otrăvit. Batman trebuie să-l găsească pe vinovat și să descopere antidotul înainte ca lui Dent să-i sune ceasul.
"Nothing to Fear" Sperietoarea 003 Boyd Kirkland Henry T. Gilroy & Sean Catherine Derek 15 Septembrie 1992
Rezumatul: Batman se luptă cu Sperietoarea și încearcă să-i dejoace planul de a arde Universitatea din Gotham, dar în acest proces este expus gazului de frică al Sperietorii, și este forțat să se lupte cu cel responsabil de moartea părinților lui.
"Be a Clown" Joker 009 Frank Paur Ted Pedersen & Steve Hayes 16 Septembrie 1992
Rezumatul: Fiul Primarului Hamilton Hill, Jordan, devine și mai trist când tatăl său folosește petrecerea de ziua lui drept o întrunire de afaceri, și sfârșește ajungând într-un camion al clovnului închiriat de Hill pentru petrecere, care era de fapt Joker deghizat. Totul depinde de Batman acum, în care Primarul Hill nu are încredere, să salveze băiatul înainte de a fi prea târziu.
"Appointment in Crime Alley" Roland Daggett 026 Boyd Kirkland Gerry Conway, din povestea benzilor desenate de Dennis O'Neil 17 Septembrie 1992
Rezumatul: Roland Daggett, cu ajutorul a doi experți în explozibil, Crocker și Nitro, plănuiește să-l distrugă pe infamul Crime Alley (făcând să pară un accident în subteran) și folosește pământul pentru a-și extinde imperiul afacerior, chiar dacă asta înseamnă să-i omoare pe rezidenți sau să-i forțeze să-și abandoneze casele.
"P.O.V." Gangsteri 007 Kevin Altieri Mitch Brian (Interpretare de Sean Catherine Derek & Laren Bright) 18 Septembrie 1992
Rezumatul: O operațiune polițistă eșuată se termină cu suspendarea celor implicați: Ofițerul Wilkes, Ofițerul Montoya și Harvey Bullock. Interogați de superiorii lor, fiecare dintre ei este forțat să spună ce se întâmplase în acea noapte.
"The Clock King" Regele Ceas 025 Kevin Altieri David Wise 21 Septembrie 1992
Rezumatul: După ce compania sa dă faliment, Temple Fugate ia mantaua Regelui Ceas și continuă să-l cerceteze pe cel pe care-l credea vinovat de pierderi: Primarul Hill, care pur și simplu îl învinovățește pe Fugate pentru că a luat o pauză de cafea neautorizată, care s-a încheiat cu un dezastru. Poate Batman să-l elibereze pe Hill la timp, în ciuda neplăcerilor dintre ei?
"The Last Laugh" Joker 004 Kevin Altieri Carl Swenson 22 Septembrie 1992
Rezumatul: Joker acoperă Orașul Gotham într-un nor de gaz de râs și începe să jefuiască orașul cel țicnit. Dar după ce Alfred este infectat cu acea toxină, Batman e îndemnat să-l oprească pe Joker și să achiziționeze un antidot înainte ca toți cei din Gotham să moară de râs.
"Eternal Youth" Iedera Otrăvitoare 029 Kevin Altieri Beth Bornstein 23 Septembrie 1992
Rezumatul: Câțiva industriași bogați sunt invitați la Centrul de tratament Eternal Youth, și acesta e ultimul loc în care sunt văzuți înainte să dispară. Singura conexiune: trebuiau să facă ceva în legătură cu moartea plantelor. Bruce Wayne primește de asemenea o invitație (deoarece unul dintre dirctorii săi lacomi, care aproape a făcut o înțelegere să distrugă o pădure tropicală înainte ca Bruce să îl forțeze să oprească operațiunea), dar Alfred și "prietena" sa, Maggie, merg în acel loc. Când nu se mai întorc, Batman este nevoit să investigheze, descoperind că stațiunea e condusă de către Iedera Otrăvitoare, și că folosește o formulă să-i transforme pe oameni în copaci umanoizi, incluzându-i pe Alfred și Maggie.
"Two-Face: PT I" Rupert Thorne 010 Kevin Altieri Alan Burnett
(Interpretare de Randy Rogel)
25 Septembrie 1992
Rezumatul: Harvey Dent, participând la o alegere electorală, promite să scape Gotham de crimele și corupțiile lui Rupert Thorne. Placa se schimbă când Thorne îl prinde pe Dent și descoperă cealaltă parte a persoanlității sale: violentul Harv cel Mare și Rău. Thorne încearcă să-l șantajeze pe Dent cu asta, iar lupta din ascunzătoarea lui Thorne se termină cu o explozie ce sfâșie toată pielea de pe partea stângă a corpului lui Dent, în ciuda faptului că Batman încearcă să-l salveze.
"Two-Face: PT II" Rupert Thorne și Două-Fețe 011 Kevin Altieri Randy Rogel 28 Septembrie 1992
Rezumatul: Acum autointitulându-se Două-Fețe, Dent își începe activitatea criminală în Gotham, ruinând afacerile lui Rupert Thorne pentru a-i face pe gangsteri să iasă la lumină. Batman trebuie să găsească o cale să îl oprească pe fostul său prieten înainte ca el și Thorne să se omoare unul pe celălalt.
"Fear of Victory" Sperietoarea 024 Dick Sebast Samuel Warren Joseph 29 Septembrie 1992
Rezumatul: Câțiva sportivi încep să primească scrisori ciudate, având halucinații înspăimântătoare la următorul lor meci. În același timp, un om câștigă mii de dolari de pe urma acestui eveniment. Batman și Robin (care ajunsese infectat), pornesc investigațiile, și ajung la concluzia că altcineva continuă crimele Sperietorii, din moment ce Sperietoare se află în Aziulul Arkham. Sau nu?
"I've Got Batman in My Basement" Pinguinul 013 Frank Paur Sam Graham & Chris Hubbell 30 Septembrie 1992
Rezumatul: În timpul unei lupte cu Batman din cauza unui ou furat, Pinguinul îl îneacă pe Batman cu gaz, deși este salvat de un adolescent detectiv pe nume Sherman și prietena lui Roberta, care îl ascund pe Batman în pivnița lui Sherman destul timp pentru a se vindeca înainte ca Pinguinul să-i găsească.
"Vendetta" Killer Croc 023 Frank Paur Michael Reaves 5 Octombrie 1992
Rezumatul: Detectivul Bullock este arestat pentru răpire. Batman, care nu îl agreează pe Bullock dar cu toate acestea crede că e un om bun, investighează cazul, și descoperă identitatea adevăratului criminal: Killer Croc, care poartă o vendetă împotriva lui Bullock deoarece odată l-a capturat. Poate el să îi reabiliteze numele lui Bullockînainte de a fi prea târziu?
"Prophecy of Doom" Nostromos 019 Frank Paur Dennis Marks (Interpretare de Sean Catherine Derek) 6 Octombrie 1992
Rezumatul: Batman cercetează un cult, numit The Brotherhood, fondat de "misticul" Nostromos după ce a auzit niște povești de la colegii săi despre abilitatea lui de a prezice viitorul. Batman află că Nostromos este de fapt un contra-artist care provoca accidente aproape fatale să obțină convingerea fermă a cetățenilor de clasă superioară din Gotham. Poate Batman să oprească acest șiretlic înainte de a fi prea târziu?
"The Forgotten" Boss Biggis 008 Boyd Kirkland Jules Dennis, Richard Mueller & Sean Catherine Derek 8 Octombrie 1992
Rezumatul: În timp ce investighează disparițiile anumitor persoane din Gotham, Bruce Wayne este răpit. Captiv într-un cerc de bande criminale și suferind de amnezie, va fi el în stare să evadeze și să elibereze și restul prizonierilor?
"Mad as a Hatter" Pălărierul Nebun 027 Frank Paur Paul Dini 12 Octombrie 1992
Rezumatul: Savantul deplorabil de la Wayne Industries Jervis Tetch nu e în stare să o cucerească pe fata pe care o iubește, Alice, secretara. Când se desparte de prietenul său, ei doi se împrietenesc, acesta simțind o pasiune pentru ea, până când prietenul ei o întâlnește din nou și o cere în căsătorie. Furios, Tetch decide să ia problema în propriile mâini, și își ia o nouă identitate: Pălărierul Nebun, folsindu-și controlul minții îi forțează pe cei care l-au supărat de-a lungul vieții să devină sclavii lui.
"The Cape and Cowl Conspiracy" Josiah Wormwood 031 Frank Paur Elliot S. Maggin 14 Octombrie 1992
Rezumatul: Baron Jozek, supărat pe Batman pentru că l-a umilit la o petrecere (datorită conexiunilor lui Jozek cu lumea de dedesubt), îl închiriază pe Josiah Wormwood, un maestru în asamblarea capcanelor pentru victimele sale, să-l vâneze pe Batman și să-i aducă mantia și masca.
"Perchance to Dream" Pălărierul Nebun 030 Boyd Kirkland Laren Bright & Michael Reaves (Interpretare de Joe R. Lansdale) 19 Octobrie 1992
Rezumatul: Bruce Wayne se trezește într-o dimineată și află că viața lui e de-a dreptul cu susul în jos: Părinții lui trăiesc, Peștera nu există, Alfred nu își mai amintește de Robin, iar el este logodit cu Selina Kyle. Oricum, asta nu înseamnă că Batman nu mai e prin preajmă, și Bruce începe să se întrebe ce s-a întâmplat, în special după ce vede caracteristicile unui vis în noua sa viață.
"The Underdwellers" Sewer King 006 Frank Paur Tom Ruegger (Interpretare de Jules Dennis & Richard Mueller) 21 Octombrie 1992
Rezumatul: Batman cercetează o serie de jafuri bizare pe străzile din Gotham și dă peste o bandă de copii - batjocoriți de lume care sunt siliți să fure de către stăpânul lor, Sewer King.
"Night of the Ninja" Kyodai Ken 035 Kevin Altieri Steve Perry 26 Octombrie 1992
Rezumatul: Un ninja misterios jefuiește sucursalele Wayne Enterprises, iar Batman descoperă că acel ninja cunoaște aceleași tehnici de luptă ca și el. Un mare necaz abătut asupra lui Bruce Wayne îl face să realizeze că singurul care s-ar potrivi cu personalitatea lui este: Kyodai Ken, un vechi rival al lui Wayne de pe vremea când era în Japonia, și care fusese dat afară din dojo după ce intenționase să-l jefuiască, doar pentru a fi oprit de Wayne. Ken, s+a întors, și acum caută răzbunare.
"The Strange Secret of Bruce Wayne" Hugo Strange, Joker, Două-Fețe și Pinguinul 037 Frank Paur David Wise (Bazat pe o poveste a lui Steve Englehart) 29 Octombrie 1992
Rezumatul: După ce un judecător este rănit în timpul unei lupte cu câțiva gangsteri pentru bani, Bruce Wayne decide să plece într-o excursie în Yucca Springs, o stațiune unde judecătorul fusese în vacanță, și să meargă la Dr. Hugo Strange, un medic psihiatru. Curând Bruce realizează că Strange a inventat o mașinărie care extrage cele mai întunecate secrete ale oamenilor din mințile lor și le transferă pe o bandă video—iar acum Strange a aflat identitatea secretă ca Batman a lui Bruce și plănuiește să o dezvăluie unora dintre cei mai mari șefi ai crimelor din Gotham.
