Lil JoJo

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Lil JoJo
Date personale
Nume la naștereJoseph Coleman Modificați la Wikidata
Născut Modificați la Wikidata
Chicago, SUA Modificați la Wikidata
Decedat (18 ani) Modificați la Wikidata

Joseph Coleman (6 aprilie 1994 - septembrie 4, 2012[1]), mai bine cunoscut prin numele de scenă Lil JoJo, a fost un artist de hip-hop American din Chicago, Illinois. Lil JoJo și-a început cariera sa muzicală în 2012, odată cu lansarea celebrului său single, BDK (3hunnak).

Biografie[modificare | modificare sursă]

Coleman s-a născut în Chicago, Illinois, pe 6 aprilie 1994 și a crescut în partea de Sud a orașului. La vârsta de 18 ani, Coleman avea legături cu o bandă de gangsteri numiți Gangster Disciples . Primul său single, „BDK (3hunnak)” a fost un cântec adresat bandei de gangsteri rivală Black Disciples, titlul fiind prescurtarea de la „Black Disciples Killer”. Acest cântec printre alte melodii ale sale a avut ca țintă și alți rapperi din Chicago, pe nume Chief Keef, Lil Durk și Lil Reese, rapperi cu care JoJo avusese un conflict.

JoJo a fost fratele mai mic al rapperului din Chicago Swagg Dinero.

Moartea[modificare | modificare sursă]

Pe 4 septembrie, 2012, JoJo a fost împușcat de un om înarmat a cărui identitate este încă necunoscută  în South Side, Chicago. Coleman mergea cu bicicleta atunci când un necunoscut înarmat a trecut pe lângă el, conducând un vehicul. După aceea acesta a ieșit și l-a împușcat.

La scurt timp înainte de a fi împușcat, JoJo a postat locația lui pe Twitter, fapt care a provocat anchetatorii să creadă că ar putea să fi fost o țintă a unui asasin. Deși nimeni nu a fost găsit inculpat, mulți cred că această crimă a fost cauzată de melodiile sale despre bande și alți rapperi din Chicago.

Curând după moartea lui JoJo, gașca cu care a avut legături și-a schimbat numele în „Lumea lui JoJo”.

Melodii[modificare | modificare sursă]

Titlu An Album
"BDK (3HunnaK)" 2012 JoJo World
"Tied Up"
"Have It All"
(featuring Swagg Dinero and Lil Mister)

Mixtape-uri[modificare | modificare sursă]

Titlu An
"JoJo World" 2012

Referințe[modificare | modificare sursă]