Lemmings

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Lemmings este un joc video de strategie de puzzle dezvoltat inițial de DMA Design și publicat de Psygnosis pentru Amiga în 1991 și portat ulterior pentru numeroase alte platforme. Jocul a fost programat de Russell Kay, Mike Dailly și David Jones și a fost inspirat de o animație simplă pe care Dailly a creat-o în timp ce experimenta cu Deluxe Paint.


Obiectivul jocului este de a ghida un grup de lemmingi antropomorfizați printr-o serie de obstacole în calea unei ieșiri desemnate. Pentru a salva numărul necesar de lemmingi pentru a câștiga, trebuie să determinați cum să atribuiți un număr limitat de opt abilități diferite unor lemmingi specifici care să permită lemming-ului selectat să modifice peisajul, să afecteze comportamentul altor lemmingi sau să depășească obstacolele pentru a crea o trecere sigură pentru restul lemmingilor.


Lemmings a fost unul dintre cele mai bine primite jocuri video de la începutul anilor 1990. A fost al doilea cel mai bine cotat joc din istoria jocurilor de revista Amstrad Action și a fost considerat al optulea cel mai bun joc din toate timpurile de către Next Generation în 1996. Lemmings este, de asemenea, unul dintre cele mai portate și cele mai vândute jocuri video și se estimează că a vândut în jur de 20 de milioane de exemplare între diferitele sale portări. Popularitatea jocului a dus și la crearea de sequele, remake-uri și spin-off-uri și a inspirat și jocuri similare. Multe recenzii retrospective l-au citat drept unul dintre cele mai bune jocuri din toate timpurile.