"Tyger Tyger" Emile Dorian 042 Frank Paur Michael Reaves și Randy Rogel (Interpretare de Cherie Wilkerson) 30 Octombrie 1992
Rezumatul: Selina Kyle este răpită de către inginerul de mutații genetice Dr. Emile Dorian și devine ultimul său experiment pentru a-i face rost hibridului său pisică-om numit Tygrus o colegă. Batman laflă acest lucru și pleacă pe insulă pentru a o elibera pe Selina. Este capturat și forțat să intre într-un joc periculos de-a șoarecele și pisica cu Tygrus pe urmele sale prin toată jungla din insulă.
"Dreams in Darkness" Sperietoarea 028 Dick Sebast Judith & Garfield Reeves-Stevens 3 Noiembrie 1992
Rezumatul: Batman e incarcerat în Azilul Arkham după ce este expus gazului fricii al Sperietorii și suferă de halucinații care aproape îl fac să rănească oameni nevinovați. Batman știe că Sperietoarea a evadat pentru a doua oară și plănuiește să împrăștie toxina în aer. Va reuși Batman să-și revină și să scape din Arkham înainte ca Sperietoarea să îngenunchieze Gotham-ul?
"Beware the Gray Ghost" Bombardierul Nebun 018 Boyd Kirkland D. O'Flaherty & Tom Ruegger (Interpretare de Garin Wolf & Tom Ruegger) 4 Noiembire 1992
Rezumatul: Simon Trent, un actor bine cunoscut pentru rolul său ca "Fantoma Cenușie", este în pragul abandonului în ceea ce privește cariera sa. Pentru a se salva, vinde toate amintirele sale legate de Fantoma Cenușie. Imediat după asta, o serie de crime asemănătoare vechiului show încep să apară. Batman, fiind inspirat de acel spectacol să devină luptătorul contra criminalilor care este acum, merge la Trent pentru ajutor, și se aliază pentru a pune capăt cimelor. Vocea lui Simon Trent este a nimeni altuia decât a lui Adam West, actorul care l-a interpretat pe Bruce Wayne în serilalul de televiziune din anii '60 Batman.
"Cat Scratch Fever" Roland Daggett și Profesorul Milo 036 Boyd Kirkland Sean Catherine Derek November 5, 1992
Rezumatul: Batman trebuie să oprească planul lui Roland Daggett de a lansa un virus viral proiectat de Profesorul Milo in Gotham cu ajutorul pisicilor vagaboande. Cazul capată o nouă importanță atunci când Femeia Pisică este infectată cu virusul în timpul căutării pisicii ei dispărute, Isis.|colspan="6"|
"Terror in the Sky" Man-Bat 045 Boyd Kirkland Steve Perry, Mark Saraceni November 9, 1992
Rezumatul:Atunci când un liliac de mărimea unui om jefuiește portul Gotham, Batman suspectează că Dr. Kirk Langstrom pune la cale vechile sale trucuri, luând formula Omului-Liliac din nou. Batman nu este singurul. Soția lui Kirk, Francine, este atât de stresata de soțul ei încât decide să îl părăsească. După investigații ulterioare, Batman descoperă că acest Om-Liliac nu este Kirk, ci altcineva.
"I Am the Night" Jazzman 049 Boyd Kirkland Michael Reaves November 10, 1992
Rezumatul: La aniversarea morții părinților lui Bruce, Batman o însoțeste pe Leslie Thompkins la Aleea Crimei pentru a pune trandafiri în locul unde aceștia au fost împușcați. Între timp, Comisarul Gordon îl urmărește pe James "The Jazzman" pentru a-l aresta în timpul unui trafic de droguri. Batman a promis să fie acolo, dar întârzie, ajungând în timpul unui schimb de focuri. Acesta ajuta la înfrangerea gansterilor și îl arestează pe Jazzman, cu prețul rănirii grave a lui Gordon. Incidentul îl traumatizează pe Batman, care decide să renunțe la lupta împotriva criminalității, în ciuda faptului că Jazzman evadează din închisoare pentru răzbunarea personală împotriva lui Gordon (care l-a mai trimis la închisoare în urmă cu șase ani).
"Moon of the Wolf" Omul Lup 043 Dick Sebast Len Wein November 12, 1992
Rezumatul: Batman investighează apariția în Gotham a unei creaturi asemănătoare unui vârcolac, fără a realiza că monstrul este de fapt unul din asociații lui Bruce Wayne, Anthony Romulus, fost campion Olimpic. În spatele acestui plan se află coruptul chimist Profesor Milo.
"Almost Got 'Im" Jokerul, Harley Quinn, Două-fețe, Killer Croc, Poison Ivy and Pinguinul 046 Eric Radomski Paul Dini November 11, 1992
Rezumatul: Jokerul, Killer Croc, Pinguinul, Două-Fețe și Poison Ivy se întâlnesc la o masă de poker, fiecare spunând o poveste despre momentul în care aproape l-au înfrânt pe Batman. În același timp, Harley Quinn este pe punctul de a o ucide pe Femeia Pisică. Va fi Batman în stare să o salveze?
Christmas with the Joker The Joker 002 Kent Butterworth Eddie Gorodetsky November 13, 1992
Rezumatul: After escaping Arkham Asylum on Christmas Eve, The Joker takes over Gotham's airwaves and terrorizes the city. He then challenges Batman and Robin to find his hidden TV studio and free his hostages, Commissioner Gordon, Detective Bullock, and Summer Gleason, before midnight.
"Heart of Steel: Part I" H.A.R.D.A.C. 038 Kevin Altieri Brynne Stephens November 16, 1992
Rezumatul: Several robberies take place at major companies, including Wayne Enterprises, and Bruce Wayne, as Batman, discovers the thief to be a mechanical briefcase. Bruce meets with his old friend, Karl Rossum, an expert in robotics who lost his daughter to a disease years ago. He also meets Rossum's assistant, Randa Duane, and Rossum's ultimate creation: a prototype A.I. known as Holographic Analytical Reciprocating Digital Computer (H.A.R.D.A.C.) Bruce invites Duane to dinner, and around the same time, certain civilians start acting strangely. Most surprising is when Duane unexpectedly leaves Wayne Manor while Bruce is on the phone, and the entire Batcave turns on Batman.
"Heart of Steel: Part II" H.A.R.D.A.C. 039 Kevin Altieri Brynne Stephens November 17, 1992
Rezumatul: Batman manages to free himself from the Batcave's clutches, and brings it back under his control, although he fails to track Duane down. Barbara Gordon approaches Batman to inform him of her father's sudden change in behaviour. A brutal fight between Batman and Detective Bullock ensues, during which Batman pushes Bullock onto the Bat Signal, and reveals him to actually be an android, meaning that the real Bullock and James Gordon have gone missing, and Batman knows who the culprit is: H.A.R.D.A.C. Can he stop the evil supercomputer before it's too late?
"If You're So Smart, Why Aren't You Rich?" The Riddler and Daniel Mockridge 040 Eric Radomski David Wise November 18, 1992
Rezumatul: Edward Nygma creates the game, "The Riddle of the Minotaur", and makes millions for the company Competitron. He is then fired by his superior, Daniel Mockridge, who wants the profits for himself. Nygma vows revenge, and two years later, he takes up the mantle of the Riddler and traps Mockridge inside a life-sized version of the Minotaur maze. Batman's sympathy is with Nygma, but he and Robin have to stop him before he kills Mockridge, despite the fact that Mockridge cannot legally be brought to justice.
"Joker's Wild" The Joker 041 Boyd Kirkland Paul Dini November 19, 1992
Rezumatul: Cameron Kaiser builds a Casino Hotel modeled after the Joker, called the Joker's Wild. The Joker sees this on the news, and, enraged, escapes from Arkham again, with one thought on his mind: destroying the casino, unaware that this is exactly what Kaiser wants him to do as part of an insurance claim.
"His Silicon Soul" H.A.R.D.A.C. 062 Boyd Kirkland Marty Isenberg, Robert N. Skir November 20, 1992
Rezumatul: When a Batman impersonator appears in Gotham City, the real Batman deduces that Karl Rossum is somehow involved and confronts the inventor. The other Batman, a duplicate, then shows up and a battle between the two takes place. After the duplicate Batman escapes, it begins its campaign to recreate H.A.R.D.A.C.'s goals of a robotic society.
"Off Balance" Count Vertigo 050 Kevin Altieri Len Wein November 23, 1992
Rezumatul: While following Count Vertigo's trail, Batman encounters Talia, daughter of the head of the Society of Shadows, who was sent by her father to prevent the capture of a sonic drill that the Count stole. But after his identity is mistakenly revealed to Talia, Batman remains off-balance as to where her true loyalties lie.
"What is Reality?" The Riddler 048 Dick Sebast Marty Isenberg, Robert N. Skir November 24, 1992
Rezumatul: Seeking to prove once and for all that his is the superior mind, the Riddler lures Batman into a riddle-solving contest inside the virtual reality of a computer game in order to save Police Jim Gordon's life. In the course of solving the riddles and escaping the Riddler's traps, Batman learns that he is able to manipulate the virtual reality landscape much like the Riddler does.
"The Laughing Fish" The Joker and Harley Quinn 034 Bruce W. Timm Paul Dini (Based on a Steve Englehart story) January 10, 1993
Rezumatul: Fishermen discover that Gotham's fish all have the Joker's colors and signature smile. Batman investigates, and realises that the Joker is hoping to make money off of these new fish by having them trademarked. After two government employees are killed by Joker toxin, Batman examines that specific fish, and sees that it is actually a Japanese one, meaning that the Joker is hiding at the Aquarium. Bullock tracks the Joker down, but is captured and used as live shark bait as part of a trap for Batman. Can Batman save him in time?
"Harley and Ivy" The Joker, Harley Quinn and Poison Ivy 056 Boyd Kirkland Paul Dini January 18, 1993
Rezumatul: When the Joker fires Harley, she tries going on a crime spree of her own, joining up with Poison Ivy, and the two become Gotham's Queens of Crime, much to Joker's fury.
"The Mechanic" The Penguin and Falcone 055 Kevin Altieri Steve Perry, Laren Bright January 24, 1993
Rezumatul: Thanks to a freak accident during a high-speed chase, the Batmobile is virtually demolished. After Batman takes the car to his personal mechanic, Earl Cooper, the Penguin makes his move and tampers with the Batmobile, putting it under his control.

