La est de Java

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
La est de Java
Krakatoa: East of Java

Afișul românesc al filmului
Titlu originalKrakatoa, East of Java
Genfilm dramatic
film cu dezastre
RegizorBernard L. Kowalski
ScenaristCliff Gould
Bernard Gordon
StudioSecurity Pictures
Director de imagineManuel Berenguer
MontajWarren Low
Walter Hannemann
Maurice Rootes
MuzicaFrank De Vol
DistribuțieMaximilian Schell
Diane Baker
Brian Keith
Barbara Werle
Premiera14 mai 1969 Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Durata131 minute
film color
ȚaraStatele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Filmat înMallorca[1]  Modificați la Wikidata
Locul acțiuniiIndonezia  Modificați la Wikidata
Limba originalăengleză
Disponibil în românăsubtitrat
Prezență online

La est de Java (titlul original: în engleză Krakatoa: East of Java) este un film dramatic american, realizat în 1969 de regizorul Bernard L. Kowalski, protagoniști fiind actorii Maximilian Schell, Diane Baker, Brian Keith și Barbara Werle.

Acțiunea filmului este plasată pe fundalul erupției vulcanului Krakatau din strâmtoarea Sunda dintre insulele Sumatra și Java, care a erupt la 27 august 1883, devastând complet insula.

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

În vara anului 1883, nava Batavia Queen a părăsit portul din Singapore, destinația navei fiind insula vulcanică Krakatau între Java și Sumatra, acolo unde s-a scufundat o navă cu o încărcătură de perle. Printre pasagerii navei se află Laura, văduva căpitanului navei scufundate; Rigby, un pilot de scufundări claustrofob; scafandrul dependent de opiu Connerly și prietena sa Charley; Giovanni Borghese și fiul său Leoncavallo, ambii conducători de baloane cu aer cald; japonezul Toshi conducând un grup de scafandri. La bord sunt 30 de condamnați, inclusiv suspectul de crimă Danzig, căruia îi este permis să stea pe punte.

Nava scufundată este găsită dar scufundările nu au succes, epava găsită este goală. Laura asigură că înregistrările din jurnalul de bord confirmă transportul de perle, dar mai târziu recunoaște că ea își caută în primul rând fiul, pe care soțul ei l-a lăsat în urmă într-o misiune catolică. Batavia Queen ia la bord pasagerii unui sampan[2], aceștia fiind misionarii care l-au luat cu ei și pe fiul Laurei Peter, care are perlele cu el.

Vulcanul Krakatau erupe cu o explozie uriașă iar căpitanul Hanson presupunând că se va declanșează un val gigantic de țunami, ordonă pregătirea corabiei Batavia Queen pentru ieșirea în largul mării pentru a evita scufundarea...

Distribuție[modificare | modificare sursă]

(conform postgenericului)

Nominalizări[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ http://ultimahora.es/noticias/cultura/2013/05/31/100382/arxiu-del-imatge-estrena-palma-ciclo-gratuito-cine-aventuras-rodadas-mallorca.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ ambarcațiune tipică pentru Extremul Orient asiatic
  3. ^ en Special Effects, „La est de Java” (1968), IMDb

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]