Light Rapid Transit (Singapore)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Tren LRT în staţia Punggol

Light Rapid Transit sau LRT (轻轨列车系统 în chineză, Sistem Rel Ringan în malay) este un sistem de metrou ușor în Singapore. LRT-ul are trei linii scurte care sunt folosite pentru legături locale, în general între stațiile metroului propriu-zis (Mass Rapid Transit) și cartiere de blocuri. Prima linie LRT a fost deschisă în 1999. Trenurile LRT sunt scurte, folosesc roți de cauciuc, și nu necesită șofer, fiind automatizate. Toate șinele și stațiile rețelei sunt elevate. Liniile LRT sunt construite la Autoritatea de Transport Terestru (Land Transport Authority), o agenție guvernamentală, iar serviciile sunt furnizate de două companii private: SMRT Corporation și SBS Transit.

Rețea[modificare | modificare sursă]

Linia Bukit Panjang[modificare | modificare sursă]

Linia Bukit Panjang merge de la Choa Chu Kang la Senja. A fost deschisă în 1999, cuprinde 14 stații pe o distanță de 7,8 km și este administrată de SMRT Corporation.

Linia Sengkang[modificare | modificare sursă]

Linia Sengkang este formată din două bucle care încep și se termină la stația Sengkang. A fost deschisă în 18 ianuarie 2003, cuprinde 14 stații pe o distanță de 10,7 km și este administrată de SBS Transit.

Linia Punggol[modificare | modificare sursă]

Linia Punggol este formată din două bucle care încep și se termină la stația Punggol. A fost deschisă în 29 ianuarie 2005, cuprinde 15 stații pe o distanță de 10,3 km și este administrată de SBS Transit.

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Light Rapid Transit (Singapore)