The Penguin tampering with the Batmobile is reminiscent of a major scene in Batman Returns, where The Penguin commands the Red Triangle Circus Gang to sabotage the Batmobile as part of a plan to falsely incriminate Batman.

"The Man Who Killed Batman" The Joker, Harley Quinn and Rupert Thorne 051 Bruce W. Timm Paul Dini February 1, 1993
Rezumatul: When a small time gang member seemingly kills Batman by accident, he gets involved with gangs all over Gotham, as well as the Joker and Rupert Thorne.
"Zatanna" Montague Kane 054 Dick Sebast, Dan Riba Paul Dini February 2, 1993
Rezumatul: When the glamorous magician Zatanna is framed for a robbery during her act, Batman swings to her defense. Zatanna is grateful though a little puzzled by the Dark Knight's commitment to prove her innocence, but the two heroes unite and use the skills her father, Zatara, taught them to expose and combat the culprit: an evil illusionist named Montague Kane.
"Robin's Reckoning: Part I" Tony Zucco 032 Dick Sebast Randy Rogel February 7, 1993
Rezumatul: During a fight with some gangsters at a construction yard, Batman and Robin learn the name of their boss: Billy Marin. While Robin looks forward to going up against Marin, Batman becomes distant, and after a falling out at the Batcave, Batman doesn't allow Robin to accompany him on the search for Marin. Robin investigates on the Batcomputer, and soon realises that Billy Marin is not the boss' real name. Rather, it is an alias of Tony Zucco, the man who killed his parents.

