Conducere

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Leadership)
Jump to navigation Jump to search

Conducerea oamenilor (engl.: leadership) cuprinde în psihologie toate măsurile și acțiunile celor ce conduc, șefilor, superiorilor, care influențează cooperarea, coordonarea și comunicarea între toți membrii componenți ai organizației lor. În etica umană conducerea e văzută ca fiind, încercarea justificată și fundamentată prin putere de a conduce, dirijând și cârmuind propriile, dar și ale altora acțiuni și comportamente, folosind tehnici adecvate de conducere pentru a îndeplini o prezumtivă opțiune de obiective de conducere. Conducerea este o metodă, ca oamenii conduși să devină motivsați pentru obiective/ținte fixate și să fie alăturați în drumul de împlinire al acestora, pentru un succes comun. Procesul de conducere este o continuă însoțire a persoanei/persoanelor conduse. Pot să fie caracterizate ca fiind conduse atât persoane individuale cât și grupuri de persoane. În cazul grupurilor de lucru sau de școlari rste folosită și expresia conducere de echipă. Dacă conducerea se raportează la întreg colectivul de lucru, atunci se vorbește de o conducere de personal.

Leadership este o structură care permite organizarea modului de a conduce într-un grup social. Abilitățile pe care le are acest domeniu trebuie să fie foarte ușor de identificat întrucât susține performanța modului cum este văzută organizația din punctul de vedere al unei persoane aflate la conducerea ei sau a unui alt oricare grup. Deoarece leadershipul implică comunicare, pentru a înțelege stările organizaționale noi trebuie să definim succesiunea în comunicare, care este relativ eficientă în terminarea oricărei conversații cu succes.

Leadershipul constă în substituirea de stări aflate în comportamentul uman ce definesc atitudinea omului în perspectiva sa. Totul devine din ce în ce mai puțin influențabil atunci când capacitatea succesivă a construirii gândului devine din ce în ce mai realizabilă pentru un atu cât mai familiar cu prezența sistemului organizațional. Deoarece fiecare sistem organizațional are o întreprindere care rezolvă adaptarea reciprocă a problemelor de comunicare, totul devine intern mai subtil și realizabil din punct de vedere neutru atunci când o structură este evident materializată prin comunicare pozitivă.

Totul în leadership este caracterizat de conștiința umană și modul în care aceasta organizează valorile umane. Realitatea face ca arta de a conduce să fie o serie de realizări ale fiecărui om, ce surprind din când în când o serie de informații repetitiv conformiste asupra unor reguli de aur ale leadershipului. Ideile care survin în logica realizării de reguli subiective este de a observa substraturile logice la care se supun gândurile care ies din normalitate.

Calitatea care face leadershipul să meargă este structură analitică din care face parte. Totul devine centrat asupra gândirii pozitive, drept pentru care se susține o anumită individualitate realist înzestrată cu întrevederi clasice. Realitatea oferă un anumit adevăr care susține o posibilitate de evidențiere aleatorie care presupune o totalitate a gândurilor succesive ce se supun asupra unei intenții logice de natură creativă.

Creativitatea în leadership[modificare | modificare sursă]

Leadershipul este o stare care permite antrenarea cãt mai corectă a atuurilor perseverente și consecvente ce susțin o realitate interesantă pentru subiectivitatea non-conformistă. Pentru acest lucru, se ajunge la starea de spirit neutralizată asupra concepțiilor divine care supun un anumit consens taliei de comunicator consecvent. Neutralitatea creativității este o realitate ce constrânge anumite cereri de rezolvare ale soluționării critice. Înțelegerea realistă este foarte necesară întrucât creativitatea sintetizează un aspect asupra realității intelectuale conformiste. Totul depinde de starea cu care obișnuim să relatăm anumite structuri interesante din punct de vedere convențional, asupra cărora devine foarte greu de realizat o stare care să devină înțeleaptă și statornică.[1]

Referințe[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]