Won the 1993 Emmy for Outstanding Animated Program (for Programming Less Than One Hour)

"Birds of a Feather" The Penguin 047 Frank Paur Chuck Menville February 8, 1993
Rezumatul: Veronica Vreeland is looking for a way to create a splash with her next party and arrives at the idea of having a former criminal in attendance—especially if there's one whose manners would create a stir. Penguin, who has recently reformed, fits the bill perfectly. In the process of convincing the Penguin to come to her party, Veronica finds she likes the corpulent little guy. For his part, the Penguin begins to fall in love with her, until he overhears that he is merely being used...
"Robin's Reckoning: Part II" Tony Zucco 033 Dick Sebast Randy Rogel February 14, 1993
Rezumatul: Robin sets out to find Tony Zucco, all the while plagued by the memories of his parents' death and how Bruce took him in as his own son. Eventually, Batman finds Zucco at an old amusement park, but breaks his leg during the fight. Robin arrives, and prepares to kill Zucco in revenge. He initially scoffs Batman's advice, but realises that justice and revenge are not the same. Zucco is arrested, and Batman makes amends with Robin, stating that he wouldn't let Robin accompany him under the fear of Zucco killing him.
"Blind as a Bat" The Penguin 059 Dan Riba Mike Underwood, Len Wein February 22, 1993
Rezumatul: The Penguin steals an experimental helicopter from an air show, causing an explosion that temporarily blinds Bruce Wayne. Batman knows he won't be able to wait until his vision returns to track the Penguin down, but will he be able to do so without the use of his eyes?
"Day of the Samurai" Kyodai Ken 044 Bruce W. Timm Steve Perry February 23, 1993
Rezumatul: Kyodai Ken kidnaps Kairi, daughter of Yoru Sensei, the martial arts instructor who taught both Kyodai and Bruce. The ninja's ransom for her is a scroll that teaches the location of the fabled Death Touch.
"See No Evil" Ventrix 017 Dan Riba Martin Pasko February 24, 1993
Rezumatul: Lloyd "Eddie" Ventrix is on the verge of losing his daughter, Kimberly, to his ex-wife, Helen, due to his past as an con artist. Determined not to lose Kimberly, Ventrix dons a suit, stolen from where he used to work while on parole, which grants the user invisibility but also becomes highly toxic, and poses as Kimberly's imaginary friend, Mojo, while stealing jewellery for her. Can Batman solve the mystery crimes and stop Ventrix, and at the same time, save his life, despite the fact that he can't even see him? Michael Gross, who provided the voice of Ventrix, would later go on to voice Warren McGinnis in Batman Beyond.
"The Demon's Quest: Part I" Ra's al Ghul 060 Kevin Altieri Dennis O'Neil May 3, 1993
Rezumatul: When Robin is mysteriously abducted from his college campus, the Batman begins a fruitless search ... until he is astounded by the sudden appearance in the Batcave of Ra's Al Ghul. Ra's quickly reveals that his daughter, Talia, has been abducted under circumstances similar to Robin's, suggesting that the same persons are responsible. So begins an uneasy truce between the Batman and 'The Demon'.
"The Demon's Quest: Part II" Ra's al Ghul 061 Kevin Altieri Dennis O'Neil & Len Wein May 4, 1993
Rezumatul: After freeing Talia from her father's clutches and escaping from an avalanche, Batman and Robin follow the only clue they have - the word 'Orpheus'. After discovering that 'Orpheus' is Ra's private satellite that will orbit over the Sahara, the duo travel to the Demon's desert stronghold. There, Batman learns that the satellite is actually a weapon which will explosively destroy all the Lazarus Pits simultaneously, throughout the world, destroying all the life that exists.
"Read My Lips" The Ventriloquist 064 Boyd Kirkland Alan Burnett & Michael Reaves (Teleplay by Joe R. Lansdale) May 10, 1993
Rezumatul: A brand new gang has made its debut committing the slickest crimes ever, thanks to the gang leader, Scarface. It's up to Batman to stop Scarface and his "dummy", the Ventriloquist.
"Fire from Olympus" Maxie Zeus 063 Dan Riba Judith and Garfield Reeves-Stevens May 24, 1993
Rezumatul: Believing himself to be the reincarnation of the Greek God Zeus, mad shipping magnate Maxie Zeus hijacks an experimental electron cannon. Mounting the weapon atop his penthouse, Maxie plans to rain 'lightning bolts' down on the "wicked mortals" of Gotham City.
"Shadow of the Bat: Part I" Two-Face, Rupert Thorne and Gil Mason 057 Boyd Kirkland D. O'Flaherty & T. Ruegger September 13, 1993
Rezumatul: When Commissioner Gordon is framed for taking bribes from Rupert Thorne, his daughter Barbara pleads with Batman to show up at a rally being put on in the commissioner's behalf. But when Batman disappears after finding the person behind the frame-up, Barbara takes the law into her own hands as Batgirl.
"Shadow of the Bat: Part II" Two-Face and Gil Mason 058 Frank Paur Brynne Stephens September 14, 1993
Rezumatul: Robin discovers that Gil Mason is in league with the underworld and goes to investigate him. He encounters Batgirl along the way, and go their separate ways to stop Mason. They then meet again to learn that Gil is working with Two-Face to take out Gordon, and have Batman (as Matches Malone) captured.
"Mudslide" Clayface 052 Eric Radomski Alan Burnett September 15, 1993
Rezumatul: Clayface is falling apart—literally. His clay-like body is disintegrating. Fortunately, a scientist he knew from his movie star days is working on a remedy. However, Hagen is forced to steal money to pay for the expensive components of the remedy. That is, however, until one of his targets is Wayne Biomedical Labs...
"The Worry Men" The Mad Hatter 065 Frank Paur Paul Dini September 16, 1993
Rezumatul: Wealthy socialite Veronica Vreeland returns from Central America bringing tiny handmade dolls for all her friends. According to native legend, once placed under a pillow the dolls do the sleeper's worrying for them. Unknown to Veronica or her guests, each of the dolls was made by the Mad Hatter, and contains a tiny microchip which plants hypnotic suggestions inside the sleepers' brains.
"Paging the Crime Doctor" Rupert Thorne 053 Frank Paur Mike W. Barr, Laren Bright September 17, 1993
Rezumatul: Dr. Matthew Thorne, losing his medical license and forced into becoming the crime doctor by his younger brother, crime boss Rupert Thorne, must perform delicate surgery on Rupert. He can't do it alone, and kidnaps Dr. Leslie Thompkins to assist. Batman discovers Leslie's disappearance, and rushes to track her down.

Sezonul doi (1994-1995)[modificare | modificare sursă]

Because of the success the show was enjoying, while the 65 episodes of the first season were still airing, the Fox Network executives ordered a second season of 20 more episodes. The second season featured Robin more prominently and was titled The Adventures of Batman & Robin.

The network reduced the series to airing only weekly, Saturday mornings. Once fifteen of the twenty episodes had premiered (five were held back until the following September), the weekday slot was restored to repeats of the entire run, with the first season's episodes given the second season's title, The Adventures of Batman & Robin, for all remaining Fox showings and a few VHS releases.

These episodes and the last nine of the first season were released in the correct production order as part of the Batman: The Animated Series Volume Three DVD boxset. Select episodes of the second season on the DVD boxset feature the first season's opening theme, mainly the ones that don't feature Robin.

# Title Villain(s) Director Writer Airdate
070 „House & Garden” Poison IvyBoyd KirklandPaul DiniMay 2, 1994
Not only has Poison Ivy been released from Arkham Asylum, but she's also married her doctor and settled down to help him raise his two sons. Still, wealthy Gotham bachelors are being poisoned and robbed in ways that exactly mirror Ivy's old crimes. The attacks take a personal turn when Dick Grayson is kidnapped by the mysterious assailant. Is Ivy responsible? And if so, how can Batman prove it? 
066 „Sideshow” Killer CrocBoyd KirklandMichael ReavesMay 3, 1994
En route to an upstate prison, Killer Croc escapes and leads Batman on a dangerous chase through the wilderness. After throwing Batman temporarily off his trail, the reptile-man takes refuge with a group of retired circus freaks, and convinces them to help him. When Batman arrives, Croc and the freaks band together to capture him. 
069 „Avatar” Ra's al GhulKevin AltieriMichael ReavesMay 9, 1994
A mystic Egyptian scroll donated to the Gotham museum by Bruce Wayne is stolen by Ra's Al Ghul, and Batman and Talia must join forces to prevent the power-mad Ra's from unlocking the scroll's secrets of life and death. Their quest takes them to a hidden temple deep beneath the Egyptian desert. There, the Dark Knight is forced into a terrifying battle with an ancient Egyptian sorceress. 
068 „Trial” The whole Arkham AsylumDan RibaPaul Dini & Bruce W. TimmMay 16, 1994
Gotham's new D.A. is out to capture Batman, but both she and him end up captured by a gang of criminals instead. They are soon put on a kangaroo trial by Joker (the judge), Two-Face (the prosecutor), the Ventriloquist (the bailiff), Poison Ivy, Harley Quinn, the Mad Hatter, Killer Croc, the Scarecrow, the Riddler and other criminals. If the defense (Batman and the D.A.) can prove that Batman is not the cause for everyone's turn to crime, they will be set free. When the jury gives the verdict of 'not guilty', the villains have little intention of following through on their deal... 
072 „Harlequinade” The Joker & Harley QuinnKevin AltieriPaul DiniMay 23, 1994
Joker steals an atomic bomb, and it's up to Batman and Robin to find and stop him. Since there's no time to spare, the duo enlist the help of Harley Quinn to track Joker down. Throughout the episode, it is briefly discussed how Harley met Joker. 
075 „Bane” Bane, Killer Croc & Rupert ThorneKevin AltieriMitch BrianSeptember 10, 1994
Batman comes face to face with his most powerful adversary yet, the chemically-enhanced assassin Bane. Originally hired by Rupert Thorne to kill Batman, Bane plans on taking control of Thorne's criminal empire once Batman is destroyed. It's a fight to the death with all of Gotham in the balance as Batman takes on the man who has vowed to break the Bat. 
071 „The Terrible Trio” The Terrible TrioFrank PaurAlan Burnett & Michael ReavesSeptember 11, 1995
Three wealthy, bored friends of Bruce Wayne decide to seek new thrills by becoming master criminals. As the Fox, the Shark and the Vulture - masters of land, sea and air - the Terrible Trio pick Gotham clean, until they encounter one person who cannot be bought off—Batman. 
078 „Showdown” Ra's al GhulKevin AltieriKevin Altieri, Paul Dini, Bruce W. Timm & Joe R. Lansdale (teleplay)September 12, 1995
Ra's al Ghul narrates a story from his past in which Jonah Hex stops his plan to destroy the new transcontinental railroad using a blimp. 
074 „Catwalk” Catwoman & The VentriloquistBoyd KirklandPaul DiniSeptember 13, 1995
Anxious to take up her old ways as Catwoman, Selina Kyle joins forces with the Ventriloquist and Scarface to humiliate socialite Veronica Vreeland. But the real victim is Catwoman herself, who has been secretly set up by Scarface to take the fall for another robbery. Batman has to intercede before the furious feline makes things worse by killing the double-talking Ventriloquist. 
067 „A Bullet for Bullock” Vinnie the SharkFrank PaurMichael ReavesSeptember 14, 1995
Someone has put a hit out on Gotham's toughest cop, Harvey Bullock. After surviving several near misses, Bullock realizes he has no choice but to ask his arch-rival Batman to help him discover who is behind the murder attempts. During their investigation Bullock learns that his gruff and mean-spirited manner has created enemies in the unlikeliest of people. 
077 „The Lion and the Unicorn” Red ClawBoyd KirklandDiane Duane, Philip Morwood & Steve PerrySeptember 15, 1995
The Red Claw organization kidnaps Alfred, seeking a code they need to arm a weapon of mass destruction that Alfred knows from his days as a British secret agent. 
080 „Second Chance” Two-Face, The Penguin & Rupert ThorneBoyd KirklandPaul Dini & Michael ReavesSeptember 17, 1994
Just before he is to undergo the operation that will restore his face, and possibly his sanity, Two-Face is kidnapped by a mysterious villain. Batman and Robin split up to nab the criminal mastermind behind the scheme. Is it the Penguin, Rupert Thorne, or someone with a more personal reason for hating Harvey Dent? 
079 „Riddler's Reform” The RiddlerDan RibaAlan Burnett, Paul Dini & Randy RogelSeptember 24, 1994
The Riddler is hired to work for a toy company, vowing to turn over a new leaf. Batman and Robin refuse to believe he has changed, and the Riddler soon realises he is still obsessed with outsmarting and defeating them. 
076 „Baby-Doll” Baby-DollDan RibaPaul DiniOctober 1, 1994
A former child star named Mary Dahl has become bitter and insane after falling into obscurity and realizing she has a disorder that prevents her body from growing to adulthood, thus biologically cursed with literal eternal youth. She kidnaps her TV family, who all led more successful lives and careers than her, and holds them prisoner on an abandoned sound stage. While Robin works fast to free the actors from Baby-Doll's explosive death-trap, Batman pursues the tiny fiend through a deadly carnival fun house. 
073 „Time Out of Joint” Clock KingDan RibaAlan BurnettOctober 9, 1994
The Clock King returns to continue his vendetta against Mayor Hill. This time the time-obsessed criminal hopes to murder Hill with the help of a stolen invention that allows him to warp time and travel at super-speed. Securing another device from its creator, Batman and Robin take on the Clock King in a furious high-speed battle for the mayor's life. 
081 „Harley's Holiday” Harley Quinn, The Scarecrow & Boxy BennettKevin AltieriPaul DiniOctober 15, 1994
Harley Quinn is released back into society, proved to be sane. After a misunderstanding at a clothing store, however, a snowball of comedic chaos builds around her. 
083 „Make 'Em Laugh” The Joker, Condiment King, Pack Rat, Mighty Mom & Mad HatterBoyd KirklandPaul Dini & Randy RogelNovember 5, 1994
Gotham City is plagued by a rash of oddball crimes, all committed by bizarre villains. Batman and Robin investigate, discovering the "criminals" are actually famous comedians brainwashed by the Joker. It seems the comedians had the disguised Joker tossed out of the annual Gotham Comedy Competition the year before and the jealous clown has sworn to destroy their reputations in return. 
085 „Batgirl Returns” Catwoman & Roland DaggettDan RibaMichael Reaves & Brynne StephensNovember 12, 1994
While Bruce is in Europe on a Wayne Enterprises business trip, the theft of a jade cat statue occurs at Gotham State University. Barbara Gordon again becomes Batgirl to investigate, only to run into Catwoman, who is also investigating, pointing out that the acid residue used to destroy the security system is not her style. The two team up to find the statue, with Robin tailing them, and things go from bad to worse when Roland Daggett is revealed to be involved. 
082 „Lock-Up” Lock-Up, The Ventriloquist, Harley Quinn & The ScarecrowDan RibaPaul DiniNovember 19, 1994
Lyle Bolton, the new head of security at Arkham, is fired for his atrocious mistreatment of the inmates. Six months later, Bolton becomes the vigilante Lock-Up, and decides to put who he feels responsible for the ruin of the city behind bars. It's up to Batman and Robin to save his victims. 
084 „Deep Freeze” Mr. Freeze & Grant WalkerKevin AltieriPaul Dini & Bruce W. TimmNovember 26, 1994

Mr. Freeze is sprung from Arkham by aging billionaire Grant Walker, who is looking to freeze the world and recreate it according to his own design. Batman and Robin infiltrate the billionaire's underwater city and combat both high-tech robots and Mr. Freeze himself, who has personal reasons to do Walker's bidding and cover the Earth in a new ice age.

Walker's plot to freeze the world with a giant cannon was later used in Batman & Robin, where Mr. Freeze uses advanced technology to turn an observatory telescope into a freezing cannon to freeze a part of Gotham City and hold the city to ransom. Also, one of Karl Rossum's toy robots is an obvious tribute to the character "Bat-Mite". 

Noile Aventuri cu Batman[modificare | modificare sursă]

Sezonul unu (1997-1998)[modificare | modificare sursă]

Noile Aventuri cu Batman

Trei ani după ce al doilea sezon din Batman: Serialul de Animație a fost produs, show-ul a fost mutat din Fox Network în The WB Network, care difuza și producea Superman: Serialul de Animație. Aceste show-uri făceau parte dintr-un segment de o oră numit Noile Aventuri cu Batman/Superman. The WB Network a vrut mai multe episoade din Batman: Serialul de Animație, deci două sezoane noi de 24 de episoade au fost produse, care înfățișeau un format diferit și mai multă atenție asupra peronajului Batman.

Ca o adăugire la cerințele rețelei, producătorii au decis să potrivească stilul grafic după cel din Superman: Serialul de Animație, deci toate personajele și obiectele au fost reeditate ca "prieteni animați" cu mai puține linii, de obicei referire făcută de fani și de staff-ul creativ ca o "restructură" (sau o alternativă pentru un "nou aspect"). Un stil grafic asemănător a fost folosit mai târziu în restul UADC (Universul Animat DC).

Setul DVD al serialului este etichetat cu Batman: Serialul de Animație - Volumul Patru (din Noile Aventuri cu Batman), cel ami probabil să stabilească conexiunile cu seria originală.

# Titlu Răufăcător(i) Director Scriitor Difuzare
001 „Holiday Knights” Joker, Harley Quinn, Clayface și Iedera OtrăvitoareDan RibaPaul Dini13 Septembrie 1997
Trei scene de Sărbători. (1) Iedera Otrăvitoare și Harley Quinn îl răpesc pe Bruce Wayne și folosesc cărțile lui de credit pentru o ieșire la cumpărături. (2) În timpul căutării unui cadou pentru tatăl ei, Barbara Gordon zărește un gup de tâlhari care se dovedesc a fi porțiuni din Clayface. (3) Batman și Robin încearcă să îl oprească pe Joker de la uciderea mulțimii de la Festivalul Anului nou dn Gotham City. Notă: Acest episod ia locul după episodul "Sins of the Father." 
002 „Sins of the Father” Două-FețeCurt GedaRich Fogel20 Septembrie 1997
Tânărul orfan Tim Drake devine mâna dreaptă a lui Batman când ajunge implicat într-unul din planurile diabolice ale lui Două-Fețe. 
003 „Cold Comfort” D-l ÎnghețDan RibaHilary J. Bader11 Octombrie 1997
După evenimentele din "Sub-Zero", D-l Îngheț este forțat să fie atașat unui nou corp robotic. Soția sa Nora a fost reînviată, dar crezându-l mort, se recăsătorește și pleacă din Gotham. Dacă Îngheț nu poate avea o viață fericită, atunci nimeni nu poate, deci începe să umilească orașul distrugând visurile și sentimentele oamenilor, deci ei pot simți aceeași durere pe care o simte și el. 
006 „Never Fear” SperietoareaKenji HachizakiStan Berkowitz1 Noiembrie 1997
Sperietoarea dezvoltă o nouă toxină, care în loc să inducă frică, o elimină, făcându-i pe oameni neputincioși și periculoși. 
005 „You Scratch My Back” Femeia PisicăDan RibaHilary J. Bader15 Noiembrie 1997
Încercând să mărească distanța dintre el și Batman, Nightwing (Aripa Nopții) pleacă pe cont propriu să oprească un cerc de contrabandă și obține ajutorul neașteptat din partea Femeii Pisică. 
004 „Double Talk” VentrilogulCurt GedaRobert Goodman22 Noiembrie 1997
Lui Arnold Wesker îi este dat drumul din Arkham, complet eliberat de personalitatea sa meschină. Dar vechea bandă a lui Scarface, având nevoie de șef lor, încearcă să-l facă pe Wesker să se întoarcă la vechile sale obiceiuri. 
007 „Joker's Millions” Joker, Harley Quinn, Pinguinul și Iedera OtrăvitoareDan RibaPaul Dini21 Februarie 1998
Șeful crimelor Edward "Regele" Barlow moare și în testament îi lasă rivalului său, Joker, o mare încântare. Joker imediat pleacă la cumpărături, chiar căutând un înlocuitor pentru Harley Quinn, dar realizează prea târziu că toți banii lui sunt falși. 
008 „Growing Pains” ClayfaceAtsuko TanakaPaul Dini and Robert Goodman28 Februarie 1998
Robin se luptă pentru a salva o fată amnezică, ce este metamorfozată în noroi de către "tatăl" ei, care e de fapt Clayface. Deoarece a creat-o din propriul său corp, acum intenționează să o reabsoarbă. 
009 „Love is a Croc” Baby-Doll și Killer CrocButch LukicSteve Gerber11 Iulie 1998
Baby Doll se îndrăgostește de Killer Croc, iar perechea formată devine unduo de criminali de mare succes. Oricum, parteneriatul lor se destramă când Baby Doll își dă seama că Croc doar o folosește pentru a-și progresa propria carieră criminalistică. 
010 „Torch Song” FireflyCurt GedaRich Fogel13 Iunie 1998
Un inginer pirotehnic, Garfield Lynns, este dat la o parte de o mare cântăreață numită Cassidy. Lynns devine super-răufăcătorul Firefly, hotărât să ardă femeia care l-a ars pe el. 
011 „The Ultimate Thrill” Pinguinul și Roxy RachetăHilary J. BaderDan Riba14 Septembrie 1998 (considerat un episod din sezonul doi)
Fosta cascadoare și iubitoare de adrenalină Roxanne Sutton devine tâlhara de pe rachetă, Roxy Rachetă, ce urmăreaște pericolul și adoră riscul. 
012 „Over the Edge” Sperietoarea, Bane, Harley Quinn, Pălărierul Nebun, Ghicitoarea și VentrilogulPaul DiniYuichiro Yano23 Mai 1998
În timpul unei lupte cu Sperietoarea, Batgirl este prinsă într-o ambuscadă pe un acoperiș și cade, astfel murind. Urmărind sfârșitul fiicei lui, Jim Gordon îl învinuiește pe Batman de soarta ei. Acesta vrea răzbunare și nu se dă în lături de la nimic, chiar îl recrutează pe Bane în acest proces. 

Sezonul doi (1998-1999)[modificare | modificare sursă]

# Titlu Răufăcător(i) Director Scriitor Difuzare
013 „Mean Seasons” Fata CalendarHiroyuki AoyamaHilary J. Bader25 Aprilie 1998 (considerat un episod din szonul unu)
Batman cercetează un fost model, care caută răzbunare și se autointitulează "Fata Calendar". 
014 „Critters” Fermierul BrownDan RibaSteve Gerber & Joe R. Lansdale19 Septembrie 1998
Un inginer genetic merge mult prea departe în crearea unui stoc mai mare și pierde toți banii. Un an mai târziu, o armată de animale de fermă mutante terorizează Orașul Gotham. 
015 „Cult of the Cat” Femeia PisicăButch LukicPaul Dini & Stan Berkowitz18 Septembrie 1998
Batman încearcă să o ajute pe Femeia Pisică, ce este alungată dint-un cult de pisici din cauza unei statui pe care o furase. 
016 „Animal Act” Pălărierul NebunCurt GedaHilary J. Bader26 Septembrie 1998
O serie de jafuri este comisă de animale de circ într-un oraș unde se afla vechiul circ al lui Nightwing. Este un vechi prieten care antrenează animalele să fure, sau altcineva? 
017 „Old Wounds” JokerCurt GedaRich Fogel3 Octombrie 1998
Nightwing îi spune lui Robin povestea despre cum el și Batman au pornit pe cont propriu. Povestea relatează cum Batgirl a descoperit adevăratele identități ale lui Batman și Robin, și de asemenea explică câteva scântei aprinse între Barbara și Dick. 
018 „The Demon Within” Klarion Băiatul VrăjitoareAtsuko TanakaRusti Bjornhoel & Stan Berkowitz9 Mai 1998
Batman și Robin îl ajută pe oculistul Jason Blood când Klarion Băiatul Vrăjitoare preia controlul asupra alter ego-ului său, Etrigan Demonul. 
019 „Legends of the Dark Knight” Joker, Mutanții & FireflyDan RibaRobert Goodman & Bruce Timm10 Octombrie 1998
Un grup de tineri din Gotham City spun povești despre cum cred ei că este cu adevărat Cavalerul Întunecat. O poveste amintește de era revistelor de benzi desenate a lui Dick Sprang, era revistelor de benzi desenate din anii '50 și/sau Filmul Serial din anii '60 Batman. Alta amintește de romanul din anul 1986 al lui Frank Miller The Dark Knight Returns (Cavalerul Nopții Se Întoarce). 
020 „Girls' Night Out” Iedera Otrăvitoare, Harley Quinn, Livewire & PinguinulCurt GedaHilary J. Bader17 Octombrie 1998
Livewire evadează în timpul unui transfer din închisoare și pleacă în Gotham, unindu-și forțele cu Iedera Otrăvitoare și Harley Quinn. Cu Cavalerul Întunecat plecat din oraș, Batgirl se aliază cu Supergirl pentru a învinge trio-ul mortal. 
021 „Mad Love” Joker & Harley QuinnButch LukicPaul Dini & Bruce Timm16 Ianuarie 1999
Harley reflectează supra primei sale întâlniri cu Joker, cum plănuia să elimine principalul ei obstacol în atenția lui - Batman. 
022 „Chemistry” Iedera OtrăvitoareButch LukicStan Berkowitz24 Octombrie 1998
Bruce Wayne, împreună cu alți locuitori bogați din Gotham, se îndrăgostesc de colega lor ideală, care se întâmplă să aibă ochii verzi. Wayne decide să se căsătorească, și renunță să mai fie vreodată Batman. Oricum, cel mi recent plan al unui vechi inamic este pus în mișcare... 
023 „Beware the Creeper” Joker & Harley QuinnDan RibaSteve Gerber7 Noiembrie 1998
Expunerera la un amestec de chimicale ciudate, incluzând gazul de râs al lui Joker, îl transformă pe reporterul Jack Ryder în nebunul numit Creeper. El caută să-l omoare pe Joker, și are niște sentimente nedorite pentru Harley. 
024 „Judgment Day” Killer Croc, Ghicitoarea, Două-Fețe & PinguinulCurt GedaRich Fogel & Alan Burnett31 Octombrie 1998
O nouă personalitate vigilentă cunoscută ca și Judecătorul apare și transformă Gotham-ul în ținta sa. 

Filmele de animație[modificare | modificare sursă]

Titlu Nr. Filmului Director Scriitor Realizare
Batman: Mask of the Phantasm
Batman: Masca Fantasmei
001Eric Radomski & Bruce TimmAlan Burnett, Paul Dini, Martin Pasko & Michael Reaves25 Decembrie 1993
În timpul unei conferințe a șefilor crimelor ținută în Orașul Gotham, gangster-ul Chuckie Sol este ucis de o figură misterioasă la scurt timp după ce Batman le sparge "petrecerea". Batman este învinovățit de moartea lui. Consilierul Arthur Reeves spune surselor media că Batman este o amenințare, apoi asistă la o petrecere la conacul milionarului Bruce Wayne, alter ego-ul lui Batman. În glumă, Reeves discută cu Bruce despre ghinionul său cu femeile și despre faptul că a lăsat o veche prietenă, Andrea Beaumont, să plece. 
Batman & Mr. Freeze: SubZero
Batman & D-l Îngheț: SubZero
002Boyd KirklandBoyd Kirkland & Randy Rogel17 Martie 1998
Dela ultima sa bătălie cu Batman, D-l Îngheț a găsit o casă în Oceanul Arctic și și-a înfăptuit o familie cu soția sa (încă criogenizată) Nora, un băiat inuit numit Kunac, și doi urși polari, Notchka și Chokka. Îngheț revine în Gotham cu companionii săi, și îl recrutează pe Dr. Gregory Belson să găsească un leac. Belson descoperă că Nora are nevioe de un transplant de organe, dar datorită grupei sale rare de sânge nu există donatori compatibili. 
Batman: Mystery of the Batwoman
Batman: Misterul lui Batwoman (Femeii Liliac)
004Curt GedaAlan Burnett & Michael Reaves21 Octombrie 2003
Un nou erou a ajuns în Gotham, dar după cum sugerează și titlul, identitatea ei e un mister chiar și pentru Batman. În timpul patrulării, Dinamicul Duo după ce o zărește încercând să oprească unua din îmbarcările Pinguinului și aparent folosește p fprță letală după ce o văd utilizând o armă cu plasma trimițând camioanele Pinguinului peste pod cu tot cu șoferi. Batman și Robin îl salvează pe șofer înainte să moară. Batman trebuie să-și imagineze cine este Batwoman și să-i oprească pe Pinguin și pe Rupert Thorne să vândă arme ilegale națiunii fictive, Kasnia.La începutul poveștii, îl angajează pe Carlton Duquesne, un gangster, să le asigure protecție. 
Chase MeN/ACurt GedaAlan Burnett & Paul Dini21 Octombrie 2003
Femeia Pisică fură câteva lucruri din conacul lui Bruce Wayne și încearcă să scape în timp ce Bruce (ca Batman) o urmărește. Acesta e un film scurt fără dialog, realizat ca o nouă înfățișare pe DVD-ul flmului Batman: Mystery of the Batwoman (Batman: Misterul lui Batwoman (Femeii Liliac)

Încrucișări[modificare | modificare sursă]

Superman: Serialul de Animație[modificare | modificare sursă]

Înainte ca Noile Aventuri cu Batman să înceapă să fie difuzat alături de Superman: The Serialul de Animație, o poveste pe trei părți a apărut, în care Joker și Lex Luthor se aliază împotriva lui Batman și Superman. Mai târziu a fost realizat pe home video ca The Batman/Superman Movie (Filmul Batman/Superman) și adaptat unei reviste de benzi desenate. Comentariul din Filmul Batman/Superman afirma că acele trăsături trebuiau să "termine" noile episoade cu Batman, astfel luând locul înaintea primului episod din Noile Aventuri cu Batman. Urmărind episoadele corelate cu Batman, acestea erau povești individuale intitulate "Knight Time" și "The Demon Reborn."

# Titlu Director Scriitor Difuzare
029 „"World's Finest: Part I"” Toshihiko MasudaAlan Burnett, Paul Dini & Rich Fogel4 Octombrie 1997
Când Joker și Lex Luthor își unesc forțele pentru a-l distruge pe Superman, Bruce Wayne sosește în Metropolis căutând informații despre o statuetă stranie. 
030 „"World's Finest: Part II"” Toshihiko MasudaAlan Burnett, Paul Dini & Steve Gerber4 Octombrie 1997
Când Batman și Superman își descoperă identitățile secrete unul altuia, ei se aliază și încearcă să pună capăt planului lui Joker. Dar pot ei lucra împreună? 
031 „"World's Finest: Part III"” Toshihiko MasudaAlan Burnett, Paul Dini & Stan Berkowitz4 Octombrie 1997
După ce Joker îl răpește pe Luthor și îi fură avionul în scopul distrugerii Metropolis-ului, Superman și Batman trebuie să învețe să lucreze împreună și să îl oprească. 
043 „"Knight Time"” Curt GedaRobert Goodman10 Octombrie 1998
Când Bruce Wayne (și Batman) dispar în mod misterios, Superman pleacă în Orașul Gotham să preia mantia Cavalerului Negru. 
052 „"The Demon Reborn"” Dan RibaRich Fogel18 Septembrie 1999
Creaturile lui Ra's al Ghul fură o relicvă care poate să ia toată forța de viață a lui Superman. 

Șocul Static[modificare | modificare sursă]

În paralel cu aparițiile lui în Liga Dreptății, Batman, puțin din castingul lui suplimentar și răufăcători apar de asemenea în cinci episoade din Șocul Static. În timp ce aceste episoade erau de fapt făcute în același timp cu Liga Dreptății și produse, în cronologia din UADC trei dintre ele au căzut în era Noile Aventuri cu Batman, când episodul de două părți "A League of Their Own," ia locul în timpul anilor cuLiga Dreptății.

Titlu # Director Scriitor Difuzare
"The Big Leagues" 014 Dave Chlystek Len Uhley 2002-26-01
Joker apare în Dakota și recrutează câțiva dintre cei mai mari inamici ai lui Static: Hotstreak, Talon, Kangorr și Shiv. Batman și Robin își unesc forțele cu Static pentru a-l înfrânge pe Joker.
"Hard as Nails" 025 necreditat Paul Dini 2003-25-01
Ispitită de Iedera Otrăvitoare și de Harley Quinn, o tânără metaumană care își spune "Nails" merge în Orașul Gotham, sperând să găsească un leac. În loc de asta, ea găsește doi super-răufăcători gata să-i exploateze puterile pentru câștigurile lor personale. Cu ajutorul lui Batman, Static reușește să le învingă pe Harley și Iedera, iar Nails se întoarce în Dakota să caute un tratament adevărat.
"Future Shock" 040 Vic Dal Chele Stan Berkowitz 2004-17-01

Referințe[modificare | modificare sursă]

Wikicitat
La Wikicitat găsiți citate legate de Lista episoadelor animate cu Batman.
Wikicitat
La Wikicitat găsiți citate legate de Lista episoadelor animate cu Batman.